![]() |
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620) |
- Jakuzzi - 26-08-2007 Same ujecia, praca kamery, kojarza mi sie z dobrymi inaczej horrorami z lat 80-tych. - Yossa - 26-08-2007 Jakuzzi napisał(a):Jakbym ogladal zajawke jednego z tych kiczowatych horrorow klasy B. Nie ma nic piękniejszego niż stworzony w latach 80 kiczowaty "horror" klasy B z kupą krwi i odcinaniem gumowych kończyn. AVP2 zapowiada się ciekawie. ;) - Mefisto - 26-08-2007 Zwiastun jest żenujący i film zapewne też będzie - nie wiem czy się tak podniecacie. Że jest więcej jak PG-13? Co z tego - to co widzę w trailerze to jedna wielka kupa gówna zmieszana z drugą. I w tym momencie nie ma już znaczenia czy zabijają obcy czy predatorzy czy może gremliny. Zresztą sam zwiastun nieodparcie przywodzi mi na myśl kolejną część Parku Jurajskiego, tyle, że nie ma dinozaurów. No i ten predator z biczem a la Indy - ja się pytam, co to ma być?!! - Anonymous - 26-08-2007 Cytat:ja się pytam, co to ma być?!!a co byś chciał? Po tym wszystkim co tym filmei od dawna wiadomo, nie wypada narzekać, bo wygląda na to że będzie miał przynajmniej jedną zaletę :lol: (a to niespodzianka), a to juz go czyni lepszym od gniota Andersona - niżej upaść się już po prostu nie dało. - Hitch - 26-08-2007 Mefisto... komus komu sie DH4 podobalo nie ma raczej tu nic do gadania :) - Mefisto - 26-08-2007 tyle, że mi się DH4 podobało umiarkowanie :P Zresztą co za różnica: takie filmy jak ten po prostu zabijają kolejne legendy i tyle. Robi się z tego papkę dla każdego, czyli dla nikogo. Choć pewnie najmłodszy kuzyn bratanka siostry będzie zachwycony - a o to chodzi prawda? - Hitch - 26-08-2007 AvP i to co ci sie podobalo umierakowanie zabijaja legende. AvPR przynajmniej stara sie byc czyms podobnym do poprzednikow. A jak to wszystko wyjdzie, sie zobaczy po premierze. Poki co mnie trailer zachecil. - Guzeppe - 26-08-2007 Jedyny zarzut z jakim się zgodzę, to młoda obsada. Sam dodam jeden- cyfrowa krew, która przypomina mi tę z "300", ale tam w konwencji komiskowej nie przeszkadzała. Plusy to wygląd predatorów i sposób w jaki się poruszają (w końcu coś podobnego do tego, co tobił Kevin Peter Hall), wygląd Obcych, to że jest niezła rzeźnia i całkiem klimatyczne zdjęcia (lasy, deszcz, kanały). Jeśli chodzi o mnie, to zostałem zachęcony, co graniczyło z cudem po tym, jak obejrzałem kupę gówna nakręconą przez Andersona. - Super Green - 26-08-2007 Predator895 napisał(a):A wiecie kto może robi muzę do tego filmiku mam nadziję ze nie ten sam klaun co poprzednio :/ albo aby Fox przypadkiem nie najął tego pobrzdąkiwacza Beltrami bo wyłapie ode mnie osobiście w pysk Z tego co mi wiadomo odpowiedzialnym za muzykę będzie niejaki Brian Tyler który popełnił score do "Constantine", "Annapolis" albo "Godsend". Będzie też odpowiedzialny za muzykę do wielce oczekiwanego "Johna Rambo". - Mierzwiak - 27-08-2007 No dobra, prawie wszyscy się podniecają że będzie R i tak dalej (sam przyznam, że laska przybita do ściany to moje ulubione ujęcie z trailera), ale czy naprawdę nikt nie widzi tych wszystkich rzeczy wskazujących że będzie to kolejny knot? - Obcy. Na Ziemi. No dobra, ale W NASZYCH CZASACH. Czemuś takiemu mówię NIE. - Obsada pełna drewniaków - Durne teksty w stylu "Fuck you" do Obcego :? - Klon Ripley, no bo przecież w każdej mieścinie na amerykańskim zadupiu mieszka heroina rozwalająca kosmitów. Na razie tylko tyle. Zresztą recenzja scenariusza nie pozostawia złudzeń jaki to będzie film. - Hitch - 27-08-2007 - Wedlug IMDB glownym bohaterem bedzie szeryf; heroina pewnie doriwe sie do karabinu tylko po to zeby stracic zaraz glowe ;) - Obsada Predatorów z wyjątkiem Glovera, Buseya i Paxtona to zawsze bylo drewno - To 'fuck you' to cos czego od 10 lat nie slyszano w filmie o Predatorze ani o Obcych :) - A co ci przeszkadzaja Obcy na Ziemi? Wedlug mnie lepsze to niz Gwiezdne Wojny na odleglych obszarach galaktyki... - D'mooN - 27-08-2007 Mierzwiak napisał(a):Zresztą recenzja scenariusza nie pozostawia złudzeń jaki to będzie film. Sam tytuł nie pozostawia złudzeń. Sequel ekranizacji crossovera komiksów opartych na dwóch seriach filmów - mały ewenement:) - Mierzwiak - 27-08-2007 Hitch napisał(a):Obsada Predatorów z wyjątkiem Glovera, Buseya i Paxtona to zawsze bylo drewnoAle to były TAMTE czasy. Cytat:To 'fuck you' to cos czego od 10 lat nie slyszano w filmie o Predatorze ani o Obcych :)Rozumiem, ale ja nie powiedziałbym tego do istoty z kosmosu, zwłaszcza takiej która mnie nie rozumie :wink: Cytat:A co ci przeszkadzaja Obcy na Ziemi? Wedlug mnie lepsze to niz Gwiezdne Wojny na odleglych obszarach galaktyki...Pisałem już o tym kiedyś. Obcych widzę w scenerii z tetralogii, a nie w ogródku za domkiem. - Hitch - 27-08-2007 Poki co to widac ich w lesie lub w kanalach a nie przy domku :) Czasy moze i TAMTE ale ja tesknie za tamtymi czasami i jesli Arnold mowi do Predatora per 'brzydki skurwysynu' tak dzielny komandos moze powiedziec do Obcego 'spierdalaj' :) (no i tak samo jak i Ripley do Królowej 'suko :)) - romeck - 27-08-2007 Mierzwiak napisał(a):Hitch napisał(a):To 'fuck you' to cos czego od 10 lat nie slyszano w filmie o Predatorze ani o Obcych :)Rozumiem, ale ja nie powiedziałbym tego do istoty z kosmosu, zwłaszcza takiej która mnie nie rozumie :wink: Nigdy np. zabijając komara wbijającego się w Twoje cokolwiek, nie powiedziałeś do niego "sp..alaj", albo coś w tym guście? Komar co prawda nie jest istotą pozaziemską, ale bez wątpienia też Cię nie rozumie. :D - Predator895 - 27-08-2007 no Kurt jakoś elegancko Stłamsił Obcą istotę w The Thing mówiąc : "Yeah I Fuck You Two" :D nie ma co gdybać Tekst Filmu :D - Mental - 27-08-2007 Kurde, romeck przytoczył fantastyczny przykład. ja gdy zabijam komara, mówię do niego "ty jebana kurwo":) Mills - kiedy latarka zaczyna się przepalać - mówi "kurwa". w dobrym filmie sensacja/akcja - kiedy nie idzie robota - agent FBI rzuca telefonem komórkowym o ścianę i mówi: "skurwysyn". zmierzam do tego, że "pierdol się", skierowane pod adresem przybysza z kosmosu jest odzywką najzupełniej naturalną. - Mierzwiak - 27-08-2007 No dobra, przekonaliście mnie. Ale tak czy inaczej - pomijając tę odzywkę - ta scenka wygląda cholernie sztampowo. PS. No tak, rzeczywiście rzucam kurwami jak mi jakiś owad wieczorem przy monitorze lata :twisted: - Mental - 27-08-2007 ja nie licze na to, że AvP2 czy jak to tam sie będzie nazywać, okaże się filmem bardzo dobrym. ale juz sam fakt, że będzie lepszy niż AvP, jest wart odnotowania. radujmy sie, bo nie będzie cenzury. - Hitch - 27-08-2007 Ja tam oczekuje zwyklej rozwalki na chociaz przyzwoitym poziomie w stylu Predatora bardziej niz Obcego. Alieny maja swoje cztery filmy. Ciasne korytarze i blablabla. Czas zeby Predator troche sie naprodukowal a Obcy niech beda tylko dodatkowym miesem armatnim. |