Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Halloween (1978-2020) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19)
+---- Wątek: Halloween (1978-2020) (/Thread-Halloween-1978-2020--344)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Halloween - Albertino - 05-09-2018

Wygląda to nieźle, na pewno najbliżej filmu Carpentera z całej serii kontynuacji. Tylko czy jest na to jakiś pomysł, się zobaczy.

RE: Halloween - Mierzwiak - 05-09-2018

O wiele gorszy od poprzedniego. Tamten stawiał na klimat, ten wałkije tylko sceny i ujęcia które nie tylko w tej serii byly pierdyliard razy, więc jest... nudno i wtórnie.

O ile, jak już pisałem, zaakceptowałem tłumaczenie twórców na temat usunięcia pokrewieństwa między Laurie i Michaelem, tak "Całe życia modliłam się by uciekł by móc go zabić!" brzmi niesamowicie tandetnie i według mnie zupełnie nierealistycznie. No sorry, ale po takiej traumie to się ludzie leczą z PTSD a nie zbroją i przygotowują w domu jakieś bramy lol Idiotyczne, no ale zobaczymy.

Gdybym miał być mega optymistą, to powiedziałbym że trailer coś przed nami ukrywa, ale pesymistycznie podejrzewam że nic poza tym co tu widać już nie będzie. No ale oczywiście mogę się mylić.

RE: Halloween - Snappik - 05-09-2018

Ten trailer to czysta odpowiedz na jęczenie geekow po premierze Halloween Zombiego - ma być do bólu odtwórczo bo tego wymagają fani. To Rob miał odwagę podejść autorsko do tematu i włożyć kij w mrowisko. No to teraz macie film ba miarę oczekiwań amerykańskich spaślaków po 30tce.

RE: Halloween - shamar - 05-09-2018

Łącznie z rimejkami to który to już film? 10? 11? Przebili już "Friday 13th"?

RE: Halloween - nawrocki - 05-09-2018

Jedenasty, Piątek miał dwanaście, jeśli liczyć "Freddy vs. Jason" i remake z 2009. Czyli praktycznie idą łeb w łeb. :)

RE: Halloween - shamar - 05-09-2018

Nawet nie wiem które oglądałem z tej oryginalnej serii (ze 2 ostatnie chyba i jedynkę ;) Dla mnie to jest nierozpoznawalne jak "Piątki" właśnie, gdzie każda część to to samo. Co innego "Kruegery" ;)

RE: Halloween - Mierzwiak - 05-09-2018

Bez przesady, Jason zdobywa Manhattan i zwłaszcza Jason X są akurat bardzo rozpoznawalne :)

RE: Halloween - shamar - 06-09-2018

Racja. Ale to już te końcowe odcinki. Można dodać też "Jason goes to hell".
A te wszystkie wcześniejsze, które działy się w 1 miejscu? W 7 główną bohaterką jest "Carrie" ale reszta filmu? Nic nie pamiętam ;)

RE: Halloween - Corn - 06-09-2018

Kurde, David Gordon Green to solidny reżyser, który do tej pory mnie nie zawiódł, więc wciąż mam nadzieję, że film okaże się ostatecznie lepszy niż trailery

RE: Halloween - Szaman - 09-09-2018

Wczoraj nowe Halloween miało premierę w Toronto, gdzie spotkało się z bardzo ciepłym przyjęciem

http://www.comingsoon.net/movies/news/979057-halloween-reactions-promise-a-return-to-form-for-the-franchise

https://www.rottentomatoes.com/m/halloween_2018

RE: Halloween - OGPUEE - 09-09-2018

(05-09-2018, 22:52)Mierzwiak napisał(a): Bez przesady, Jason zdobywa Manhattan i zwłaszcza Jason X są akurat bardzo rozpoznawalne :)

Jeszcze 7, gdzie final girl ma telekinezę i 5, gdzie
I Jason Goes to Hell :).

RE: Halloween - shamar - 09-09-2018

Napisałem o tym...
A z 5 się nie zgadzam bo o tym dowiadujesz się dopiero w finale ;)

RE: Halloween - nawrocki - 19-09-2018

Pierwszy kawałek z soundtracku:

RE: Halloween - Albertino - 19-09-2018

Czyli jednak recykling. Cóż... John mówił kiedyś, że zrobi co będą chcieli - albo nowy score, albo bazujący na starym. Jak widać - jaki film, taki score.

RE: Halloween - Mierzwiak - 20-10-2018

Ponoć jest możliwość że pęknie 80 mln w pierwszy weekend.

[Obrazek: giphy.gif]

RE: Halloween - nawrocki - 20-10-2018

Kolejny złoty strzał Jasona Bluma, kto by się spodziewał. :)

Myślę, że 40-sta rocznica oryginału, powrót Jamie Lee Curtis i utalentowany rezyser za sterami, plus dobre recenzje od krytyków oraz okres halloweenowy i moda na nostalgię zrobiły swoje. Chociaż ten wynik i tak jest dość zaskakujący.

RE: Halloween - Mierzwiak - 20-10-2018

Czekam na nowy koszmar (get it?) z Ulicy Wiązów ignorujący wszystkie sequele, oczywiście z Heather Langenkamp w roli głównej i podstarzałym Fredem :)

RE: Halloween - Albertino - 20-10-2018

Spore zaskoczenie, nie spodziewałem się nawet połowy tej kwoty.

Mam nadzieję, że ludzie stojący za tym filmem są na tyle kumaci, że teraz dadzą hajsy na jakiś fajny horror samemu Carpenterowi...

RE: Halloween - shamar - 20-10-2018

(20-10-2018, 18:58)Mierzwiak napisał(a): Czekam na nowy koszmar (get it?) z Ulicy Wiązów ignorujący wszystkie sequele, oczywiście z Heather Langenkamp w roli głównej i podstarzałym Fredem :)

Not Gonna Happen. Ale... Englund jako Fred ma się pokazać w jakimś odc. halloweenowym jakiegos tam serialu (zarzekał się, że już nigdy tego nie zrobi) a po 2 coś tam ględził ostatnio, że przydałby się prequel serii.

Może na fali czasów nostalgicznych (bo już chyba odświeżono większość znanych/kultopwych marek) zmieni zdanie?

RE: Halloween - Paszczak - 22-10-2018

No i wyszło 77,5 miliona w Stanach i 91,8 na świecie. Mimo sceptycznego nastawienia do filmu nawet się cieszę. Solidny slasher budzi we mnie zdecydowanie więcej sympatii niż kolejny straszny duszek od Jamesa Wanga czy przereklamowane dzieło Muschettiego.
Wracając do sceptycyzmu, nadal nie przekonuje mnie przemiana Laurie. Oczywiście naśladują Terminatora, ale tam było to dobrze umotywowane. Tutaj jakoś nie widzę w pierwszym Halloween podstaw do aż tak radykalnego podporządkowania życia wydarzeniom jednej nocy, po której w dodatku złapano i uwięziono napastnika. I jeszcze Curtis kilka razy mówiąca o Michealu po imieniu, jakby łączyła ich specjalna więź. To miało sens w H2O, kiedy byli rodzeństwem ale o hej, usunęli ten wątek i jeszcze się tym chwalą w zwiastunie. W tej wersji poganiał ją przez godzinkę z nożem i tyle.