Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Jamesa Camerona (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Jamesa-Camerona--87)
+---- Wątek: The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron (/Thread-The-Terminator-1984-Terminator-2-Judgment-Day-1991-re%C5%BC-James-Cameron--59)

RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 28-07-2013

A niby dla kogo on był "idiotycznie śmieszny"?

RE: Trylogia - Terminatora - Martinipl - 29-07-2013

ja tam tego nie broniłem - ot, taki "pomysł" ale tutaj czytałem, jakie to debilne.

RE: Trylogia - Terminatora - Hitch - 29-07-2013

A w którym to niby momencie w "Terminatorze 3" byli hakerzy przejmujące stery nad NOWOCZESNYMI autami? Bo ja tam widziałem tylko terminatorkę strzelającą z palca nanobotami w stacyjki samochodów sprzed 10 i więcej lat, co pozwalało jej zdalnie nimi kierować. W ogóle nie wiem skąd to zestawienie tego newsa z T3. What the fuck?

RE: Trylogia - Terminatora - Martinipl - 29-07-2013

Tak mnie się skojarzyło - nie nanoboty, tylko programowała te samochody, i mogła zdalnie nimi kierować (wytłymaczę - Terminatrix zhakowała samochody!). Kiedy wprowadzono ParkAssist do VW? 5-6 lat temu? Już wtedy spokojnie można było zdalnie kierować samochodem. Tylko podczas premiery T3 ludziska się z tego śmiali, a ja uważałem że twórców tylko lekko pogięło i pomysł zlałem na zasadzie "jest to jest".

RE: Trylogia - Terminatora - zombie001 - 07-12-2013

TERMINATOR: GENESIS

To podobno tytuł nowego Terminatora.

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=91158

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 07-12-2013

Trudno się wypowiedzieć o tytule nie wiedząc o czym będzie film, ale nie rozumiem dlaczego od jakichś 10 lat w Hollywood zaprzestano dawać cyfry w tytule? Wolałbym Terminator 5: Genesis.

RE: Trylogia - Terminatora - SonnyCrockett - 07-12-2013

No to Richard Hammond nie obejrzy nie znosi Genesis...

RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 08-12-2013

(07-12-2013, 20:07)zombie001 napisał(a): TERMINATOR: GENESIS

Jestem na 95% pewny, że będzie z tego nic dobrego. Tak jak z T3 i T-S.

Film ma ponoć być "alternatywną linią" zaraz po cz. 1.
Jak czytam, że będzie "młoda Sara Connor" i najpewniej 2 linie czasowe...
Czyli znów wyślą Terminatora, żeby zabił Sarę... A później historia potoczy się inaczej... Do tego Arnold jako Terminator "tylko" z CGI łbem bo inaczej go nie widzę.

Nie chce mi się nawet nad tym myśleć.

RE: Trylogia - Terminatora - Mierzwiak - 08-12-2013

Marka Terminatora zmarła śmiercią tragiczną wraz z kupą pt. Salvation i anulowaniem Kronik Sary Connor w najlepszym momencie.

Ostatnio podawali newsa według którego wybór młodej Connor ogranicza się już tylko do dwóch aktorek, z których obie byłyby świetne jako... statystki na szkolnym korytarzu w dowolnej produkcji ze sceną kręconą w liceum.

W kwestii Terminatora jestem konserwatystą: to nie Batman, którego można tworzyć kolejne wariacje w różnych konwencjach, rebootować, rimejkować i kontynuować bez żadnego poszanowania dla oryginału.

Sarah Connor = Linda Hamilton.
Kyle Reese = Michael Biehn.

Dziękuję, dobranoc.

RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 08-12-2013

Tak. Bo młodą Connor może zagrać stara Hamilton... Litości.
Marka T zeszła już przy T3. Tego średniego serialu nawet nie liczę.

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 08-12-2013

(08-12-2013, 00:28)Mierzwiak napisał(a): Marka Terminatora zmarła śmiercią tragiczną wraz z kupą pt. Salvation i anulowaniem Kronik Sary Connor w najlepszym momencie.

Ostatnio podawali newsa według którego wybór młodej Connor ogranicza się już tylko do dwóch aktorek, z których obie byłyby świetne jako... statystki na szkolnym korytarzu w dowolnej produkcji ze sceną kręconą w liceum.

W kwestii Terminatora jestem konserwatystą: to nie Batman, którego można tworzyć kolejne wariacje w różnych konwencjach, rebootować, rimejkować i kontynuować bez żadnego poszanowania dla oryginału.

Sarah Connor = Linda Hamilton.
Kyle Reese = Michael Biehn.

Dziękuję, dobranoc.

AMEN. Niech Hollywood zostawi Terminatora w spokoju. Zamiast ciągnąć serię nowymi filmami i serialami, zająłby się ktoś w końcu nowym transferem T2 na blu.

RE: Trylogia - Terminatora - Gieferg - 12-12-2013

[Obrazek: 44606.6.jpg]

Ponoć nowy John Connor. To już szósty (chyba, że w serialu był więcej niż jeden, nie wiem, nie widziałem i nie zobaczę). Ciekawe ilu jeszcze aktorów zagra tę postać i czy którykolwiek zagra ją więcej niż raz Uśmiech

RE: Trylogia - Terminatora - zombie001 - 12-12-2013

Bardziej podobał mi się pomysł Taylora z obsadzeniem Toma Hardy'ego w tej roli :/

RE: Trylogia - Terminatora - military - 12-12-2013

(12-12-2013, 10:54)Gieferg napisał(a): Ponoć nowy John Connor.

Świetny wybór, jeśli już musieli go podjąć.

RE: Trylogia - Terminatora - Bucho - 13-12-2013

Kto to?

RE: Trylogia - Terminatora - Mefisto - 13-12-2013

Aktor. Uśmiech

RE: Trylogia - Terminatora - Bogdan - 13-12-2013

no, Mefi, w końcu przydała mi się ta szklanka wody, którą trzymam obok laptopa, tyle czasu czekałem Uśmiech

RE: Trylogia - Terminatora - Bucho - 13-12-2013

Juz znalazlem, ale dzieki Mefi <ok> Wyglada wacko-placowato, ale cos tam zagral juz w zyciu Uśmiech

z doroslych Connorow liczy sie tylko ten:

[Obrazek: 391407-michaeledwards004.jpg]

10 sekund na ekranie i wiem wiecej o postaci niz po calym T3/T:S razem wzietych.

RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 13-12-2013

Smutna sprawa dla tego pana.
Rola życia- półminutowa. Chyba, że to nie był aktor.

Patrzcie - tam z tyłu - STAR dorosła.

RE: Trylogia - Terminatora - Corn - 13-12-2013

Dziwne, że nawet nie szukają nikogo podobnego.