![]() |
|
Spider-Man Homecoming (2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Spider-Man Homecoming (2017) (/Thread-Spider-Man-Homecoming-2017--3967) |
RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 03-10-2017 I zastanawiam się co sprawia, że Homecoming jest gorsze od Thorów, Incredible Hulka i Iron Mana 2. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Kuba - 03-10-2017 Nigdy nie zrozumiem hejtu na kolor skóry. Co jest ważniejsze, dobry aktor i wiernie odwzorowana postac pod wzgledem charakteru czy to aby miał odpowiedni kolor skóry. Tak samo było z Rolandem. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - harlequinade - 03-10-2017 Incredible Hulka nie widziałam. W Iron Man 2 był Rockwell więc to już dla mnie wielki plus. Thor to akurat mój ulubiony Marvel ale sequel jest słaby. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - harlequinade - 03-10-2017 (03-10-2017, 14:48)Kuba napisał(a): Nigdy nie zrozumiem hejtu na kolor skóry. Co jest ważniejsze, dobry aktor i wiernie odwzorowana postac pod wzgledem charakteru czy to aby miał odpowiedni kolor skóry. Tak samo było z Rolandem. MJ w tym filmie nie jest wiernie odzworowaną postacią a Valkyrie nie jest grana przez dobrą aktorkę. Do castingu Elby w roli Rolanda nic nie mam, nie wiem jak film bo po co to oglądać biorąc pod uwage opinie ale to bardzo dobry aktor i zasługuje na udział w lepszych filmach. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Kuba - 03-10-2017 Nie ogladałem Homecoming. A Thompson jest akurat aktorka moze i nie wybitna ale na pewno bardzo dobrą, świetnie rokującą (Westworld). RE: Spider-Man Homecoming (2017) - harlequinade - 03-10-2017 (03-10-2017, 14:53)Kuba napisał(a): Nie ogladałem Homecoming. A Thompson jest akurat aktorka moze i nie wybitna ale na pewno bardzo dobrą, świetnie rokującą (Westworld). Thompson była świetna w Creed niestety w Westworld była moim zdaniem najgorszą aktorką w obsadzie. (03-10-2017, 14:53)Phil napisał(a):(03-10-2017, 14:47)harlequinade napisał(a): Oddychaj to tylko słaby film o pajączku. "Pyskówki"? Za dalszą wymianę zdań podziekuję. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 03-10-2017 Phil, możesz jeszcze wygrać tę dyskusję pisząc, że sfochałeś się wcześniej. :) RE: Spider-Man Homecoming (2017) - shamar - 11-10-2017 Tak jak się spodziewałem. Typowy przeciętniak marvelowski, z tym, że z dodatkiem innego sosu. Czy przez to lepiej strawny? Nie. Po prostu trochę inny w smaku, powielający te same błędy a inne próbujący przykryć "komediowością" i "młodzieńczością". Przez to ostatnie odnosi się wrażenie, że to film dla właśnie dzieci do lat 10. A to pierwsze? Momentami czuje się zażenowanie. Co na minus? M.in: - Spiderman pizda, która właściwie nie ma żadnych mocy gdy pozbawić ją kostiumu... a właśnie - kostium Straka... No ja p. Co to ma być? Kolejny Iron Man? Skoro jemu dał taki kostium to czemu nie innym bohaterom? - KOLEJNY film, którego nie należy oglądać osobno, co chwila "krzyczy": jestem częścią universum! - powrót do marvelizmu "nic nikomu się nie stanie" - rozwalona łódź? Ludzie utoną? Spoko, przyleci Iron i zaspawa w 10 sekund - tandetny twist pod koniec i jeszcze tandetniejsze popchnięcie akcji (widać czym był szkielet tego filmu do którego doklejno resztę) - Keaton... Czek musiał być wysoki. Kolejny bezbarwny villian - młodzieżowo (?) ADHD styl - większość żenujących żartów ("penis Parker"? serio? "what a f...."?) - PO CO była scena z kradzieżą w przbraniach? - ta cała Zendaya to melepeta. Była tam tylko po to, żeby irytować? W sumie grubas irytował jeszcze bardziej. Na plus? Oglądało się ciut lepiej niż marne A2 czy CW. Przez zmianę stylistyki, nienapchanie mnóstwa bohaterów i brak gigantycznych nużących rozpierduch. jakieś 4/10 RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gej - 11-10-2017 Cytat:- Spiderman pizda, która właściwie nie ma żadnych mocy gdy pozbawić ją kostiumu... No a ten co grał go Garfield to niby lepszy był? Przecież on sam tylko ma większą siłę i przyczepianie się do ścian. Pajęczyne stworzył sam. Tylko Maguire ma wszystkie moce bez kostiumu, ale on był taką pizdą że człowiek o tym zapomina. Masz pretensje o coś co było w materiale źródłowym? Cytat:- Keaton... Czek musiał być wysoki. Kolejny bezbarwny villian Keaton trzymał na barkach ten film :D Świetny aktor. Cytat: większość żenujących żartów ("penis Parker"? serio? "what a f...."?) Jestem pewien że Ty w wieku 15 lat operowałeś dystyngowanym poczuciem humoru wprost z salonu królewskiego :) Cytat:PO CO była scena z kradzieżą w przbraniach? A po co w ogóle była scena x, y, i x? po co w ogóle był cały film? Wyjaśnie Ci po co była ta scena. Żeby przez nieudolność Spidera przestępcy rozwalili knajpę tego Meksykańca, by móc pokazać że to jeszcze nieopieszały szczeniak i popełnia błędy. Cytat: ta cała Zendaya to melepeta. Była tam tylko po to, żeby irytować? Zendaya zjadła by Cię na śniadanie swoi freestylem ;) RE: Spider-Man Homecoming (2017) - szopman - 11-10-2017 @shamar Pewnie gdyby w filmie zamiast Hollanda zagrał odmłodzony o 20 lat Tobey to by Ci się podobał "Homecoming" :) Cytat:Zendaya zjadła by Cię na śniadanie swoi freestylem ;)Ale na WBW to jej bym nie widział jednak :) RE: Spider-Man Homecoming (2017) - shamar - 11-10-2017 Na pewno nie ;) Co najwyżej byłbym inaczej zainteresowany ;) (11-10-2017, 14:53)Gej napisał(a): No a ten co grał go Garfield to niby lepszy był? Wiedziałem, że ktoś to wyciągnie. Tylko, że nie raziło to tak, jak tu, gdzie zestawi się z super-kombinezonem. Jeszcze tylko brakowało, żeby ten kombinezon zaczął "żyć własnym życiem" jak te Starka. Swoją drogą - w małej puszeczce - kilometry sieci... [/quote] Cytat:Jestem pewien że Ty w wieku 15 lat operowałeś dystyngowanym poczuciem humoru wprost z salonu królewskiego :) A co to ma do rzeczy? Stwierdzam, że to było prymitywne jak całe to rozegranie akcji: "znasz Spidermana, on jest Spidermanem, pokaż Spidermana". Wygląda na to, że napisali to tylko po to, żeby doszło do sceny w taksówce. Cytat:A po co w ogóle była scena x, y, i x? po co w ogóle był cały film? Tu odpowiedź jest prosta. Cały film był tylko po to, żeby wyciągnąć więcej kasy i wkleić kolejną postać do uniwersum. Jakby jeszcze nie było ich za dużo. Cytat: Wyjaśnie Ci po co była ta scena. Żeby przez nieudolność Spidera przestępcy rozwalili knajpę tego Meksykańca, by móc pokazać że to jeszcze nieopieszały szczeniak i popełnia błędy. Jego nieudolność pokazują na każdym kroku a ja skupiłem się na tym - po co maski Avenegers w tej scenie. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Corn - 11-10-2017 Cytat:Tu odpowiedź jest prosta. Cały film był tylko po to, żeby wyciągnąć więcej kasy i wkleić kolejną postać do uniwersum.
RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 11-10-2017 shamar napisał(a):po co maski Avenegers w tej scenieA czemu kurfa nie? W Point Break mają maski prezydentów, w TDK klaunów, w Homecoming największych ziemskich superbohaterów. Worldbuilding, heheszki, nawiązanie, masa powodów, a to nawet nie jest główny cel tej sceny, ale o nim pisał Gej. :) Przecież to jest oczywiste. :) RE: Spider-Man Homecoming (2017) - szopman - 11-10-2017 Może on woli klasyczne filmowe przezroczyste rajtuzy na głowie ? :) RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gieferg - 26-11-2017 Powtórka zaliczona. Przyjemnie się to ogląda, choć mam nadzieję, że w sequelu odpuszczą te bajery od Starka. Keaton to ścisła czołówka łotrów Marvela - scena w samochodzie świetna. Ciotka też na plus (ostatnia scena - piękne), "facet na krześle" też spoko. Tylko finałowa akcja mi się nie podoba, powinni ją byli zrobić w dzień. No i ta "MJ" (w sensie, że po kiego tak nazywać postać, która nie jest Mary Jane Watson) ? RE: Spider-Man Homecoming (2017) - zombie001 - 10-12-2017 Uhhh. No ja tam będę cholernie zaskoczony, jeśli ostatecznie nie okaże się, że Zendaya i jej Michelle Jones, to MCUowy odpowiednik komiksowej Marychy. A tymczasem, wygląda na to, że sequel wprowadzi Gwen Stacy Czyli Marvel robi "po bożemu", ale i trochę przewidywalnie. No chyba, że Gwen w tej wersji będzie tylko nową kumpelą Parkera i niemal od razu stanie się przypadkową ofiarą jego błędnych decyzji. Btw. Czy tylko ja martwię się o czarny charakter dla Pajęczaka w następnej części? Bo na razie wygląda na to, że wszystko co najlepsze, Sony chce użyć w solówkach. A taki Scorpion, który przewinął się w Homecoming, w zestawieniu z obecnością Gwen, jakoś tak niebezpiecznie zaczyna pachnieć kalką TASM. : / RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Juby - 21-04-2018 Też powtórzone. Najbardziej pozytywna niespodzianka ubiegłego roku (i najlepszy film MCU w 2017). Super występ pajączka, który udowadnia, że da się zrobić kolejny raz to samo, ale w świeży, nowy, nie kopiujący poprzedników sposób. Brawo. Kostiumy od Starka zdecydowanie przesadzone (na co Spider-Manowi Karen? aż 567 różnych ustawień sieci?! nie lepiej po prostu dać mu pajęczy zmysł!?!), niepotrzebne "MJ" od Michelle w finale, trochę brak pazura/charakteru w scenach akcji, a nagranie Petera z potyczki z CW (moment, w którym Ant-Man zmienia się w Giant-Mana) nie klei się z wydarzeniami z tamtego filmu. Reszta jest przesympatyczna, świetnie napisana, śmieszna, ma super bohaterów (dzieciaki z liceum Parkera, Keaton jako Volture, Ned!) i nie nudzi nawet przez chwilę. Liczę tylko, że w kolejnej części darują sobie tak duży występ postaci z serii o Iron Manie i będzie to bardziej pełnoprawny Spider-Man, bo ten wygląda trochę jak taki spin-off, "Iron Man 3,5", a Spider-Man to przecież jeden z trzech najsłynniejszych superbohaterów komiksowych na Ziemi - zasługuje na własne historie, w których nie musi być nadzorowany i ratowany z rzeki przez starszych kolegów. No i w dwójce obowiązkowo Scorpion! :) Ocena bez zmian. Top5 MCU, obok pierwszego Iron Mana, dwóch Capów braci Russo i pierwszych Avengers. Z filmów o Spider-Manie ustępuje - a może nawet nie - jedynie pierwszej części Raimiego z 2002. PS Trochę żenada jak nachalnie reklamowano ten film Iron Manem i MCU na wszelakich plakatach, reklamach, itp. Sam Spider-Man by się nie sprzedał? Trzeba do trailerów wciskać jeszcze takie - nie obecne w filmie - ujęcia? ![]() PS2 Ktoś nie ogarnął tematu z datami. TWS toczy się 2 lata po Avengers (mowa o tym w materiałach dodatkowych na Blu-ray), CW dwa lata po TWS (mowa o tym w filmie), Spider-Man "2 miesiące" po CW, a mimo to na początku wyskakuje tekst "8 lat później" i Keaton też mówi, że minęło osiem lat odkąd rozkręcili interes z kosmo-bronią. No ja tam widzę może ponad 4 lata, koledzy scenarzyści. ;P RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Szaman - 22-04-2018 Joe Russo przyznał, że sprawa z 8 latami jest pomyłką https://www.comicbookmovie.com/avengers/avengers_infinity_war/avengers-infinity-war-director-says-spider-man-homecomings-8-years-later-time-jump-was-incorrect-a159859 RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Pelivaron - 09-05-2018 Wieść gminna niesie, że Robercik za występ w Homecoming otrzymał 10 melonów. Wg imdb Tony Stark/Iron Man pojawia się na ekranie 8 minut. Czyli za każdą minutę zarobił ponad bankę. Najs. RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Craven - 09-05-2018 W sumie ciekawe jak np wyglądały kontrakty takich osób jak Glenn Close która pewnie w jeden dzień nakręciła swoje sceny, podobnie pewnie Benicio del Toro, choć w jego przypadku był więcej niż jeden film. Redford czasu ekranowego miał mało ale nie udało się ograniczyć do jednej lokacji. |