Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Walking Dead - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Walking Dead (/Thread-Walking-Dead--1887)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Walking Dead - Jakuzzi - 24-11-2013

Ostatni odcinek skupiający się wyłącznie na Gubernatorze jak dla mnie na razie najlepszy z całego sezonu. Oryginalny (ograniczenie się do jednego wątku, a nie skakanie na zmianę po kilku), świetnie opowiedziany, surowy, z fajnymi motywami dramatycznymi i horrorowymi. Wyróżnia się na tle reszty.

RE: Walking Dead - raven.second - 25-11-2013

Przygód Gubernatora ciąg dalszy. Odcinek spłynął po mnie totalnie, oglądam już tylko z przyzwyczajenia.

RE: Walking Dead - Red - 25-11-2013

Potwierdziły się moje przypuszczenia -
Cieszę się, że robią spin-off Truposzy świeżo po epidemii, bo twórcy trochę za późno się zorientowali, że nie trzeba było odchodzić za bardzo od komiksu. Najnowszy odcinek też obejrzałem z przyzwyczajenia, teraz to bardziej "zombie kill of the week fest" niż cokolwiek innego. Bardziej polecam gierkę The Walking Dead od Telltale Games lub sam komiks tak do okolic 11 tomu.

RE: Walking Dead - leMur - 02-12-2013

OK, po koszmarnie złej pierwszej połówce sezonu, jej finał to mógł być odcinek na 10/10. Było bardzo blisko. Aż do okolic 30 minuty.

Ogólnie: 6-7/10 za odcinek. Co, jak na ten sezon, i tak jest niebotycznie wysoką oceną. Plusy za dramaturgię do 30 minuty, niezły dialog Gubernatora z Hershelem i Michonne na początku i za sam finał.

RE: Walking Dead - raven.second - 02-12-2013

Odcinek był bolesny i przerwa mnie cieszy. Może teraz wszystko wróci na dobrą drogę...

RE: Walking Dead - Red - 02-12-2013

Coś tak myślałem, że zabiją wiadomą osobę, bo
Poza tym parę spostrzeżeń odnośnie tego sezonu:

- Scott Gimple stara się wrócić do komiksu (vide finał) ale też daje radę w nowych wątkach - motyw z ukrytym psycholem czy zaraza w pierdlu.

- 8 odcinków poświęcono na sprzątanie po poprzednich showrunnerach - postacie zachowują się często mechanicznie i na zasadzie "bo tak stało w skrypcie". Twórcy chcą teraz odświeżyć formułę i pozbyć się paru przegiętych typów i wątków pobocznych, ale skutkuje to m.in dziwnymi akcjami jak
- realizacyjnie jest cymes, ekipa od charakteryzacji zombiaków zasługuje na uznanie

- oby wprowadzili kanibalów do gry, bo to jedna z lepszych historii w komiksie :)

Ogólnie rzecz biorąc, było średnio na jeża, ale wierzę, że teraz będzie poprawa.

RE: Walking Dead - raven.second - 03-12-2013

Nie, ty idź cieszyć się słabym odcinkiem gdzie indziej, nas jest więcej :P

Dalsze minusy i wady:

RE: Walking Dead - Mr. Puma - 04-01-2014

Obcowanie z tym serialem zakończyłem dopiero na 3 sezonie. Tym razem twórcy postawili na akcje niż na głębsze relacje miedzy bohaterami. Jest więcej krwi, więcej zombiaków, więcej strzelania. Wychodzi z tego trochę kiczowate kino z lat 80-tych kiedy zombie movies przeszło w stan rozkwitu, ale czy nie tego właśnie oczekiwaliśmy, po nudnym drugim sezonie? Gwoli jasności to własnie drugą serie uważam jak na razie za najlepszą, szkoda tylko że twórcy za bardzo skupiali się w bezsensownych wątkach, które w finalnej wersji nie znalazły rozwinięcia Ciekawy motyw z zniknięciem dziewczynki oraz z tajemniczą farmą. Takich elementów brakuje w trzecim sezonie, ale coś za coś. Solidna dawka emocji na koszt przeciętnej fabuły human vs human.

Na razie najlepszy serial jaki miałem okazje oglądać.

RE: Walking Dead - Daner - 04-01-2014

To masz jeszcze wiele dobrych do obejrzenia:)

RE: Walking Dead - Mr. Puma - 04-01-2014

(04-01-2014, 22:11)Daner napisał(a): To masz jeszcze wiele dobrych do obejrzenia:)

Wiem. Takie seriale ogląda się cyklicznie, ze względu na brak czasu mogę sobie pozwolić na razie tylko na Braking Bad i TWD.

RE: Walking Dead - slepy51 - 11-02-2014

Nowy ep to prawdopodobnie jeden z najgorszych odcinków w historii serialu - dobrze, że było przynajmniej trochę zombie akcyjki, bo usnąłbym z nudów. Do tego Carl i jego mądrości na pierwszym planie. Jak dla mnie styknie, kończę moją przygodę z tym szmelcem.

RE: Walking Dead - Snuffer - 11-02-2014

Był tak słaby, że chyba nawet nikomu nie chciało się skomentować. "Sen" Michonne też zrobiony dziwnie, chociaż trochę creepy atmosfery było. Ja jeszcze obejrzę z 3 odcinki i chyba odpuszczam, tym bardziej że nie widzę tutaj materiału na ciekawą fabułę w tym momencie - chyba że dojdzie do jakiegoś konfliktu między dwoma ekipami?

Mógłby ktoś kto czytał komiksy napisać czego można się spodziewać?

RE: Walking Dead - raven.second - 11-02-2014

Carl to nic, Michonne była gorsza ze swoimi wizjami. Jedyny plus jest taki, że serial powraca na komiksową drogę - chociaż tam było to lepiej rozwiązane. Rick ledwo żyje, Carl był gotów go zabić, potem pojawia się telefon i schizy z Lori...

RE: Walking Dead - Furia - 12-02-2014

To drewniane aktorstwo i łopatologia scenariusza jest dobijająca. Jeśli coś można zrobić w tym serialu źle, to na bank się pojawi. Sen miał potencjał, ale został on niewykorzystany, jak zwykle. Dla kontrastu obejrzałam wczoraj dwa pierwsze odcinki pierwszego sezonu i to jest dzień a noc i po raz kolejny żal mi się zrobiło Glenna, taką ciamajdę z niego zrobili.
Na plus Hershel. :)

RE: Walking Dead - Quay - 13-02-2014

Nie było wcale tak źle. Choć nie działo się nic, było bardzo OK pod względem klimatu - puste drogi, snujące się gdzieniegdzie żywe trupy, wyobcowanie ocalałych. Tylko pustka i trupy. Tak pejzaż, jak to po apokalipsie, podobał mi się. Tylko sen Michonne bez sensu.

RE: Walking Dead - vast - 16-02-2014

bez sensu to jest cały motyw z trzymaniem zombiaków na smyczy. i jebie mnie że to było w komiksie. w jaki niby sposób to ma obronić michonne przed atakiem chmary zombiaczyn???? bo dwa zombiaki stoją obok niej?? a kiedy otoczy ją horda trupów gotowych do wyżerki to czyż nie jest to identyczna sytuacja? ale wtedy to jakoś się nie aplikuje. kretynizm nie pojęty.

dodam jeszcze że interesującym jest fakt że w momencie kiedy zombiak straci ręce i szczękę to zaniechuje jakichkolwiek ataków. jakby był w pełni świadomy że nie może już nic zrobić, więc... po prostu stoi w miejscu i nawet nie spojrzy na żywego człowieka, nie rzuci się, a dodatkowo jeszcze taki zombiak nigdy się nie przewraca a jak już to pewnie też sam się podnosi z ziemi nie mając rąk, chyba że michonne co chwile ich ustawia do pionu .. wtf?? cuda niepojęte, ale właśnie aż tak głupi stał się ten serial.

RE: Walking Dead - raven.second - 17-02-2014

Nie ma Ricka, nie ma Carla, nie ma Michonne i od razu jest znacznie, znacznie lepiej. Fajnie ukazano poszczególne grupki po opuszczeniu więzienia i to, jak sobie radzili sami -

RE: Walking Dead - Mental - 17-02-2014

slepy51 napisał(a):Jak dla mnie styknie, kończę moją przygodę z tym szmelcem.

Lepiej późno niż później.

RE: Walking Dead - Red - 18-02-2014

Ostatni odcinek naprawdę im wyszedł, widać, że inspirowali się DLC 400 days do gry od Teltalle Games :). Swoją drogą, zauważyłem, że psycho dziewczynka gra w True Detective córkę Harta. Teraz totalnie inaczej patrzę na ten drugi serial. D:

RE: Walking Dead - Snuffer - 20-02-2014

[Obrazek: walkinglulz-lizzie-gov-650x325.jpg]