Peacemaker (HBO Max, 2022)

Premiera w styczniu 2022 :)

Odpowiedz
Liczę, że przed końcem serialu ktoś zastrzeli tą blondynę.

Odpowiedz
Chyba jestem bezbekiem bo mnie to nie śmieszy... Takie pierdolenie o szopenie.

Odpowiedz
Tak przy okazji, ta tęgawa murzynka ma być drugą główną postacią. Czemu mnie to nie dziwi.

Odpowiedz

Odpowiedz
Klip z serialu:

Odpowiedz

Odpowiedz
Jakoś po tym co odwalił w SS nie chce mi się go znowu oglądać. Już wolałbym serial o Flaggu, który w jedynce był chujowy a już w dwójce zajebisty.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Wyłączyłem zwiastun w chwili, gdy nie zastrzelił dzieciaka i reszty. Fajnie zepsuć postać, która w TSS zapowiadała, że wymorduje każdego faceta, kobietę i dzieciaka, jeśli trzeba, podobnie jak ogarnie całą plażę penisów, a tutaj... ech, szkoda gadać. Przynajmniej w Hawkeye'u jest Adamczyk w dresie.

Odpowiedz
E, wiadomo było że jak dostał swój serial to będzie pozytywną postacią :p

Odpowiedz

Odpowiedz
Myślałem że to już wyszło i przeminęło z wiatrem.

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Są już pierwsze trzy epy i jak komuś nie podobały się zwiastuny to niech nawet do tego serialu nie podchodzi, bo Gunn tutaj totalnie odpiął wrotki i leci takimi sucharami i żenującym poczuciem humoru, że raczej jest to rzecz typu love it or hate it. Mnie się jak na razie zajebiście podoba, Eagly kradnie każdą scenę :)

Btw - znakomita jest muza i opening:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Pierwsza scena zawiera niezwykle aktualny komentarz na temat proporcji rasowych wśród przestępców. Druga scena to gruba czarna lesbijka i beżowa lesbijka gadające o imieniu dla swojego przyszłego dziecka. Nie odważyłem się jeszcze obejrzeć trzeciej sceny.

Odpowiedz
Pewnie to tylko ja, ale to intro jest dla mnie bardzo żenujące, tak jakby Gunn już nie wiedział jak jeszcze może podkreślić, że jest zajebiście śmieszny, samoświadomy i że nie traktuje tego wszystkiego poważnie, co biorąc pod uwagę cały marvel wcale nie jest już ani trochę oryginalne czy świeże, bo teraz ze świecą szukać filmu czy serialu superhero który nie mruga do widza w ten sposób.

Tym razem mamy intro z postaciami tańczącymi w rytm rocka z lat 80 i kolejną maskotkę CGI czyli sprawdzony patent dżejmsa, był scooby doo, szop, drzewo, rekin, szczur, a teraz jest orzeł.

Odpowiedz
obejrzę za was abyście wy nie musieli i o dziwo nie chcę nic w zamian (nawet współczucia)

Odpowiedz
Pierwsze dwa odcinki na plus. Gunn spuszczony ze smyczy na tyle, że nawet jego słabsze cechy jako twórcy uchodzą na sucho, ale te lepsze z kolei są podkręcone na maksa. Cena jest uroczy. Coś czuję że Peacemaker będzie lepiej przyjęty przez fanów peleryn niż Hawkeye. Jeśli jednak ktoś jest fanem komiksowego Vigilante, będącego fuzją Daredevila i Punishera, a final swojej krucjaty zakończył jak protagonista Small World Vegi, to raczej się rozczaruje. Gunn wziął kostium z imieniem tej i opakował nim własną postać. A ten opening to złoto. Wkurzał mnie ten minimalistyczny trend w serialach, że jako intro było logo i motyw muzyczny a potem koniec.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Będzie 2. sezon. Gunn napisze i wyreżyseruje. Całość.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon