![]() |
|
Predators (Robert Rodriguez) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Predators (Robert Rodriguez) (/Thread-Predators-Robert-Rodriguez--1228) |
- Danus - 10-10-2010 Cytat:Np. powiedzcie mi jak to jest, że podczas wędrówki na otwartej przestrzeni (wtedy gdy szli po skałach) nie zauważyli, że pół nieba zajmują jakieś planety i olśniło ich dopiero po wyjściu z lasku?Jeden z największych debilizmów tego filmu co powoduje z miejsca uznanie filmu za komedię Mierzwiak napisał(a):nawet końcówka w której Brody wymazał się błotem nie była irytująca, co więcej było to uzasadnione, bo lasia oglądała pierwszego Predatora i opowiedziała Brody'emu o tym motywie. A ja uważam, że nawet wtedy to było głupie i nie uzasadnione. Dlaczego? Przecież Brody podpalił wszystko wokół, po jakiego grzyba jeszcze się błotem smarował. Predator widział tylko obrazy cieplne teraz postawcie człowieka obok wielkiego ogniska. Predator i tak nie miał prawa go zobaczyć. A wiadomo przecież jak działało błoto w pierwszym Predku, więc tu nie maiło żadnego sensownego zastosowania. Tu dodano ten motyw bardzien zasadzie- patrzcie Brody też jest taki ubłocony błotem kozak jak słynny Dutch - Danus - 10-10-2010 Phil napisał(a):A może to zrobił na wypadek, gdyby musiał spieprzać od ogniska?A po co miałby spieprzać z ogniska jak i tak, żadnej Predator nie miał prawa go zobaczyć? - wujo444 - 10-10-2010 jakie ciepło, przecież Predki widzą normalnie, tylko im kolorki Photoshop podkręca. - Danus - 10-10-2010 Cytat:jakie ciepło, przecież Predki widzą normalnie, tylko im kolorki Photoshop podkręca.To już inna sprawa, ale przyjmijmy, ze Predki w ten sposób widzą tylko obrazy cieplne. - Danus - 10-10-2010 Phil napisał(a):Upieprzyć się błotem to chyba nie taki wysiłek?Spróbuj upieprzyć się taką warstwą błota to zobaczysz? :P Phil napisał(a):Przezorny zawsze ubezpieczonyBrody pewnie sam nie wiedział po co się tym błotem wymazał. Albo nie- wiedział bo czytał scenariusz, więc po co rozpalał ogień? W drugą stronę działa tak samo- po co mazał się błotem skoro rozpalił wyczepiste ognisko? - Mierzwiak - 10-10-2010 Danus napisał(a):A ja uważam, że nawet wtedy to było głupie i nie uzasadnione.To był sarkazm drogi Danusie : ) Phil napisał(a):A może to zrobił na wypadek, gdyby musiał spieprzać od ogniska?Phil, tak z ręką na sercu, naprawdę jesteś przekonany o tym co piszesz? - Danus - 10-10-2010 Mierzwiak napisał(a):To był sarkazm drogi Danusie : )A jasne, dopiero teraz zrozumiałem sens tych oto twoich słów: Mierzwiak napisał(a):bo lasia oglądała pierwszego Predatora:P Ale wtopa he. Phil może kiedyś zrozumie swój błąd. Nawet ja błądziłem kiedyś w ciemności- chwaliłem między innymi pierwsze AVP, a nawet Transformers:ROTF:) - gigacz - 10-10-2010 Ognisko rozpalił bo ciemno było :wink: - Gieferg - 10-10-2010 Cytat:chwaliłem między innymi pierwsze AVP, a nawet Transformers:ROTF:) Przynajmniej miałeś własne zdanie, bo teraz to chwalisz już tylko i wyłącznie to co opinia publiczna na forum zaaprobuje :twisted: Predators jest pełne głupot i powciskanych gdzie się da niepotrzebnych "nawiązań", ale mimo to ogląda się to o niebo lepiej niż AVP-R i lepiej niż AVP i choć P1 i P2 do pięt nie dorasta to jak dla mnie jest to pozycja obowiązkowa na półce, no i czekam na sequel. - Danus - 10-10-2010 Gieferg napisał(a):Przynajmniej miałeś własne zdanie, bo teraz to chwalisz już tylko i wyłącznie to co opinia publiczna na forum zaaprobuje :twisted:Dalej mam własne zdanie. Parę miesięcy temu obejrzałem AVP i stwierdziłem jednak, że ten film aż taki zajebisty nie jest. A co do Transformers:ROTF- sam Gieferg przyznasz, ze ciężko jest film w całości obejrzeć. Nie piszę, że już Transformerów nie lubię, rozwiązałem to tak- po prostu oglądam najfajniejsze akcje z dwójki pomijając resztę:) Gieferg napisał(a):to pozycja obowiązkowa na półce,Ja nie wstydzę się tego powiedzieć, ale też Predators kupię bo... bo to film o predatorze jednak:) Gieferg napisał(a):czekam na sequel.Ja też czekam bo chyba gorzej już być nie może, a co najważniejsze w dwójce nie będą już wpychać tyle kalek i nawiązań z pierwszego Preda. Przynajmniej mam taką nadzieję, że pokażą coś swojego. - Gieferg - 10-10-2010 Cytat: ten film aż taki zajebisty nie jest Aż tak pewnie nie :D Cytat:A co do Transformers:ROTF- Ja tam oglądam 20 minut krótszą wersję i zgrzytać zębami już nie muszę. Cytat:Ja też czekam bo chyba gorzej już być nie może Może być gorzej i gorzej już bywało (AVP-R). - Danus - 10-10-2010 Gieferg napisał(a):Ja tam oglądam 20 minut krótszą wersję i zgrzytać zębami już nie muszę.Ja niestety mam tylko wersję kinową. Ale oglądam najfajniejsze akcje i też zębami nie zgrzytam. Czuję się wtedy jak dziecko:) Gieferg napisał(a):Może być gorzej i gorzej już bywało (AVP-R).Tak, ale tu mówimy o filmach z universum Predatora. Ja uważam, że AVP do tego universum nie należy. Więc jeśli chodzi o filmy o Predatorach Predators plasuje się na ostatnim miejscu - Mierzwiak - 10-10-2010 Danus napisał(a):Ja nie wstydzę się tego powiedzieć, ale też Predators kupię bo... bo to film o predatorze jednak:)Nie o Predatorze, ale z Predatorem. Co nie jest zarzutem, bo pierwszy film też nie jest o Predatorze, ale tam do cholery jego obecność jest kapitalnie zaznaczona i od momentu gdy już wiedzą, że coś ich ściga, film w tej kwestii nie odpuszcza. Predators nawet wtedy ma tyle napięcia i klimatu co wyprawa na grzyby. Nie wiem jak wy, ale ja kupuję filmy do wielokrotnego oglądania. Predators nie ma ani jednej sceny czy choćby ujęcia, które chciałbym ponownie zobaczyć (swoją drogą naliczyłem tu "aż" dwa fajne kadry). Do obejrzenia i natychmiastowego zapomnienia, bo nie ma o czym pamiętać. - shamar - 11-10-2010 Mierzwiak napisał(a):nawet końcówka w której Brody wymazał się błotem nie była irytująca, co więcej było to uzasadnione, bo lasia oglądała pierwszego Predatora i opowiedziała Brody'emu o tym motywie. Nie. Nie wiem czy sie powtarzam ( być moze napisalem to na innej stronie ) : skoro baba powiedziala o blocie w polowie filmu czemu nikt tego nie uzyl wczesniej ? dopiero Żyd na koncu ? kolejny debilizm gdybym sie dowiedział, że przed zlymi obcymi chroni mnie wysmarowanie się błotem, zrobiłbym to od razu a nie czekal na wyzynke. PS - w tym filmie Pred bez maski tez widzi termowizyjnie. - Szaman - 11-10-2010 Ubabrał się błotem aby zwiększyć swoje szanse w starciu z Predatorem. Gdyby zdał się tylko na ognisko to znowu marudzilibyście, że tylko tyle wystarczyło. To, że postać Bragi słyszała o Dutchu nie jest aż tak bardzo głupie. Przykładowo już na 1 roku studiów poznaje się dziesiątki wydziałowych anegdot. Pan Morfeusz miał taki fajny, schizofreniczny epizod a tak go spieprzył, chyba mu te CSI nie służy. Ogólnie w filmach średnio przeszkadzają mi debilizmy, chyba, że mówimy o dramatach z ambicjami a nie o zwykłych akcyjniakach. No i chyba, że są to debilizmy pokroju tych z Transformers2...To tylko trochę przerobiony stary scenariusz Rodrigueza, a on nigdy nie był wirtuozem pióra, przykrywał to wizualnie, czego Antal jak widać do końca nie potrafił. Podobało mi się, o klasę lepsze niż seria AvP. Oglądałem to w tym samym okresie co Machete i nowego Freddy'ego a przy nich Predators wydawało się wręcz bardzo dobre :roll: - homer87 - 19-11-2010 hmm predators rodrigeza i tak lepszy niz avp avp2 oczywiscie do predatora z arnoldem sie nie umywa,bo pierwzy film o predatorze otoworzył drzwi do nstp. czesci o przygodach dzielnych predatorów. ale "predators" to taki film mysle komiksowy nie koniecznie wszystko musi grać. wazne zeby było duzo hałasu i zabijania co by sie ludziom podobało. film oczywiscie zostawia duzo pytan bez odpowiedzi. jak dla mnie 5+/10 - Gieferg - 19-11-2010 Cytat:film oczywiscie zostawia duzo pytan bez odpowiedzi. Jak na przykład - :neutral: I dlaczego planety na niebie widać tylko jak sie wychodzi z lasku, a z otwartej przestrzeni po której ekipa idzie wczesniej już nie? - homer87 - 20-11-2010 tak to też.duzo by znalezdz takich pytan: np. tak nagle zrzucili te postacie na tą planete? ale kto? np.nie poznalismy histori dokladnie wszystkich tych postaci. i tak dalej i tak dalej ale moze i dobrze proste kino duzo halasu predatory biegają jakies bestie też. żyd [a.brody] najwiekszy twardziel biega strzela/zabija nozem/smaruje sie błotem...lepsze takie kino powtarzam niż jakas piła 10 albo piła 12.albo hostel 30 ..itp itd. widac ze rezyser juz z nazwiskiem robil ten film. - Mierzwiak - 20-11-2010 homer87 napisał(a):np. tak nagle zrzucili te postacie na tą planete? ale kto?Predatorzy? :roll: - Rodia - 21-11-2010 homer87 napisał(a):widac ze rezyser juz z nazwiskiem robil ten film.Noooo, bez tego nazwiska to miałby przekichane:) |