Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- ALIEEN - 29-12-2007

Gieferg: W Alien czy Aliens mamy wielki wybuch , ALE UWAGA na tym film
się nie kończy, przecież ani wybuch Nostromo nie zabija Aliena, ani wybuch
procesora atmosferycznego nie zabija królowej. W zasadzie to że tutaj
bombka ich zabija jest w ramach tej serii oryginalnym rozwiązaniem .
Patrząc na poprzednie filmy powinnismy oczekiwac, że po wielkim
wybuchu jeszcze coś wyskoczy, a tu doopa.

A skad pewnosc, ze nic nie przezylo...?

Mierzwiak: Mówi ci coś imię Ripley? Nie? To taka kobitka, która przeżywa
wszystkie te wydarzenia i w kolejnych częściach Obcych wszystko kręci się
wokół niej. Nie mówiąc już o tym że razem z nią przeżywa Obcy (pomijając
zakończenie A3, z którego na siłę zrobiono AR). Jeśli to jest dla ciebie
równoznaczne z zakończeniem AVP-R, to nie mamy o czym rozmawiać.

Nie pisalem nic o rownoznacznym zakonczeniu. Pisalem o takim samym
schemacie akcji i zakonczenia. To raz. Dwa - pytam raz jeszcze, skad
pewnosc, ze w AVP:R nic nie przezylo? W jakichs kanalach pod ziemia...
To, ze tego nie pokazano wcale nie oznacza, ze wszystko szlag trafil.

- Mental - 29-12-2007

military napisał(a):Pogonili sie po korytarzach i umarli, jak w poprzednich czesciach.

to wygrało :)

- Mierzwiak - 29-12-2007

ALIEEN napisał(a):Nie pisalem nic o rownoznacznym zakonczeniu. Pisalem o takim samym schemacie akcji i zakonczenia.
Nie zmienia to faktu że to jednak zupełnie inne zakończenia :roll:

ALIEEN napisał(a):pytam raz jeszcze, skad pewnosc, ze w AVP:R nic nie przezylo? W jakichs kanalach pod ziemia... To, ze tego nie pokazano wcale nie oznacza, ze wszystko szlag trafil.
Masz rację. Nie można mieć pewności. Nie można też mieć pewności, że promieniowanie nie zmutuje okolicznych wiewiórek, i że nie otrzymamy Aliens Vs. Predator Vs. Squirrels... i tak dalej i tak dalej. Jaki jest sens takich dywagacji? Żaden. Liczy się to co pokazano w filmie.

- ALIEEN - 29-12-2007

Mierzwiak: Liczy się to co pokazano w filmie.

Nie zgadzam sie - swietnym przykladem niech bedzie "Aliens".
Jest happy-end. Krolowa zabita. Nie ma Obcych. A jednak juz sam
poczatek "Alien 3" zmienia wydzwiek calosci. I pozniej jakos tak inaczej
patrzy sie na zakonczenie "Aliens"... Tak samo moze byc z "AVP 3".

- Mierzwiak - 29-12-2007

ALIEEN napisał(a):I pozniej jakos tak inaczej patrzy sie na zakonczenie "Aliens"... Tak samo moze byc z "AVP 3".
Tym właśnie się tu różnimy. Ja cały czas mówię o faktach, ty o tym co będzie w filmie który nawet nie ma scenariusza, nie wiadomo o czym będzie (poza tym że nie będzie się dziać na ziemi, ta da! żegnajcie kanały w których "coś" przetrwało), i czy w ogóle będzie, pewnie tak, ale to się okaże.

- Mierzwiak - 29-12-2007

Phil, chcesz się przytulić? :wink:

- Anonymous - 29-12-2007

Hmmm, czyżby moje przewidywania że jedyną osobą której się będzie podobać AVP-R będzie ALIEEN się sprawdziły?

Is there anyone else?

- Snuffer - 29-12-2007

Ja przed chwilą obejrzałem. Żałość : (

- Snuffer - 29-12-2007

Ja tam nie umiem recenzji pisać : ) Zgadzam się z twoją i taką samą ocenę wystawiam. Predek fajny, reszta denna. Swoją drogą, koło mnie siedział około 40 letni gość, który chyba się naćpał. Śmiał się w każdym humorystycznym momencie, nawet kiedy Predek dał w mordę Alienowi : )) Musiało to być zabawne. Predek fajny, reszta - be. 2/10

- Snuffer - 29-12-2007

I może jeszcze dlaczego Predator nie schodzi normalnie z drzew tylko musi skończyć z tym koniecznym tupnięciem? Guzeppe pytał już :P

- Rozalia - 29-12-2007

Ja wlasnie wrocilam. Szczerze powiem - wynudzilam sie jak mops. A nie oczekiwalam wiele, wiedzialam, ze to bedzie kontynacja profanacji, ale myslalam, ze chociaz bede sie jakos tam "dobrze bawić" - tymczasem gdzies od dziesiatej minuty az do konca siedzialam zdegustowana i zazenowana.
Rzeczywiscie - Predator wymiata i w porownaniu do AvP został "zrehabilitowany". Ale Aliens? Stanowią tu jakies w ogole nie przerazajace "piece of shit" walajace sie po miescie, bedace miesem armatnim dla Predatora... Nic nie zostało z klimatu i grozy, ktore siały w calej trylogii. Co do Predaliena... to gdybym nie wiedziala ze ma sie pojawic, to bym nie zarejestrowala, ze to on. Co do bohaterów - coż, nie moge powiedziec, ze nie byli zarysowani "jakos tam", ale skoro są to shitowni bohaterowi to i shitowne są ich "urzekające" historie życia. Plus, ze usmiercili Jessie, bo zapowiadalo sie na wielki i ohydnie slodki uczuciowy happy end.
Ogolnie film nie ma klimatu, nie ma napięcia, nie ma nic godnego uwagi procz Predatora, ale co mi po fajnie ucharakteryzownym Predatorze skoro reszta jest nie do przejscia? Nie spodziewalam sie tego, ale pierwsza czesc AvP podobała mi sie duzo bardziej - bo choc profanowala filmy o Obcych i Predatorach, to była "do obejrzenia".

- Mierzwiak - 30-12-2007

Phil napisał(a):No dobra, ale kto mi wytłumaczy o co chodzi z tym niebieskim kwasem służącym utylizacji? Tego kompletnie nie rozumiem :roll: .
Zapewne chodziło o zacieranie śladów po sobie i Obcych, tylko jak do tego ma się obdarcie człowieka ze skóry i powieszenie go w lesie?

Co za durny wątek. No i musiała to być jakaś magiczna substancja, skoro kapnięta w jedno miejsce zwłok rozpuszczała je całe w mgnieniu oka.

- Mierzwiak - 30-12-2007

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale w tym filmie ani razu nie było tego mocnego, potężnego ryku Predatora, mam rację?

- Green_Eyes - 30-12-2007

Tak, masz.

Rozalia napisał(a):Nie spodziewalam sie tego, ale pierwsza czesc AvP podobała mi sie duzo bardziej - bo choc profanowala filmy o Obcych i Predatorach, to była "do obejrzenia".

Nie zgodze sie. Oba sa niezbyt madre, ale dwojka jest [uwaga, zabrzmi to szumnie] lepsza.

Snuffer napisał(a):Swoją drogą, koło mnie siedział około 40 letni gość, który chyba się naćpał. Śmiał się w każdym humorystycznym momencie, nawet kiedy Predek dał w mordę Alienowi : )) Musiało to być zabawne.

Wprawdzie nie jestem 40 letnim gosciem, który sie nacpal, ale tez smialam sie w każdym [niekoniecznie] humorystycznym momencie.

Btw, Mierzwiak juz poruszyl ta kwestie, pozwole sobie do niej wrócić. Mianowicie: jeszcze nigdy w kinie nie zdazylo mi sie ogladac a nie widziec. I to doslownie. Nie wiem czy to wina kopii czy w ogole film ma tak tragiczne zdjecia. W kazdym razie: dno, dno i jeszcze raz: dno.

- Mierzwiak - 30-12-2007

Green_Eyes napisał(a):Btw, Mierzwiak juz poruszyl ta kwestie, pozwole sobie do niej wrócić. Mianowicie: jeszcze nigdy w kinie nie zdazylo mi sie ogladac a nie widziec. I to doslownie. Nie wiem czy to wina kopii czy w ogole film ma tak tragiczne zdjecia. W kazdym razie: dno, dno i jeszcze raz: dno.
Kopia odpada. Jeden z zagranicznych recenzentów o tym wspominał.

Tylko współczuć tym, którzy obejrzą kinówkę, oni to już w ogóle nic nie zobaczą :lol:

- Anonymous - 30-12-2007

Mierzwiak napisał(a):
Phil napisał(a):No dobra, ale kto mi wytłumaczy o co chodzi z tym niebieskim kwasem służącym utylizacji? Tego kompletnie nie rozumiem :roll: .
Zapewne chodziło o zacieranie śladów po sobie i Obcych, tylko jak do tego ma się obdarcie człowieka ze skóry i powieszenie go w lesie?.

najprawdopodobniej Predator zacierał ślady obecności obcych, a nie swojej.

Sam robił to co zwykle, począwszy od pierwszej części. Oczywiście "magiczny rozpuszczalnik" to już bzdura (widziałem tą scenę nagraną komórką) ale samo postępowanie predatora, to akurat żaden problem. Ten film ma z pewnością wystarczająco prawdziwych wad i bzdur, których można się czepiać, nie dorabiajmy mu na siłę kolejnych.

PS. na Filmwebie film zjechał z oceną do poziomu pierwszego AVP czyli trochę poniżej 7 co jest tam naprawdę rzadko spotykane.

- Predator895 - 30-12-2007

a w między czasie film pnie sie coraz wyżej na IMDb spadek o jedno oczko w dół :) 6.3 i tak za dużo, liczymy na poprawę :twisted:

- Mierzwiak - 30-12-2007

Kogo obchodzi ocena na imdb? 1310 osób ocenia go na 10. Znaczy to dla mnie tyle samo co 1263 osoby oceniające Aliens Camerona na 1, czyli nic.

O filmwebie nawet nie wspominam.

- Predator895 - 30-12-2007

no w sumie racja po incydencie z Die Hard 4.0 ;] straciłem wiarę w osądy IMDb

- Anonymous - 30-12-2007

Wystarczy spojrzeć na oceny Batman Returns, Alien 3 i Predatora 2 żeby nie traktować tego poważnie :P