![]() |
|
The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Jamesa Camerona (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Jamesa-Camerona--87) +---- Wątek: The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron (/Thread-The-Terminator-1984-Terminator-2-Judgment-Day-1991-re%C5%BC-James-Cameron--59) |
RE: Trylogia - Terminatora - Pitero - 20-02-2014 To gówno będzie tysiąc razy gorsze od nowego RoboCopa. Dlaczego? Bo nowy Robo to dobry film, a to gówno przegrywa na starcie bo zagra w nim Srai Kortnej. RE: Trylogia - Terminatora - SonnyCrockett - 21-02-2014 Hmmm...ale to wychodzi że będziesz musiał obejrzeć tego nowego Terminatora żeby porównać jakim jest gównem w stosunku do oryginału i ocenić jego gównowatość przyrównując do przykładu nowego Robocopa i starego Robocopa... RE: Trylogia - Terminatora - Mierzwiak - 21-02-2014 Sonny, wyraźnie nie skumałeś. W tym filmie zagra Srai Kortnej. Srai Kortnej!!! RE: Trylogia - Terminatora - Lawrence - 21-02-2014 (20-02-2014, 01:44)Crov napisał(a): HAHAHA. Dziękuje, zostaje do wtorku. Napiwki dla kelnerek! Z tego co wiem to Mental i SonnyCrockett nie dają napiwków
RE: Trylogia - Terminatora - Hitch - 21-02-2014 Raczej nie popierają zmuszania do dawania napiwków... RE: Trylogia - Terminatora - Proteus - 21-02-2014 (20-02-2014, 22:59)Pitero napisał(a): To gówno będzie tysiąc razy gorsze od nowego RoboCopa. Dlaczego? Bo nowy Robo to dobry film, a to gówno przegrywa na starcie bo zagra w nim Srai Kortnej. To sarkazm, który przeleciał mi nad głową, czy piszesz serio? RE: Trylogia - Terminatora - SonnyCrockett - 21-02-2014 (21-02-2014, 01:33)Mierzwiak napisał(a): Sonny, wyraźnie nie skumałeś. W tym filmie zagra Srai Kortnej. No to bardzo możliwe bo ja truskawki posypuje cukrem żeby były lepsze a nie gównem. No i druga sprawa dla mnie nie ma znaczenia kto tam zagra, tylko sam fakt powstawania nieuzasadnionych remake'ów, reboot'ów czy jak tam zwał tą politykę prorodzinną.
RE: Trylogia - Terminatora - Martinipl - 21-02-2014 Mefisto napisał(a):Aż dziwne, że nadal nie ma rebootu Titanica Ale że jak, reboot? Góra lodowa wpływa do Portsmouth i topi Titanica? odnośnie Terminatora 5 - to nie potrzeba opowiedzenia danej historii, tylko skok na kasę. I będzie nieudany. Gdzie kurde czasy, że kręciło się film, aby coś pokazać/opowiedzieć, a potem czerpać z tego zyski i radość? RE: Trylogia - Terminatora - Gieferg - 21-02-2014 No i pewnie bedziemy mieli powrót do "sprawdzonej formuły" z T1-3, bo w końcu Salvation był jedynym filmem tej serii, który od tego odszedł i się nie zwrócił. Ech, pewnie się okaże, że po premierze piątki/rebootu czy co to tam jest jeszcze polubię Salvation. I nie, jakoś nie mogę zaakceptować Courtneya, nie mam w sumie nic przeciwko niemu, ale nie, nie w tej roli. A Yelchin poradził sobie dobrze. Bez problemu uwierzyłem że to młody Reese. RE: Trylogia - Terminatora - Mefisto - 21-02-2014 (21-02-2014, 15:05)Martinipl napisał(a): Ale że jak, reboot? Góra lodowa wpływa do Portsmouth i topi Titanica? To nie wiesz, co to reboot? Dokładnie to samo, tylko z innymi aktorami. No i tak jak Cameron używał jeszcze dekoracji i nawet miał ruchomy fragment pokładu, tak teraz byłoby 100% CGI. No i nie byłoby cycków - pewnie nawet ona malowałaby jego tym razem. RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 21-02-2014 Raczej by się malowały 2 ped... znaczy te, geje. Jeden obowiązkowo czarny. RE: Trylogia - Terminatora - Martinipl - 21-02-2014 Mefi, wiem, co to reboot - żartuję. Z drugiej strony rebooty zawsze niosą pewne zmiany, stąd mój żart odnośnie Titanica. Byłby sens rebootować Terminatora, ale gdyby od razu mieć nakreśloną od A do Z linię historyczną (bez luk czasowych - na ile to możliwe) w ciągu 3-4 części, i zrobić z tego mega produkcję pod każdym względem, a nie samego tytułu. Żeby jeszcze te filmy się tak zestarzały jak PoA..., a one jakby nie chcą. RE: Trylogia - Terminatora - Mefisto - 21-02-2014 ekhm PoA? RE: Trylogia - Terminatora - Lawrence - 23-02-2014 "Prisoner of Azkaban"? RE: Trylogia - Terminatora - zombie001 - 24-02-2014 "Więzień Azkabanu" nie pasuje do kontekstu wypowiedzi Jak widzę PoA, to jedyne co jest mi wstanie przyjść do głowy, to Planet of the Apes - z tym, że w skrócie nie ma t jak the. No i jak dla mnie sam film się nie zestarzał, więc pewnie nie to
RE: Trylogia - Terminatora - Mefisto - 24-02-2014 Martini, czekamy, bo to zagadka godna True Detective.
RE: Trylogia - Terminatora - Martinipl - 26-02-2014 PotA ![]() Planet of The Apes - zjadło mi literkę, więc zagadka marna, ale rozwiązana. RE: Trylogia - Terminatora - Mefisto - 26-02-2014 No dobra, zabiłeś... mi klina. RE: Trylogia - Terminatora - szopman - 02-03-2014 Zauważyłem, że wielu fanów "Terminatora" (no w tym również i ja) chcialoby zobaczyć film opowiadający o wydarzeniach z roku 2029 Gdyby ktoś był zainteresowany to bardzo polecam komiks Terminator 2 - Nuclear Twilight rozgrywający się w 2029 roku i opowiadającym te wydarzenia. Komiks jest naprawde swietny, postacie przypominają wizualnie te z T1 i T2, pojawia się Danny Dyson, pokazane zostaje wysłanie Reesa i terminatorów do 1984 i 1995 Wydarzenie wysłania Reese'a i znalezienia T-800 w bazie Skynetu opiera się na wczesnej wersji scenariusza Camerona (oraz szkiców) oraz tym co przedstawiono w nowelizacji T2 Myśle, że każdemu fanu tej serii komiks powinien się spodobać
RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 02-03-2014 http://www.filmweb.pl/news/Nowy+Terminator+b%C4%99dzie+podr%C3%B3%C5%BCowa%C5%82+w+czasie+i+odwiedzi+starych+bohater%C3%B3w+serii-103117 Czyli znowu zobaczyły maj 1984 roku? Ciekawe jak to będzie wyglądać w porównaniu z T1 i jak odzwierciedlą klimat tamtych lat. |