Reżyseruje Martin Campbell, w roli głownej Ryan Reynolds.
Pierwsze urywki: http://www.superherohype.com/news/articles/110437-first-look-at-green-lantern-footage
13-11-2010, 11:16
|
Green Lantern (2011)
|
|
Kiedy na początku lat 90-tych byłem zbieraczem komiksów wydawanych przez TM-Semic, oprócz tych bardzij znanych bohaterów jak Batman, Superman czy Spider-Man zetknąłem się także i z tym tytułem. Co prawda nie zyskał sobie u mnie takiej sympatii bym dłużej to kupował, ale otwierający serię trzyczęsciowy cykl "Emerald Dawn" bardzo mi się podobał, tym bardziej więc czekam na filmową wersję która będzie zawierała pewne jego elementy.
Reżyseruje Martin Campbell, w roli głownej Ryan Reynolds. Pierwsze urywki: http://www.superherohype.com/news/articles/110437-first-look-at-green-lantern-footage 13-11-2010, 11:16
Kolejny komiksowy koszmarek. W takich sytuacjach naprawdę docenia się nie idealne, ale jednak reprezentujące coś sobą Batmany Nolana.
13-11-2010, 11:26
"Koszmarek" ? Niby czemu? Ja tu widzę szanse na odpowiednik marvelowskiego Iron Mana w wydaniu DC.
13-11-2010, 11:28
Dlatego że każda sekunda którą tu zaprezentowano jest żenująca, na czele z Reynoldsem i jego talentem komediowym. Czy można być jeszcze bardziej nieśmiesznym?
13-11-2010, 11:53
Podzielam opinię Mierzwiaka. Ten sneak peek pokazuje czerstwe pomysły:
- nerda w brylach mówiącego "wow" - pg-13 seksualne dowcipe - ultra CGI kostium bohatera
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-11-2010, 12:08 Mierzwiak napisał(a):Kolejny komiksowy koszmarek. Top samo pomyslalem po oebejrzeniu tego trailera trailera
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-11-2010, 13:31
A mi się podoba - już pomijając sam fakt, że komiksowy Green Lantern śmierdzi tandetą na kilometr, to film może być zwyczajnie sympatyczną rozrywką z jajem i fajną akcją. Chyba, że oczekiwaliście pseudo dramatu o ludzkiej egzystencji :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 13-11-2010, 17:58
Najzabawniejsze, iż pierdolicie na każdym kroku, że jakiś tam komiksowy superbohater w swoich papierowych wystąpieniach walił tandetą na kilometr, ale jak już się pojawi jakiś film typu "Batman" Nolana "czy "Iron Man", to nagle ciśnienie puszcza i nawet się "herezje" dla niekomiksowych prawi, że w postaci tkwił "poważny" potencjał od początku.
Batman od początku jest facetem w stroju wielkiego nietoperza, a Iron Man metalową puszką, co nie znaczy, że w tych postaciach - jak i oczywiście w GL - nie tkwił potencjał. Aha, Reynolds jest słaby. Hal Jordan był w komiksach przedstawiony jako twardy lotnik - nie wiem czemu, ale zawsze mam przed oczami Quaida z "Częstotliwości" w roli Jordana.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
13-11-2010, 19:05
plakaciki miały klimat, ale widzę, że szykuje się raczej coś w stylu F4. Dziękuję, postoję.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 13-11-2010, 19:10 Gieferg napisał(a):Pierwsze urywki: http://www.superherohype.com/news/articles/110437-first-look-at-green-lantern-footage Przecież to wygląda jak zrobione dla picu z okazji MTV Awards albo podobnego eventu. Śmiech na sali. 14-11-2010, 19:48
To samo, w lepszej jakości: ;
I tutaj już widać że CGI kostium wygląda dośc dennie... :neutral: 15-11-2010, 01:14
O kurde :shock: Ja wiem, że komiks sam w sobie do tych najambitniejszych i najwyższych lotów nie należy, ale po tych pierwszych urywkach to nawet nie wygląda jak pastisz filmu o superbohaterze. :???: Trochę żenująco to wygląda.
15-11-2010, 04:10
Trochę lepiej się prezentuje od tej pierwszej zajawki, ale jak dla mnie to szału dalej nie ma.
17-11-2010, 03:11
Wygląda tandetnie - szczególnie obcy i ta cała planeta. Ale może być fajne patrzydełko.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-11-2010, 03:52
Wygląda to dużo lepiej niż ten pierwszy mini zwiastun. Ale dalej kostium wygląda kiepsko, i śmiesznie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 17-11-2010, 09:16
Vitaliy Zavadskyy uderza z kolejnym inspirowanym utworem, całkiem przyjemnym zresztą:
A zwiastun... Takie lajtowe coś. Trochę "Iron Manem" pachnie, co nie pasuje mi do tej postaci (choć wiadomo, że potrzebują jakiejś przemiany dla bohatera - musi się nauczyć odpowiedzialności). Efekty dalej są kiepskie, nie jest to na pewno poziom wspomnianego filmu Favreau, ale jeżeli reszta będzie dobra to będzie można na to przymknąc oko. Chyba, że okaże się wyjątkowo irytujące w filmie, jak zwykle w "Spider-Manach". 17-11-2010, 09:43
Po obejrzeniu zwiastuna w HD na 32 calach nie mam już żadnych zastrzeżeń do efektów.
20-11-2010, 07:42
Efekty filmu nie czynią, poza tym mają mnóstwo czasu na ich dopracowanie i lepiej niech się postarają, bo Reynolds w CGI kostiumie i CGI maseczce (przynajmniej tak wygląda, ugh!) wygląda jak na razie fatalnie. W 2007 roku Davy Jones nosił w Piratach w pełni realistyczny, niezwykle skomplikowany kostium, tymczasem trzy lata później cofamy się w rozwoju efektów i dostajemy mega sztuczny prosty uniform (no ale znowu: mają czas). Do tego ten kolor; a ja myślałem że zieleń kostiumu Jima Carreya w Batman Forever była straszna.
Swoją drogą czy jest jakiś sensowny powód dla którego ten kostium jest CGI? 20-11-2010, 11:14 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) | Lawrence | 76 | 28,752 |
14-05-2026, 23:39 Ostatni post: OGPUEE |
|
| The Green Hornet (2011) | Snappik | 10 | 5,361 |
24-06-2022, 13:07 Ostatni post: Corn |
|
| Cowboys & Aliens (2011) | Huntersky | 34 | 14,707 |
07-11-2014, 23:32 Ostatni post: Pitero |
|
| Jeż Jerzy (2011) | XITERS | 26 | 9,240 |
19-01-2012, 18:36 Ostatni post: leMur |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |