Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) (/Thread-Tokyo-Vice-HBO-Max-2022--6403)

Strony: 1 2 3

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Mefisto - 19-04-2022

(19-04-2022, 15:08)yacajackowski napisał(a): Pozostaje tylko kwestia jak w 1999 roku używało się komórek

Do gry w węża :)

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - yacajackowski - 01-06-2022

Obejrzałem dwa pierwsze odcinki. Skłamałbym mówiąc, że jestem zachwycony. Rozkręci się czy nadal będzie lekko pół średnio?

Jedyne co naprawdę fajne to muzyka - pasuje idealnie do tego smęcenia :)

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Mental - 01-06-2022

No właśnie miałem pytać, czy ktoś to w ogóle ogląda. Bo ja podchodzę do tego jak pies do jeża szczerze mówiąc.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - zdzichon - 01-06-2022

Petarda żadna to to nie jest. Oglądam z żoną, bo jej bardzo siadło. Bardziej melodramat niż thriller policyjny. Dla mnie robotę robią głównie świetne zdjęcia Tokio i jego egzotyka. No i specyficzne zasady rządzące światkiem przestępczym.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - yacajackowski - 01-06-2022

Tak, zdjęcia Tokyo i muzyka robią robotę ale cała reszta... No takie solidne 5/10. Ale zaznaczam, że jestem po dwóch epizodach, może potem się rozkręca :)

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - simek - 01-06-2022

W połowie trzeciego odcinka zapsuł mi się internet i od tego czasu straciłem wenę do oglądania, ale raczej dokończę, może w weekend.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Craven - 01-06-2022

Dowklekliśmy się do końca, u mnie też bardziej z powodu mojej połówki, bo mnie nawet mimo japonofilii to męczyło strasznie.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Mental - 01-06-2022

Szczelajo sie chociaż? Bo jak nie, to nie odpalam nawet pilota.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Craven - 02-06-2022

eee nie przypominam sobie. Jest dźganie nożem. Nie ma pościgów i strzelanin chyba też. Największa scena akcji to jest jak Oyabuna atakują jacyś niepełnosprawni ninja i zabijają jego niepełnosprawnych yakuzów po czym przez pięć minut emeryt broni się sam. Nawet jak przychodzi ten yakuza-protagonista, to i tak koniec końców stary sam musi wszystko robić. Było to gdzieś w połowie sezonu.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - simek - 12-06-2022

Serial dostał zamówienie na drugi sezon. Dziwne, no ale niech kręcą, czemu nie?

Obejrzałem kolejne dwa odcinki i w temacie gangsterki nie dzieje się właściwie nic ciekawego, bardziej mnie jara wątek tej dziwki chcącej otworzyć własny biznes i praca Żyda w gazecie. Dziwny to serial, trudno, żebym go komukolwiek polecił, ale w sumie to przyjemnie się ogląda, gdy kończy się odcinek, to jednak mam ochotę odpalić następny.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Nemo - 12-06-2022

(16-04-2022, 08:17)Crov napisał(a): A w rzeczywistosci Yakuza w Japonii jest jakas bardzo niebezpieczna? Bo wydawalo mi sie, ze oni wlasnie nie sa super hardkorowi.
Yamaguchi-gumi to największa i najbardziej silna ekonomicznie organizacja przestępcza na świecie. Swego czasu jedna z 5 rodzin w USA nie mogła dać sobie rady z bardzo agresywnymi gangami jamajskimi na ich terytorium. Sprzedali kontrakt na ich odj#banie właśnie Yakuzie. Ceną była możliwość finansowej eksploatacji określonego terytorium czy kanału przerzutowego. Wiadomo kogo odj#bano.

Sent from my RMX3363 by Tapatalk

Ale swego czasu, czyli dwa lata temu, czy swego czasu, czyli w 1988?

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - zdzichon - 12-06-2022

(12-06-2022, 12:26)simek napisał(a): Dziwny to serial, trudno, żebym go komukolwiek polecił, ale w sumie to przyjemnie się ogląda, gdy kończy się odcinek, to jednak mam ochotę odpalić następny.

Lepiej bym tego nie ujął

Skończyłem całość. Pod koniec się trochę rozkręca, ale nie jakoś wybitnie. Ogólnie jest to rozczarowanie, ale nie na tyle żebym nazwał Tokyo Vice złym serialem. Ocena w okolicach 6/10. Sam nie wiem czy będę się brał za drugi sezon, poczekam na więcej informacji, jakiś trailer.

Jeśli w książce jest tylko tyle co w pierwszym sezonie, to nie wiem jaki potencjał widział tutaj Mann, zwłaszcza, że kilka jego potencjalnych filmów brzmiało o wiele lepiej. Niby jest szansa, że to tylko wstęp, a cały kilkusezonowy serial będzie całościowo lepszy, ale nie wiem, trzeba być sporym optymistą, żeby na to liczyć.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - simek - 16-06-2022

Dobra recenzja jest w magazynie Kino, autorstwa Katarzyny Kebernik. Narzeka między innymi na schemat białego zbawcy, zbytnią orientalizację serialu, twierdzi też, że książki Adelsteina były krytykowane za przecenianie swojej roli w ujawnianiu działań Yakuzy, wiele sytuacji podobno zostało przez niego zmyślonych, krótko mówiąc: Adelstein zrobił sobie tymi książkami loda, co trochę widać w serialu, bo rzeczywiście mu tutaj zbyt łatwo idzie. Zresztą trochę się tego obawiałem już gdy zaczęto kręcić: jeśli piszesz książkę o swoich własnych przygodach to w większości przypadków trochę idealizujesz samego siebie.

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - Capt. Nascimento - 17-06-2022

Mnie kompletnie znudził, cukierkowa, leszczowata i nie prezentująca żadnego zagrożenia Yakuza, całość to jakieś feel good teenage drama, ani to mroczne, ani zabawne, ani nie trzyma w napięciu. Główny bohater irytujący, reszta postaci nudna.

Wizualnie solidne, jakoś tam 1-2 odcinek jeszcze budował nadzieje, reszta to już nie dla mnie.
4+/10

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - yacajackowski - 17-06-2022

U mnie nadal licznik się nie zmienił - zawiesiłem się na drugim odcinku. Chyba nigdy nie skończę...

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - bloonus - 27-06-2022

hehe

RE: Tokyo Vice (HBO Max, 2022) - slepy51 - 10-01-2024

Trzeba w końcu ten 1 sezon nadrobić.