Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Green Lantern (2011) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: Green Lantern (2011) (/Thread-Green-Lantern-2011--1970)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Green Lantern (2011) - Craven - 23-05-2011

Porażająca mieszanka spektakularnego i epickiego z durnym i plastikowym.

RE: Green Lantern (2011) - Mierzwiak - 23-05-2011

Lepiej niż Craven bym tego nie ujął.

RE: Green Lantern (2011) - Gieferg - 23-05-2011

Zrzędzą, marudzą, a połowa z nich i tak pójdzie do kina, co za ludzie :P

RE: Green Lantern (2011) - Craven - 23-05-2011

No ja na 75% pójdę :P

RE: Green Lantern (2011) - Mierzwiak - 23-05-2011

Ja na 100% nie pójdę : )

1) Nawet jeśli jest tu kilka pojedynczych interesujących elementów czy pomysłów, ani bohater, ani zapowiadająca się tu historia kompletnie mnie nie obchodzą.
2) Film będzie pewnie grany tylko w 3D, do tego to konwersja. Sceny Full CGI to inna sprawa, ale scen w realu też nie zabraknie, zatem ja wysiadam.
3) Do diabła, przecież to film z Ryanem Reynoldsem. Miałbym płacić żeby oglądać tego antyaktora?

RE: Green Lantern (2011) - Gieferg - 23-05-2011

Ja chociaż na nic tu nie narzekam (może poza kosmicznym mega-gównem w roli przeciwnika) na 90% nie pójdę, choć na 100% bym poszedł gdyby premiera była w tym terminie, w którym być powinna :P

RE: Green Lantern (2011) - Craven - 24-05-2011

http://io9.com/5805052/mark-strong-wore-full-sinestro-makeup-and-prosthetics-on-the-green-lantern-set focie z książuni.

RE: Green Lantern (2011) - Mierzwiak - 05-06-2011

Aaaargh moje oczy! Plastik, plastik i jeszcze raz plastik. Ale i tak najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że najsztuczniejsza jest facjata Reynoldsa :P

RE: Green Lantern (2011) - Mierzwiak - 08-06-2011

To film Warnera, czy studia Asylum?!

RE: Green Lantern (2011) - Gieferg - 08-06-2011

WHAT THE F... O_o

Efekty z latającymi samochodami żenująco słabe, poza tym chyba ktoś kompletnie nie miał pomysłu na ujęcia.

RE: Green Lantern (2011) - Bucho - 08-06-2011

Dwa ostatnie klipy mnie zwyczajnie "zgnietly" - jaki to ma budzet?

Edit:

150 amerykanskich baniek?! Powaznie?! Rozumiem, ze dolar teraz slabo stoi, ale Baginski mogl dac im jakies znizki czy cos :)
Druga sprawa, wychodzi na to, ze w komiksie koles potrafi materializowac swoje mysli - wszystko pieknie, tylko ze w filmie wyglada to jak motyw rodem z Looney Tunes. Mowiac krotko, szykuje sie komedia roku.

RE: Green Lantern (2011) - Albertino - 08-06-2011

niezły koszmarek, to już "Batman i Robin" Schumachera był odrobinkę mniej tandetny :)

btw. za tym czymś stoi Martin Campbell, oh well może nawet obejrzę kiedyś dla walorów humorystycznych - drugi klip to campowy fun w najczystszej postaci.

Co jest jednak najciekawsze to reakcje ludzi na to... coś.

Zaglądam na IMDB, zaglądam na Supeherohype, oczekuję że będzie to mieszane z błotem, a tymczasem prawie same zachwyty. WTF? Czy poziom wymagań tych ludzi jest aż tak niski?

RE: Green Lantern (2011) - patyczak - 08-06-2011

Cytat:Czy poziom wymagań tych ludzi jest aż tak niski?

Chciałem napisać coś w stylu "Nie widziałeś jeszcze filmu, więc czemu krytykujesz tych ludzi."

Ale zobaczyłem ostatni klip... Matko bosko częstochowsko:D Jaki szit.

RE: Green Lantern (2011) - Anielski_Pyl - 08-06-2011

Cytat:Ale zobaczyłem ostatni klip... Matko bosko częstochowsko:D Jaki szit.

Jeśli miałbym mówić o tym filmie na podstawie trailera, którego widziałem przed First Class, to podpisuję się pod powyższym wszystkimi kończynami. Zresztą, jeśli coś by z tego wyszło, to i tak tego nie zweryfikuje, bo wspomniany zwiastun skutecznie mnie od oglądania odrzucił.

That's more like it :)

RE: Green Lantern (2011) - Mierzwiak - 08-06-2011

Genialne.

Ale serio, ten ostatni klip zapowiada chyba największą srakę roku. Jasne, spojrzenie na pewne rzeczy się zmienia, np. kostiumy X-Menów z FC i hełm Magneto, które uważałem za żenujące patrząc na fotki, oglądane w filmie sprawdziły się i w ogóle mi nie przeszkadzały, no ale TO... to jest nowy poziom kiczu i żenady.

Tutaj jest jeszcze 7 innych klipów: http://www.aintitcool.com/node/49932

RE: Green Lantern (2011) - Lawrence - 08-06-2011

Świetne :D

Cytat:W życiu bym nie wpadł,

A co tam jest takiego zaskakującego?

Mi nie przeszkadza to jak pokazano moce GL (choć jakoś tworzenie broni palnej z pierścienia wydaje mi się trochę nie na miejscu, ale ja się na tym nie znam, czytałem może z pięć czy sześć komiksów), tak samo jak nie przeszkadza mi plastikowa planeta Oa i CGI-latarnicy. Przeszkadza mi to jak badziewne są inne efekty (ta podrzucona w górę ciężarówka czy turlający się samochód), oraz jak beznadziejne ujęcia są wykorzystane do pokazania czegoś co wcale nie musiało wygladać tak nędznie - i tu znowu ta nieszczęsna cysterna, pokazana w sposób, który z miejsca kojarzy się z filmami od Asylum. Ot leci sobie gdzies tam w kadrze jakiś miniaturowy samochodzik i wali po gałach brakiem jakiegokolwiek szczątkowego nawet realizmu. Żeby to chociaż pokazano z jakiegoś efektownego ujęcia,choćby z ruchomej z kamery znajdującej się bliżej owej cysterny, żeby był ten efekt WOW! który pozwoliłby przymknąc oko na niedorobione efekty, ale gdzie tam.

Do tego przeszkadza mi również kosmiczna kupa gówna w roli przeciwnika.

Czyżby rok 2011 miał być rokiem tanio wyglądających blockbusterów? Piraci, GL, ciekawe co jeszcze...

RE: Green Lantern (2011) - Craven - 08-06-2011

Mnie najbardziej jednak zmierzily sprezynki...