Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Spider-Man Homecoming (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Spider-Man Homecoming (2017) (/Thread-Spider-Man-Homecoming-2017--3967)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 03-10-2017

I zastanawiam się co sprawia, że Homecoming jest gorsze od Thorów, Incredible Hulka i Iron Mana 2.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Kuba - 03-10-2017

Nigdy nie zrozumiem hejtu na kolor skóry. Co jest ważniejsze, dobry aktor i wiernie odwzorowana postac pod wzgledem charakteru czy to aby miał odpowiedni kolor skóry. Tak samo było z Rolandem.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - harlequinade - 03-10-2017

Incredible Hulka nie widziałam. W Iron Man 2 był Rockwell więc to już dla mnie wielki plus. Thor to akurat mój ulubiony Marvel ale sequel jest słaby.

(03-10-2017, 14:48)Kuba napisał(a): Nigdy nie zrozumiem hejtu na kolor skóry. Co jest ważniejsze, dobry aktor i wiernie odwzorowana postac pod wzgledem charakteru czy to aby miał odpowiedni kolor skóry. Tak samo było z Rolandem.

MJ w tym filmie nie jest wiernie odzworowaną postacią a Valkyrie nie jest grana przez dobrą aktorkę. Do castingu Elby w roli Rolanda nic nie mam, nie wiem jak film bo po co to oglądać biorąc pod uwage opinie ale to bardzo dobry aktor i zasługuje na udział w lepszych filmach.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Kuba - 03-10-2017

Nie ogladałem Homecoming. A Thompson jest akurat aktorka moze i nie wybitna ale na pewno bardzo dobrą, świetnie rokującą (Westworld).

(03-10-2017, 14:53)Kuba napisał(a): Nie ogladałem Homecoming. A Thompson jest akurat aktorka moze i nie wybitna ale na pewno bardzo dobrą, świetnie rokującą (Westworld).

Thompson była świetna w Creed niestety w Westworld była moim zdaniem najgorszą aktorką w obsadzie.

(03-10-2017, 14:53)Phil napisał(a):
(03-10-2017, 14:47)harlequinade napisał(a): Oddychaj to tylko słaby film o pajączku.

Uwielbiam, kiedy kończą się pseudo-argumenty, a zaczynają pyskówki.

"Pyskówki"? Za dalszą wymianę zdań podziekuję. 

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 03-10-2017

Phil, możesz jeszcze wygrać tę dyskusję pisząc, że sfochałeś się wcześniej. :)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - shamar - 11-10-2017

Tak jak się spodziewałem. Typowy przeciętniak marvelowski, z tym, że z dodatkiem innego sosu.
Czy przez to lepiej strawny? Nie. Po prostu trochę inny w smaku, powielający te same błędy a inne próbujący przykryć "komediowością" i "młodzieńczością". Przez to ostatnie odnosi się wrażenie, że to film dla właśnie dzieci do lat 10. A to pierwsze? Momentami czuje się zażenowanie.

Co na minus? M.in:
- Spiderman pizda, która właściwie nie ma żadnych mocy gdy pozbawić ją kostiumu...
a właśnie - kostium Straka... No ja p. Co to ma być? Kolejny Iron Man? Skoro jemu dał taki kostium to czemu nie innym bohaterom?
- KOLEJNY film, którego nie należy oglądać osobno, co chwila "krzyczy": jestem częścią universum!
- powrót do marvelizmu "nic nikomu się nie stanie" - rozwalona łódź? Ludzie utoną? Spoko, przyleci Iron i zaspawa w 10 sekund
- tandetny twist pod koniec i jeszcze tandetniejsze popchnięcie akcji (widać czym był szkielet tego filmu do którego doklejno resztę)
- Keaton... Czek musiał być wysoki. Kolejny bezbarwny villian
- młodzieżowo (?) ADHD styl
- większość żenujących żartów ("penis Parker"? serio? "what a f...."?)
- PO CO była scena z kradzieżą w przbraniach?
- ta cała Zendaya to melepeta. Była tam tylko po to, żeby irytować?
W sumie grubas irytował jeszcze bardziej.

Na plus?

Oglądało się ciut lepiej niż marne A2 czy CW. Przez zmianę stylistyki, nienapchanie mnóstwa bohaterów i brak gigantycznych nużących rozpierduch.

jakieś 4/10

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gej - 11-10-2017

Cytat:- Spiderman pizda, która właściwie nie ma żadnych mocy gdy pozbawić ją kostiumu...

No a ten co grał go Garfield to niby lepszy był? Przecież on sam tylko ma większą siłę i przyczepianie się do ścian. Pajęczyne stworzył sam. Tylko Maguire ma wszystkie moce bez kostiumu, ale on był taką pizdą że człowiek o tym zapomina. Masz pretensje o coś co było w materiale źródłowym?

Cytat:- Keaton... Czek musiał być wysoki. Kolejny bezbarwny villian

Keaton trzymał na barkach ten film :D Świetny aktor.

Cytat: większość żenujących żartów ("penis Parker"? serio? "what a f...."?)

Jestem pewien że Ty w wieku 15 lat operowałeś dystyngowanym poczuciem humoru wprost z salonu królewskiego :)

Cytat:PO CO była scena z kradzieżą w przbraniach?

A po co w ogóle była scena x, y, i x? po co w ogóle był cały film? Wyjaśnie Ci po co była ta scena. Żeby przez nieudolność Spidera przestępcy rozwalili knajpę tego Meksykańca, by móc pokazać że to jeszcze nieopieszały szczeniak i popełnia błędy.

Cytat: ta cała Zendaya to melepeta. Była tam tylko po to, żeby irytować?

Zendaya zjadła by Cię na śniadanie swoi freestylem ;)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - szopman - 11-10-2017

@shamar
Pewnie gdyby w filmie zamiast Hollanda zagrał odmłodzony o 20 lat Tobey to by Ci się podobał "Homecoming" :)

Cytat:Zendaya zjadła by Cię na śniadanie swoi freestylem ;)
Ale na WBW to jej bym nie widział jednak :)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - shamar - 11-10-2017

Na pewno nie ;) Co najwyżej byłbym inaczej zainteresowany ;)

(11-10-2017, 14:53)Gej napisał(a): No a ten co grał go Garfield to niby lepszy był?

Wiedziałem, że ktoś to wyciągnie. Tylko, że nie raziło to tak, jak tu, gdzie zestawi się z super-kombinezonem. Jeszcze tylko brakowało, żeby ten kombinezon zaczął "żyć własnym życiem" jak te Starka.
Swoją drogą - w małej puszeczce - kilometry sieci... [/quote]

Cytat:Jestem pewien że Ty w wieku 15 lat operowałeś dystyngowanym poczuciem humoru wprost z salonu królewskiego :)

A co to ma do rzeczy? Stwierdzam, że to było prymitywne jak całe to rozegranie akcji: "znasz Spidermana, on jest Spidermanem, pokaż Spidermana". Wygląda na to, że napisali to tylko po to, żeby doszło do sceny w taksówce.

Cytat:A po co w ogóle była scena x, y, i x? po co w ogóle był cały film?

Tu odpowiedź jest prosta. Cały film był tylko po to, żeby wyciągnąć więcej kasy i wkleić kolejną postać do uniwersum. Jakby jeszcze nie było ich za dużo.

Cytat: Wyjaśnie Ci po co była ta scena. Żeby przez nieudolność Spidera przestępcy rozwalili knajpę tego Meksykańca, by móc pokazać że to jeszcze nieopieszały szczeniak i popełnia błędy.

Jego nieudolność pokazują na każdym kroku a ja skupiłem się na tym - po co maski Avenegers w tej scenie.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Corn - 11-10-2017

Cytat:Tu odpowiedź jest prosta. Cały film był tylko po to, żeby wyciągnąć więcej kasy i wkleić kolejną postać do uniwersum.

[Obrazek: deadpool-shocked.jpg]

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 11-10-2017

shamar napisał(a):po co maski Avenegers w tej scenie
A czemu kurfa nie? W Point Break mają maski prezydentów, w TDK klaunów, w Homecoming największych ziemskich superbohaterów. Worldbuilding, heheszki, nawiązanie, masa powodów, a to nawet nie jest główny cel tej sceny, ale o nim pisał Gej. :) Przecież to jest oczywiste. :)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - szopman - 11-10-2017

Może on woli klasyczne filmowe przezroczyste rajtuzy na głowie ? :)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gieferg - 26-11-2017

Powtórka zaliczona. Przyjemnie się to ogląda, choć mam nadzieję, że w sequelu odpuszczą te bajery od Starka. Keaton to ścisła czołówka łotrów Marvela - scena w samochodzie świetna. Ciotka też na plus (ostatnia scena - piękne), "facet na krześle" też spoko. Tylko finałowa akcja mi się nie podoba, powinni ją byli zrobić w dzień. No i ta "MJ" (w sensie, że po kiego tak nazywać postać, która nie jest Mary Jane Watson) ?

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - zombie001 - 10-12-2017

Uhhh. No ja tam będę cholernie zaskoczony, jeśli ostatecznie nie okaże się, że Zendaya i jej Michelle Jones, to MCUowy odpowiednik komiksowej Marychy.

A tymczasem, wygląda na to, że sequel wprowadzi Gwen Stacy

Czyli Marvel robi "po bożemu", ale i trochę przewidywalnie. No chyba, że Gwen w tej wersji będzie tylko nową kumpelą Parkera i niemal od razu stanie się przypadkową ofiarą jego błędnych decyzji.

Btw. Czy tylko ja martwię się o czarny charakter dla Pajęczaka w następnej części? Bo na razie wygląda na to, że wszystko co najlepsze, Sony chce użyć w solówkach. A taki Scorpion, który przewinął się w Homecoming, w zestawieniu z obecnością Gwen, jakoś tak niebezpiecznie zaczyna pachnieć kalką TASM. : /

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Juby - 21-04-2018

Też powtórzone. Najbardziej pozytywna niespodzianka ubiegłego roku (i najlepszy film MCU w 2017). Super występ pajączka, który udowadnia, że da się zrobić kolejny raz to samo, ale w świeży, nowy, nie kopiujący poprzedników sposób. Brawo.

Kostiumy od Starka zdecydowanie przesadzone (na co Spider-Manowi Karen? aż 567 różnych ustawień sieci?! nie lepiej po prostu dać mu pajęczy zmysł!?!), niepotrzebne "MJ" od Michelle w finale, trochę brak pazura/charakteru w scenach akcji, a nagranie Petera z potyczki z CW (moment, w którym Ant-Man zmienia się w Giant-Mana) nie klei się z wydarzeniami z tamtego filmu. Reszta jest przesympatyczna, świetnie napisana, śmieszna, ma super bohaterów (dzieciaki z liceum Parkera, Keaton jako Volture, Ned!) i nie nudzi nawet przez chwilę. Liczę tylko, że w kolejnej części darują sobie tak duży występ postaci z serii o Iron Manie i będzie to bardziej pełnoprawny Spider-Man, bo ten wygląda trochę jak taki spin-off, "Iron Man 3,5", a Spider-Man to przecież jeden z trzech najsłynniejszych superbohaterów komiksowych na Ziemi - zasługuje na własne historie, w których nie musi być nadzorowany i ratowany z rzeki przez starszych kolegów. No i w dwójce obowiązkowo Scorpion! :)

Ocena bez zmian. Top5 MCU, obok pierwszego Iron Mana, dwóch Capów braci Russo i pierwszych Avengers. Z filmów o Spider-Manie ustępuje - a może nawet nie - jedynie pierwszej części Raimiego z 2002.

PS
Trochę żenada jak nachalnie reklamowano ten film Iron Manem i MCU na wszelakich plakatach, reklamach, itp. Sam Spider-Man by się nie sprzedał? Trzeba do trailerów wciskać jeszcze takie - nie obecne w filmie - ujęcia?
[Obrazek: aa68451f3f293df8b7a19e6b24c15e4b.gif]

PS2
Ktoś nie ogarnął tematu z datami. TWS toczy się 2 lata po Avengers (mowa o tym w materiałach dodatkowych na Blu-ray), CW dwa lata po TWS (mowa o tym w filmie), Spider-Man "2 miesiące" po CW, a mimo to na początku wyskakuje tekst "8 lat później" i Keaton też mówi, że minęło osiem lat odkąd rozkręcili interes z kosmo-bronią. No ja tam widzę może ponad 4 lata, koledzy scenarzyści. ;P

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Szaman - 22-04-2018

Joe Russo przyznał, że sprawa z 8 latami jest pomyłką
https://www.comicbookmovie.com/avengers/avengers_infinity_war/avengers-infinity-war-director-says-spider-man-homecomings-8-years-later-time-jump-was-incorrect-a159859

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Pelivaron - 09-05-2018

Wieść gminna niesie, że Robercik za występ w Homecoming otrzymał 10 melonów.

Wg imdb Tony Stark/Iron Man pojawia się na ekranie 8 minut. Czyli za każdą minutę zarobił ponad bankę. Najs.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Craven - 09-05-2018

W sumie ciekawe jak np wyglądały kontrakty takich osób jak Glenn Close która pewnie w jeden dzień nakręciła swoje sceny, podobnie pewnie Benicio del Toro, choć w jego przypadku był więcej niż jeden film. Redford czasu ekranowego miał mało ale nie udało się ograniczyć do jednej lokacji.