![]() |
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620) |
- Mierzwiak - 27-12-2007 ALIEEN napisał(a):Hm, ja pisalem o "AVP", nie o filmach Camerona, Scotta i Finchera.Czy w AVP i AVPR są Obcy? Są. Czy Obcy są w filmach Camerona, Scotta i Finchera? Są. Nie mam więcej pytań. Cytat:Bo w AVP wlasnie chodzi o starcie tytanow kina S-F.A w Obcych 1 -3 wydawałoby się, że chodzi o potwora zjadającego ludzi, i ci ludzie są nieważni. A jednak te filmy mają wspaniałe postacie, wspaniałe scenariusze. Trochę mi głupio, bo AVPR nie widziałem, i jednak chętnie wybrałbym się do kina, choćby po to, by - niezależnie od opinii na jego temat - móc się tu pełnoprawnie wypowiadać. - Mental - 27-12-2007 Cytat:I naprawde prosze Cie raz jeszcze - nie oceniaj ani nie nazywaj filmu Alieen, uwierz mi - ja WIEM, jaki jest AvPR. za dużo sie filmow naogladalem, żeby nie wiedzieć takich rzeczy. wiem dokładnie wszystko. znam całą fabułę, wszystkie sceny, nawet dialogi umiem na pamięć. no i przeczytałem twoja recke, ktora ocenia AvPR wyzej niz AvP. dla jasności: ja wystawiłem AvP zero absolutne. jak sądzisz: co w takiej sytuacji dostanie AvPR? co taki osesek z piaskownicy jak ja moze wsytawic takiemu zajebistemu filmowi jak AvPR? EDIT pierdole - ide do kina. pojde do kina, wroce z kina, wejde na forum i jebne mega czcionka 0/10. ale wtedy Alieen napisze, ze "mialem zle nastawienie od poczatku i nie potrafie oceniac obiektywnie". jutro, góra w piątek ide do kina na AvPR i przysiegam na oczy własnej matki, ze zmiażdżę to gówno jak walec. - ALIEEN - 27-12-2007 Czy w AVP i AVPR są Obcy? Są. Czy Obcy są w filmach Camerona, Scotta i Finchera? Są. Nie mam więcej pytań. Ale ja caly czas mowie o filmach, w ktorych sa JEDNOCZESNIE Obcy i Predator. Dotarlo? :) Jakos tak caly czas niektorzy uparcie odwracaja kota ogonem... A teraz jeszcze a propo tej polki jakosciowej. Ostatnio mam taka mysl, ze zarowno Anderson, jak i bracia Strause, krecac swoje "AVP" dobrze wiedzieli, ze i tak nie przebija wczesniejszych dziel, i byc moze z taka wlasnie swiadomoscia krecili te filmy...? - Mental - 27-12-2007 Cytat:Ostatnio mam taka mysl, ze zarowno Anderson, jak i bracia Strause, taa... i to sprawiło, ze zapomnieli o scenariuszu, fabule i postaciach. Arystoteles sie w grobie przewraca. - ALIEEN - 27-12-2007 Brawo Mental za odwage! Brawo za rozsadek! Stary, nie obraz sie, ale jak czytam Twoje posty to mam wrazenie, ze sie urwales z onetu albo jeszcze zamki z piasku za blokiem budujesz. Idz do tego kina, obejrzyj, wystaw 0/10 - tu i na wszystkich forach tego swiata. Nie zapomnij napisac tego pogrubiona czcionka, i koniecznie dodaj slowa "gowno", "syf", "szmelc". Napisz tez koniecznie, ze jestes wyjebanym w kosmos jasnowidzem - bo ty WIESZ jaki jest AVP:R bez obejrzenia. I zdradze ci w tajemnicy, ze cokolwiek nie napiszesz, jakkolwiek tego filmu nie zjebiesz, i gdziekolwiek tego nie rozglosisz, to ja na to klade przyslowiowego ch... - tyle mnie obchodzi twoja ocena AVP:R :) P.S. Ocena to rzecz subiektywna. Nigdy nie napisalbym komus, ze nie umie oceniac obiektywnie. Bo sam nie potrafie tak oceniac (a przynajmniej wiekszosci filmow). - Mental - 27-12-2007 Cytat:Stary, nie obraz sie, ale jak czytam Twoje posty to mam wrazenie, jest tez druga strona medalu, druga twarz rasowego onetowca. jeśli ja mam jedną, to ty masz drugą. nie obraź sie, stary, ale jedyną rzeczą, odróżniająca twoja recke od innych pozytywnych opinii na filmwebie tudziez onecie, jest język. po prostu ładniej piszesz niż Jasiu Śmietana. no i unikasz ciurkiem pisanych zdań podrzędnie złożonych. - Mierzwiak - 27-12-2007 ALIEEN napisał(a):Ale ja caly czas mowie o filmach, w ktorych sa JEDNOCZESNIE Obcy i Predator.No więc się pytałem, od kiedy to plus i plus daje minus. - ALIEEN - 27-12-2007 nie obraź sie, stary, ale jedyną rzeczą, odróżniająca twoja recke od opinii na filmwebie tudziez onecie, jest język. po prostu ładniej piszesz niż Jasiu Śmietana. Czyli przynajmniej potrafie napisac cos, co sie da przeczytac. To cieszy :) - military - 27-12-2007 Co do motywu chlopca zakochanego w dziewczynie: a uwierzycie, ze w takim megapowaznym Alienie dwaj robole kloca sie o to, ze powinni im wiecej zaplacic za robote? A w Aliens miecho armatnie gada o tym, ze chcialoby podupczyc... A w Alien 3 tez chca podupczyc, i nawet prawie gwalca. A w Predatorze opowiadaja dowcip o cipie wielkiej jak stodola. A w Predatorze 2 kobitka chwyta goscia za jaja i kaze mu sie odwalic. Jak takie glupoty mogly sie znalezc w tak powaznych filmach? P.S. Czy film musi byc jakis wyjatkowo doskonaly, zeby sie podobal? Rambo 2 dla przykladu to zabawna glupotka, ktora raczej nie dostalaby oskara za aktorstwo/scenariusz/glebie bohaterow, a raczej ten film lubicie (bo taki meski :) ). Tylko ze powstal 20 lat temu, wiec to jest ok. Jesli dzis zrobia brutalny film akcji dla doroslych, z takimi glupotami nawet jak strzelanie do helikopteru z luku, albo udawanie nieprzytomnego za sterami smiglowca (po to zeby znienacka wyciagnac wyrzutnie rakiet, rotfl), to juz bedzie zle, bo powstalo dzis. - ALIEEN - 27-12-2007 No więc się pytałem, od kiedy to plus i plus daje minus. A czy zawsze polaczenie dobrego elementu z jednego filmu z dobrym elementem z drugiego filmu musi dac niezawodny efekt? Think about it. EDIT: Military - brawo za dobre przyklady. - Mental - 27-12-2007 Cytat:Co do motywu chlopca zakochanego w dziewczynie: a uwierzycie, ze w takim megapowaznym Alienie dwaj robole kloca sie o to, ze powinni im wiecej zaplacic za robote? A w Aliens miecho armatnie gada o tym, ze chcialoby podupczyc... A w Alien 3 tez chca podupczyc, i nawet prawie gwalca. A w Predatorze opowiadaja dowcip o cipie wielkiej jak stodola. A w Predatorze 2 kobitka chwyta goscia za jaja i kaze mu sie odwalic. Jak takie glupoty mogly sie znalezc w tak powaznych filmach? właśnie utwierdziłeś mnie w moim "onetowym" przeświadczeniu, że AvPR to... Cytat:Jesli dzis zrobia brutalny film akcji dla doroslych, z takimi glupotami nawet jak strzelanie do helikopteru z luku, albo udawanie nieprzytomnego za sterami smiglowca (po to zeby znienacka wyciagnac wyrzutnie rakiet, rotfl), to juz bedzie zle, bo powstalo dzis. niech zrobią. czekam. tylko oby łuk nie był programowany komputerowo, a za sterami helikoptera nie siedział Wizard - super haker, zakochany w dziewczynie z klatki naprzeciw i zwerbowany przez yakuze do zhakowania Pentagonu. nie bez kozery najlepszy film Baya to Twierdza: głupia jak kino akcji z lat 80-tych i przez to znakomita. Alieen napisał(a):EDIT: Military - brawo za dobre przyklady. zajebiste przykłady... nastolatek dostarczajacy pizze zakochany w dziewczynie z sąsiedztwa VS banda zwyrodniałych więźniów szykująca sie do gwałtu w opuszczonym kompleksie więziennym. - Mierzwiak - 27-12-2007 ALIEEN napisał(a):A czy zawsze polaczenie dobrego elementu z jednego filmuNie wiem, ponieważ ani Anderson, ani jak widzę bracia Strause tego nie zrobili. - ALIEEN - 27-12-2007 A znasz jakies przyklady, gdzie dwa dobre elementy z dwoch roznych, dobrych filmow daly niezadowny efekt? - Mierzwiak - 27-12-2007 Czy rozumiesz o czym piszę? Nie chodzi tu o żadne elementy. Chodzi o scenariusz w ogóle. Przede wszystkim o to że są postacie, jest prosta, ale tak świetnie przedstawiona historia. Wszystko to dzięki czemu trylogia o Obcych jest tak znakomita, i czemu Predator McTiernana również, mimo że tu położono nacisk na coś innego. Elementy? Poza obecnością Obcego i Predatora w jednym kadrze gniot Andersona nie posiada ŻADNEGO dobrego elementu z tamtych filmów. I wygląda na to, że AVPR również, a byłem do tego dość dobrze nastawiony, ale te małolaty, i wszystko o czym się dowiedziałem z ostatnich recenzji to zmieniło. - ALIEEN - 27-12-2007 Moze jak obejrzysz AVP:R to zobaczysz, ze jednak bracia Strause przemycili do swojego filmu nieco wiecej elementow, niz tylko i wylacznie Obcy i Predator w jednym kadrze. Niech dowodem na to bedzie chociazby postac rewelacyjnego Wolf-a, Predatora niczym z filmu McTiernana :) I tym na dzisiaj koncze... Jutro (a wlasciwie dzisiaj po poludniu) ciag dalszy batalii ;) Tylko nie piszcie za duzo, zebym nie muslal w pracy 10 stron czytac by dotrzec na sam koniec dyskusji (ROTFL). - D'mooN - 27-12-2007 ALIEEN napisał(a):Czyli przynajmniej potrafie napisac cos, co sie da przeczytac. ...NOT. Z całym szacunkiem, ocena filmu to Twoja prywatna sprawa i jaka by ona nie była, to nie rzutuje na jakość recenzji. A ta jest po prostu słaba, i pisanie jej 'na gorąco' tego nie usprawiedliwia. PS. Zapewne napiszesz teraz, że zdanie takiego onetowego, wiecznego malkonenta jak ja masz głęboko w poważaniu, a jeśli mi się nie podoba to mogę nie czytać...W sumie tak zrobiłem, nie dotrwałem nawet do połowy tekstu. - Oconnel - 27-12-2007 Alieen po prostu zbagatelizował motyw ludzki w tym filmie czego ja zrobić nie potrafię. Aby film był dobry, całość musi być dobra. A jednak spora część filmu została poświęcona na bezkształtne postacie braci (w tym pizzamen - potwierdzam, wstydzi się dostarczyć pizzy i nie tylko, jest nie co o jego kłopotach w pracy i u znajomych, i o tym że nie chcę nosić czapeczki z logiem pizzerii jezu), czy Kelly lub szeryfa. Każde zdanie które wypowiadają postecie mają co najwyżej 4 wyrazy. Czy teraz w każdym filmie jakaś laska musi pokazać cyce i dupsko żeby to się mogło sprzedać? Brakowało tylko blowjob-a na basenie. Anyway, gdyby to wszystko wyciąć i zostawić Wolfa i Obcych, film jak dla mnie byłby już bardziej strawny. A tak, wszystko wali się na ryj. Tak że Mental, zapuszczaj walca, niestety, omiń tylko Predka na zakręcie :D EDIT: No i wyobraźcie sobie te kretyńskie postacie, w tle leci finałowa muza z Aliena, toż to czysta abominacja :) Podsumowanie innych recenzji: Dobre MovieWeb (3.5/5) 7MPictures (3/5) SKNR.net (3.5/5) NYTimes (N/A) Outtakes With Fiore (6/10) One Guy's Opinion © Złe DreadCentral (2/5) BigPictureBigSound (2/4) ComingSoon.net (4/10) MetroMix (1.5/5) eFilmCritic Review 1 (1/5) eFilmCritic Review 2 (1/5) CinemaBlend (1.5/5) FilmCritic (2/5) TheMovieBoy (2/4) Bloody-Disgusting (1/5) E! Online (D+) Collider.com (F) WorstPreviews.com (4/10) Fangoria (2/5) The Stranger (N/A) FearNet (2/5) - ALIEEN - 27-12-2007 D'mooN - oceniles moj caly tekst po polowie? Nice :) Podejrzewam, ze recenzja bylaby dobra, gdybym nie zostawil na filmie suchej nitki. I niewazne jakbym to napisal. Byloby ok ;) EDIT: O, a Mefisto (tak nieprzychylnie nastawiony do filmu) napisal w temacie "Nowosci na stronie", ze recka dobra... A to niespodzianka :) - D'mooN - 27-12-2007 A to skromność. - Green_Eyes - 27-12-2007 SPOJLERY Recka nie jest najgorsza. AvP:R tez nie jest najgorszy. Na plus: klimacik [klimat to za dużo powiedziane, ale nie można odmowic mu takiej 'atmosferki'], dużo krwiiiii, predalien i jego walka z Predatorem [aczkolwiek za krótka]. Ale Oconnel ma racje: ludzie to jakas pomylka. Przeżyłabym te wszystkie konskie zaloty, jeżeli na końcu wszyscy by zgineli. A tu klops. Powinni być mięsem armatnim i wszyscy jak jeden mąz zginąc w 'paszczach' alienów albo zostac rozczłonkowani przez Predatora. Kurde, garstka ludzikow idzie w samo gniazdo alienow, gdzie rzadzi predalien a i Predator sobie pomyka miedzy nimi a tu jaki bilans? Ginie najwiekszy maruda i blondyna... Akcja 'poswiecenia sie' Dallasa to jakas kpina na sali, osobiscie przypomnial mi sie Planet Terror jak na to patrzylam. Aż się poplakałam - ze smiechu. I ja sie pytam - dlaczego oni nie zgineli? No dlaczego? |