Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- ALIEEN - 25-08-2007

Zwiastun wyszedl tak nagle i niespodziewanie...
I tak wiele zmienil w moim zyciu... ;)
Pieprzona rewelacja, a niektore pokazane tu sceny po prostu miazdza.
A calosc wyglada jak polaczenie "Predatora" z "Aliens".
Eh, nic juz wiecej nie powiem, za to ide obejrzec raz jeszcze...

- Jakuzzi - 25-08-2007

Mental napisał(a):
Cytat:klna
jest 'gore'
ginie dzieciak

to można ująć jednym słowem: normalność.

Chyba k***a w Poznaniu. :)

- Oconnel - 25-08-2007

Shot: Predalien vs Predator
[Obrazek: aliens-vs-predator-2-requiem-20070822061454719.jpg]

- Hitch - 25-08-2007

Przyzwoity trailer, wszelkie zalozenia co do marnosci filmu troche sie zmniejszyly :)

- Oconnel - 25-08-2007

Mogę się przyczepić do jednej sprawy. Wspomnijmy Ripley. Leciała sobie spokojnie statkiem. Gdzieś na jakiejś zapomnianej przez Boga planecie spotyka Obcego. Ten zabija całą jej załogę, ona ledwo uchodzi z życiem. Potem dowiadujemy się że na ów planecie powstała baza, wyrusza ekipa (wraz z Ripley) w celu zbadania dlaczego nie można się z nią skontaktować. Na miejscu oczywiście okazuje się że Obce organizmy wybiły wszystkich w pień. Ripley nawiązuje dobry kontakt z jednym z żołnierzy, gość oczywiście wkrótce potem ginie. Ripley zajmuję się więc dziewczynką, Nut (czy jak to się tam piszę jej imię), ta w kolejnej cześci Obcego również ginie. Mało tego Ripley ginie również próbując nie dopuścić aby Obcy dostał się na Ziemie. Budzi się później już jako hybryda, i znów stacza walkę (z własnym dzieckiem potworem) aby nie dopuścić aby do Ziemi dotarł Obcy. Jak widzimy jest tutaj pewny ciąg zdarzeń.... a teraz.... wszystkie te wyczyny i poświęcenia biednej Ripley można wyrzucić do kosza. Jeden Alien na Ziemi? Jakie to zagrożenie skoro w jakiejś wiosce na przedmieściach, kilkaset lat wcześniej, pojawił się już Obcy w liczbie większej niż jeden, mało tego pojawił się też Predalien, a ludzie mimo "prymitywnej" jak na tam te (dzisiejsze) czasy broni pokonali Obcych :) Trochę psuje mi to obraz całości.

Nie mniej jestem tak głodny zobaczenia dobrego filmu o Predatorze, że przełykam to wszystko i mam ponownie nadzieję że nie okaże się to jedną wielką klapą jak AVP1...

- Mental - 25-08-2007

Jakuzzi napisał(a):Chyba k***a w Poznaniu.:)

:) :) :)

Jakuzzi, mam nadzieje, że twoje poczucie humoru nie marnuje się w towarzystwie:)

- Khet - 25-08-2007

Fiuuu, o ile na AvP przysypiałem, tak tutaj zapowiada się odwrotnie :] Wiadomo już, że wizualnie będzie bdb. Oby tylko nie wyłożyli się na idiotycznym scenariuszu, czy braku klimatu :/

- Green_Eyes - 25-08-2007

Będzie dobrze... :D

- Hitch - 25-08-2007

Najlepszy moment w trailerze:
Fuck you! BUM!

- Jakuzzi - 25-08-2007

Wy tak serio odnosnie tego zwiastunu? Przeciez to wszystko wyglada, jakby mieli od razu na dvd wypuscic. :)

- Hitch - 25-08-2007

Sam wygladasz jakby cie mieli na DVD wypuscic :)
Wszystko ladnie wyglada. Napiecia raczej w tym nie bedzie ale szykuje sie ladna rzeznia.

- Mental - 25-08-2007

zawsze miło popatrzeć, jak wyżynają studentów:)

- Jakuzzi - 25-08-2007

Hitch napisał(a):Wszystko ladnie wyglada.

Nie wyglada. Ten zwiastun jest zwyczajnie nedzny. Jakbym ogladal zajawke jednego z tych kiczowatych horrorow klasy B.
No ale jest "ladna rzeznia".. Przypomina mi sie sytuacja ze zwiastunem do Johna Rambo. Spot byl rownie kiepski, za to napakowany krwia i miesem, wiec ludzie po kolei sie w nim zakochiwali. W takim razie nie mam wiecej pytan. ;)

- Hitch - 25-08-2007

Jakuzzi powiedz mi, czym niby innym jest Predator i Predator 2 jak nie akcjyniakiem klasy B?
Alieny czasami staraja sie byc ambitniejsze ale tez nie zawsze sie udaje ;)

- Mental - 25-08-2007

ten zwiastun to jedyna pozytywna rzecz, jaką ostatnio widziałem. nie mówię, że to będzie jakaś mega wybitna produkcja, ba, podejrzewam, że AvP2 nie zbliży sie nawet do poziomu A4, ale, kuźwa, jest przemoc, ludzie giną, pada deszcz, kwas wypala twarz, słowem, jest NORMALNIE, jest tak, jak 20-30 lat temu: dzieci siedzą w domu, rodzice idą do kina.

- Jakuzzi - 25-08-2007

Hitch napisał(a):Jakuzzi powiedz mi, czym niby innym jest Predator i Predator 2 jak nie akcjyniakiem klasy B?

Predator, przynajmniej pierwszy, jest akcyjniakiem klasy A. ;)

Mental napisał(a):ale, kuźwa, jest przemoc, ludzie giną, pada deszcz, kwas wypala twarz, słowem, jest NORMALNIE, jest tak, jak 20-30 lat temu

20-30 lat temu pewnie bys czegos takiego jak AvP 2 palcem nie ruszyl, tyle tego syfu wowczas bylo. Boze, co za czasy... ;)

- Mental - 25-08-2007

Cytat:Boze, co za czasy

w końcu pojąłeś )

- Hitch - 26-08-2007

Jaku, akcyjniakiem klasy A to jest Die Hard :)

- Jakuzzi - 26-08-2007

Tak czy siak nie jestem na tyle zdesperowany, ze z powodu panujacych obecnie ugrzeczniajacych trendow bede teraz siegal po byle gnioty. ;)
A w ogole to przesadzacie - moze wysokobudzetowce unikaja drastycznosci, ale poza mainstreamem przemoc caly czas przeciez funkcjonuje.

- Hitch - 26-08-2007

A co takiego zlego widac na tym zwiastunie? Oprocz drących mordy pólinteligentów :)
Wszystko jest tak jak mniej wiecej byc powinno.