![]() |
|
Peacemaker (HBO Max, 2022) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Peacemaker (HBO Max, 2022) (/Thread-Peacemaker-HBO-Max-2022--5835) |
RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 19-02-2022 A to forum filmowe z miłośnikami filmów czy Filmweb aby czepiać się takich rzeczy ^^ ? Nie widziałem Peacemakera a o tej scenie dowiedziałem się skądinąd przypadkiem. No raczej dla mnie oczywiste jest że Gunn przerobił żart z rybami do konwencji swojego serialu aby nie było zbytniego zadęcia "bo Justice League przybyła" i tyle. Miał ich pokazać i pokazał ;) RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Gal Anonim - 20-02-2022 (19-02-2022, 20:41)Rozgdz napisał(a): A to forum filmowe z miłośnikami filmów czy Filmweb aby czepiać się takich rzeczy ^^ ? Nie rozumiem? Sugerujesz, że krytykownie serialu za powtarzanie przeoranego na wskroś żartu, który nawet THE BOYS przerobiło i pociągnęlo kreatywniej niż tu, to coś niewłaściwego? Cytat:No raczej dla mnie oczywiste jest że Gunn przerobił żart z rybami do konwencji swojego serialu aby nie było zbytniego zadęcia "bo Justice League przybyła" i tyle.Gunn niczego nie przerobił tylko wykorzystał po kolejny raz stary żart i nie zrobił z nim nic oryginalnego. To pokazuje jak wyzuty z kreatywności jest ten serial. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 20-02-2022 Nigdzie nie napisałem że to "dobry żart" i że nie dałoby się lepiej i zabawniej ;) Zwłaszcza że przecież i tak wszyscy wiedzą że Aquaman to akurat rucha Amber Heard ^^ RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Gal Anonim - 20-02-2022 (20-02-2022, 04:41)Rozgdz napisał(a): Nigdzie nie napisałem że to "dobry żart" i że nie dałoby się lepiej i zabawniej ;)To z czym ty dyskutujesz? RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 20-02-2022 Z niczym przecież, ja cały czas piszę o tym :p (19-02-2022, 18:25)Rozgdz napisał(a):(18-02-2022, 11:17)Crov napisał(a): Żart z Justice League w finale to dowód tego jak wypłukany z kreatywności jest ten serial. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Gal Anonim - 20-02-2022 No wiem, ale dlaczego odpowiadając na moj post? :D Mój post był o tym jak chujowy jest żart a nie o tym, ze pojawia sie JL. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 20-02-2022 A :) To nie był przytyk do Ciebie, poruszyłeś temat cameo a ja chciałem po prostu to trochę rozwinąć i zwrócić uwagę po co to jest. Też - chyba naekranie - przeczytałem przeuroczą historyjkę jak to Gunn wymyślił ten żart plus cameo i wysłał do Warnera a oni bez kłopotów się zgodzili. Natomiast najprawdopodobniej decyzja zapadła odgórnie przy zgodzie Gunna i Gunn wpasowywał tą scenę w serial a nie po prostu "wymyślał serial". Coś trochę podobnego było w "Shazamie" gdzie w napisach końcowych filmu pokazywano hipotetyczne animowane przygody Shazama z członkami Justice League (ale nie JL jako grupą ;), np porwał Batmobil Batmanowi i ciągnął go za samochodem. To gruncie rzeczy ten sam ruch, tyle że wpasowany w konwencję danej produkcji ;) SPOILER RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Craven - 21-02-2022 użyj tagu [ spoiler ] RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 23-02-2022 Jestem po kilku odcinkach i kilka uwag - Harcourt (blondie) to wypisz-wymaluj Gamora a jej relacja z Peacemakerem to w sumie relacja Gamora/Quill - w pierwszym odcinku jest scena będąca kompilacją dwóch scen z filmów z Arnoldem - "Totall Recall" i Terminatora" ;) Postać Vigilante jest raczej ewidentnie wzorowana na filmowym Kick Assie ( stamtąd jest też luźno wzięta scena tortur i chyba generalnie ogólny styl serialu - Gunn musi NAPRAWDĘ kochać tamten film ;) RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 25-02-2022 Obejrzane do końca. Uwag ciąg dalszy :) - Peacemakera jakby skądś znam. Dobrze zbudowany facet który lubi tańczyć i śpiewać do zaimprowizowanego mikrofonu będący przegrywem ale budujący sobie jakby alternatywną tożsamość pod imponująca ksywą, np, hm, "Starlord" - które to miano jest jednak znacznie mniej znane niż by chciał, no i i który zarywa do "twardej laski" ? Są oczywiście różnice, ale widać co to za wzór. - John Cena mnie zaskoczył. Może to dzięki ilości uwagi jaką poświęcił mu reżyser ale najbardziej się sprawdza właśnie gdy gra "na serio" i zamiast głupkować ma pokazywać subtelności swoich emocji. - Gunn znowu sztucznie naciukał za dużo żartów "na siłę" na początku serialu jak w "Guardians vol 2". Ale o ile tam jest jasne po co o tyle tu - nie mam pojęcia. Gunn myśli że żarciochy są już jego znakiem rozpoznawczym i musi je dopychać kolanem bo tego oczekują widzowie ? Hm. - każdy członek Justice League jest tu wspomniany, co ciekawe - mamy też wspomnienie (czyli w sumie zapowiedź) nowego (i znanego) superbohatera oraz chyba superłotra - do pełnego zrozumienia o co tutaj chodzi przydałoby się chyba - mam wrażenie - przed obejrzeniem serialu zaliczyć obejrzenie animacji "Injustice" (jeśli ktoś nie obejrzał). Zresztą tekst o Batmanie do tej animacji nawiązuje ;) - jakbym miał powiedzieć krótko o czym ten serial jest to bym powiedział że po prostu tolerancji. Stąd akurat w tym serialu czarna gruba lesbijka pasuje idealnie (a myślałem na początku że to będzie tragedia) bo można ją zderzyć z głównym bohaterem i się trochę zdziwić jak na nią będzie reagować i jak będzie wyglądać ich realacja. A tak nawiasem mówiąc Danielle Brooks to świetna aktorka i jak zaczyna tu grać "na serio".. Ma też świetną chemię z Ceną. Innymi zaskoczeniami aktorskimi są dla mnie Freddie Stroma, Annie Chang i Christopher Haeyerdahl. No i oczywiście jest też to serial o tytułowej postaci. I tutaj właśnie o ile poznaliśmy w TSS Peacemakera o tyle nie zauważyliśmy że nie poznaliśmy człowieka pod maską którą jest przecież Peacemaker - czyli Chrisa Smitha. A Chris Smith to jest ktoś tak naprawdę zupełnie inny niż Peacemaker ;) Ode mnie takie.. 7,5/10 RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - al_jarid - 06-03-2022 Taki średni na jeża ten serial. Obejrzałem bez bólu. Fabuła prosta i bez większych twistów. Za to sceny naparzanek dobre. Niektóre postacie też - polubiłem Peacemakera, a po "The Suicide Squad" nie sądziłem, że jestem do tego zdolny. Serial generalnie jest niezły w scenach, które są bardziej na poważnie, za to jeśli chodzi o humor... ja pierniczę, co się stało Gunnowi? W swoich poprzednich produkcjach miał jakieś wyczucie, a tutaj coś się popsuło. Przez osiem odcinków nie rozbawiło mnie NIC. A moje poczucie humoru wcale nie jest wyrafinowane i wybredne. Nawciskane jest tu pełno drętwych i przeciągniętych (naprawdę przeciągniętych) dowcipów. W sumie to przez cały serial nie mogłem zdecydować, czy a) w żartach tkwi potencjał, tylko obsada nie umie ich dobrze sprzedać przez swoją drętwą grę b) żarty są żenujące same w sobie i nawet najlepszy komik nic by nie wyciągnął z tego materiału. Najgorszy jest ten bieda-Deadpool, Vigillante - o w mordę, marzyłem o tym, żeby zamknął wreszcie ryj. Ma tu z Peacemakerem stanowczo za dużo rozwleczonych do przesady przekomarzanek. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - slepy51 - 20-11-2023 Obejrzałem sobie ostatnio trzeci raz i nic się nie zmieniło, super serial. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - slepy51 - 27-07-2025 Jaram się. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - marsgrey21 - 27-07-2025 Ale to jest ego projekt, podróże w czasie, kręcenie gały, byle nie usunąć produkcji samego króla gunna pomimo bycia starym kanonem, oczywiście żonka w roli głównej, a poza tym wszystko do kasacji, naprawdę jestem ciekaw kiedy ta formuła się znudzi. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - slepy51 - 15-08-2025 RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - szopman - 15-08-2025 Odkryłem "Peacemakera" dopiero jakiś miesiąc temu. Zajebisty serial! Nie mogę się doczekać drugiego sezonu. Aktualnie to jest mój drugi ulubiony superhero show po oryginalnym "Daredevilu". RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - marsgrey21 - 15-08-2025 Od razu uprzedzam, nie czepiam się nikogo o to co lubi, piszę w oderwaniu od tego. Nie wiem jakim cudem Gunn dostaje przepustkę na kompletną zmianę charakteru każdej postaci, jaką tyka, czy to z marvela czy z dc, jego wersje nie mają nic wspólnego z komiksami, inni twórcy są za to jebani, Gunn jest chwalony. W ostatnim wywiadzie stwierdził, że Peacemaker to przyszłość universum, mnóstwo cameo i że zasiane zostaje ziarno dla większej historii w kolejnych filmach i serialach. To dużo mówi o podejściu gunna, że postać kategorii C to praktycznie oś całego uniwersum. Gunn udaje gościa, który w przeciwieństwie do fajgiego wie, co robi i nie popełni błędów emsheu... A jednak mówi wprost, że trzeba obejrzeć Peacemakera, serial dla dorosłych, żeby mieć kontekst dla całego uniwersum... Zastanawiam się, skąd my znamy ten pomysł potrzeby obejrzenia seriali, by zrozumieć filmy i kto się na tym wyjebał. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Paszczak - 15-08-2025 szopman napisał(a):Aktualnie to jest mój drugi ulubiony superhero show po oryginalnym "Daredevilu".Czyli stawiasz Pissmakera powyżej Pingwina. ... Pissmaker ma Vigilante. Gdyby rak odbytu przyjął ludzką postać, to byłby właśnie Vigilante. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Rozgdz - 15-08-2025 (15-08-2025, 23:05)marsgrey21 napisał(a): Gunn udaje gościa, który w przeciwieństwie do fajgiego wie, co robi i nie popełni błędów emsheu.. Tak przy okazji, Creature Commandos od Gunna jest cholernie feministyczne. W zasadzie wszystko tam odbywa się między kobietami pomiędzy którymi plączą się jacyś w sumie mało istotni faceci. RE: Peacemaker (HBO Max, 2022) - Paszczak - 15-08-2025 Należy zaznaczyć że dla odmiany kolega Rozdzgdzgdzgdzgdz napisał coś sensownego. Sedno serialu to "Narzeczona vs Ilana ponieważ Nina (a Eric to simp i incel). |