![]() |
|
FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Strona KMF (https://forumkmf.pl/Forum-Strona-KMF--10) +--- Wątek: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL (/Thread-FORUM-KMF-publikuje-na-FILM-ORG-PL--6545) |
RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - srebrnik - 26-07-2023 Dzięki za opinię, bo to cenne. A cenne tym bardziej, że to na co zwracasz uwagę jest moją przywarą nie tylko podczas pisania, ale tak ogólnie - mam straszną tendencję do powtarzania tez, do przytaczania tego samego argumentu po 5 razy. Sam w sumie na to zwracam uwagę, ale jednocześnie wydaje mi się, że zawsze dodam jakiś niuans, więc każde zdanie cenne. Muszę się nauczyć lepiej redagować swoje teksty, żeby odrzucać te powtórzenia. A uwaga o podobieństwie do tekstu o Wesela, to w zasadzie komplement, bo dzięki Twojej obserwacji zyskuję na wiarygodności :D RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Mefisto - 26-07-2023 (26-07-2023, 18:40)Bucho napisał(a): Przepukliny tylko nie dostan z tego wysilku :) W sumie to coś mi strzeliło w krzyżu :) Cytat:Wiesz, takimi "pomyslami" to sobie mozemy rzucac na prawo i lewo, samo sie nie zrobi. No jak chętnych nie będzie to też się nie zrobi. Ale chętnych nie może być bez zarzucenia pomysłu. Cytat:Nie ma absolutnie szans, zeby tu na forum zebrac obecnie 15 osob, ktore beda gotowe regularnie pisac teksty na strone. I mowie tu o tekstach na poziomie. Nie ma chu na Mariole, ze to jest do ogarniecia. Rzuciłem liczbę teoretyczną. I kim jest Mariola? Cytat:https://scontent-lcy1-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/362932228_829364781999671_7625086435817080118_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=yo9RIgpacwIAX8HbGzP&_nc_ht=scontent-lcy1-2.xx&oh=00_AfDRvsmwSQ2IEnCtaK4Qyh2A3IjKejwBzv4vOXzN5NxU-A&oe=64C573B3 Nie wiem jak się do tego odnieść, bo nie wiem o co cho ze zdjęciem redakcji. (26-07-2023, 19:39)srebrnik napisał(a): Natomiast tych "ogólników" bym pobronił, bo na tym polegał mój pomysł na formę. Chciałem poruszyć wątek braku dialogu twórcy z odbiorcą, celowo rezygnując z wchodzenia w szczegóły tematów podejmowanych w samym filmie. Tu nie chodzi o jakieś moje apele o słuszności/niesłuszności argumentów pani reżyser, ale o to, że przemawia ona z pozycji końcowej i nie zaprasza do polemiki. To mój główny cel tego tekstu. OK, czaję, ale czytając tekst czułem miejscami, że nie wiem o co autorowi chodzi - ma jakieś zarzuty do filmu, ale są one niesprecyzowane. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Derelict Machine - 26-07-2023 Pisanie publicystyki to mało przyjemna forma twórczości, jak dla mnie. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Kryst_007 - 26-07-2023 (26-07-2023, 22:35)Norton napisał(a): Chop z forum wrzucił tekst na stronę i już rozpętała się burza w komentarzach. Polecam, bo jakiś facio (być może zbanowany) jedzie po kilku znamienitych użytkownikach (Mental jest rasistą, a szanowny autor tekstu "boomerskim szurem") i napotyka opór dzielnego Krysta broniącego kolegów (nieco wzruszające). :) To Dude2021, który nie tak dawno gościł tutaj, ale długo nie wytrzymał. Zaskoczę Was, ale zdradzę, że miałem sympatyczną konwersację z tym gościem parę dni temu na fejsie. Da się lubić, tylko jak widać po prostu lubi się trochę podroczyć ;) Tak czy owak, zachowam kręgosłup i nie będę złowróżył mu za plecami. Nie jestem z tych co działają na dwóch frontach ;))) RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - srebrnik - 26-07-2023 @Kryst_007 Kryst, zamierzam dość często i męcząco namawiać Cię, żebyś wziął udział w tej akcji. Ona w ogóle nie jest nacechowana politycznie. Tu chodzi o spojrzenie na kino spoza tej bańki, jaką Film.org stworzył wokół siebie, na czele z Odysem. Nie ma to jednak być żadna konfrontacja (chociaż jak ktoś zechce pisać polemiki, to super na maksa, o ile będą na wysokim poziomie), a okienko dlla patrzących inaczej na kino, które za samo poruszenie wątków homoseksualnych ma 11/10. Kto jak nie Ty właśnie, powinien brać w tym udział? Jesteś w momencie, gdzie chce Ci się chłonąć kino, a że robisz to świadomie, to masz przy tym miliard myśli, do tego lubisz popisać o tym. To jest dobra okazja. Nikt normalny nie będzie Cię klasyfikować jako jakiegoś "ekstremalnego prawicowca", bo to byłby absurd. Rozwiń czasami swoje posty o filmach z dawnych lat, które tak dobrze wychodzą Ci w "krótkiej piłce", a w zasadzie będzie wówczas gotowy materiał, który tutaj jest potrzebny. Spojrzenie prawdziwego miłośnika filmu. O to właśnie chodzi. Przemyśl. Moim zdaniem warto RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Kryst_007 - 27-07-2023 Jasna sprawa. Chętnie trzasnę tekst bądź kilka, jeśli tylko wena pozwoli. Rodzą się już u mnie nawet pierwsze pomysły :) Dzięki za wiarę w moje możliwości tak w ogóle! RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Bucho - 27-07-2023 Po cos cichaczem oplacamy Ci te studia :) Co do kregoslupa…nie tlumacz sie ze “znajomosci” z nami, nic zlego nie robisz, ze udzielasz sie na tym forum, a poglady innych ludzi nie definuja Ciebie i nie sa twoimi pogladami. (26-07-2023, 23:34)Mefisto napisał(a): Nie wiem jak się do tego odnieść, bo nie wiem o co cho ze zdjęciem redakcji. TO: (26-07-2023, 15:00)Bucho napisał(a): @Mefi to sa ci, ktorzy o nas zle mowia?! RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - shamar - 27-07-2023 Cytat:Pod kątem dialogów “Barbie” to czołówka najgorszych filmów, jakie widziałem w życiu. A widział "Fast X"? RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Mental - 27-07-2023 Norton napisał(a):jedzie po kilku znamienitych użytkownikach (Mental jest rasistą Tak, jestem. Gdzie wady? RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - srebrnik - 27-07-2023 Widział, widział RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Bucho - 27-07-2023 (27-07-2023, 00:32)Mental napisał(a):Norton napisał(a):jedzie po kilku znamienitych użytkownikach (Mental jest rasistą Bycie rasista na cebulowym poletku traktowane jest raczej jako przasnie-radosny folklor. Mental, pytaniem na twoje byc, albo nie byc jest to, czy jestes przy okazji Antysemita? :) RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Mental - 27-07-2023 Cytat:czy jestes przy okazji Antysemita? :) Umiarkowanym. Jestem za przesiedleniem żydów na Madagaskar. Jeśli faktycznie mają tak wysokie IQ, jak wychodzi z badań, to uczynią z tej wyspy potęgę militarno-handlowo-gospodarczą. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Paszczak - 28-07-2023 Bicz na szury napisał(a):Ogupee właśnie jeszcze konkretnie pisze, szczególnie o animacjach. Niektórzy, za bardzo mnie irytują (szczególnie Paszczak czy Mefisto, który ma ten swój ironiczny styl. Z forum filmmusic go wyrzucili, gdyż prawidłowo nie popierał propagandy szczepień na covid).Czuję się doceniony. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Bucho - 28-07-2023 (27-07-2023, 11:59)Mental napisał(a):Cytat:czy jestes przy okazji Antysemita? :)Umiarkowanym. Jestem za przesiedleniem żydów na Madagaskar. Jeśli faktycznie mają tak wysokie IQ, jak wychodzi z badań, to uczynią z tej wyspy potęgę militarno-handlowo-gospodarczą. Nie mam co do tego najmniejszych watpliwosci :) RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Krismeister - 28-07-2023 Czy tylko ja nie widzę komentarzy na tej zjebanej stronie? Mam wyłączonego adblocka i jedyne co widzę to same gówno reklamy RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - PropJoe - 28-07-2023 Na telefonie czy kompie? Bo na telefonie też nie widzę. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - marsgrey21 - 28-07-2023 Ja widzę na laptopie, a mam kilka blockerów włączonych. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - OGPUEE - 28-07-2023 (28-07-2023, 20:22)Paszczak napisał(a):Też się czuję doceniony.Bicz na szury napisał(a):Ogupee właśnie jeszcze konkretnie pisze, szczególnie o animacjach. Niektórzy, za bardzo mnie irytują (szczególnie Paszczak czy Mefisto, który ma ten swój ironiczny styl. Z forum filmmusic go wyrzucili, gdyż prawidłowo nie popierał propagandy szczepień na covid).Czuję się doceniony. W sumie to mam dwa pomysły na okołoanimowany artykuł, które kiedyś myślałem o skrobnięciu - w jednym chciałem opisać o miejskiej legendzie nt. cancelu Darkwing Ducka w Polszy, a w drugim dlaczego wrony z Dumbo nie są takie rasistowskie jak się je maluje. I myślałem o retrospektywie nt. Rudolfa Isinga i Hugh Harmana (m.in. oni robili dla MGM Happy Harmonies i byli producentami Toma i Jerry'ego), którą bym zaczął jako pierwszą. RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Kryst_007 - 28-07-2023 O, chętnie przeczytam ten obszerny tekst o Isingu i Harmanie RE: FORUM KMF publikuje na FILM.ORG.PL - Bucho - 28-07-2023 OGPUEE, swietnie. Sluze ksiazkami w temacie Zlotego okresu amerykanskiej animacji. Sam swego czasu chcialem napisac teksty o braciach Fleischer z Maxem na czele, Teksie Averym i Chucku Jonesie. Byla kiedys taka proba powstania dzialu na film.org.pl, nazwalem to Re-animacja (pogadanki o wiekszych i mniejszych klasykach), moznaby do tego wrocic. Poza tym to co, ode mnie na pewno Apocalypto i Pasja (bedzie sie dzialo w komentarzach, hihi), moze nawet cala filmografia Mela, Master & Commander, Tombstone, filmografia McTiernana, Duch i Mrok, Nightbreed, Dracula Coppoli, Rok Smoka Cimino. Moglbym nawet napisac pare slow o gnostycznej filozofii Prometeusza, a do tego zawsze sa jeszcze radosne szroty ery VHS. Poki co to ogranicza mnie mocno czas, ale cos z tego sprobuje wyskrobac. Ogolnie kto jeszcze jest chetny i ma jakies pomysly to wrzucajcie tutaj, mozemy sie potem wyciagac za uszy, zeby cos napisac. Nie ma absolutnie zadnych cisnien na terminy, ilosc, ani nic takiego, ale fajnie by bylo, gdyby sie udalo jeszcze jakies teksty opublikowac - nie dlatego, ze chca je publikowac, ale ze takowe w ogole powstaly :) |