![]() |
|
X (2022) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19) +---- Wątek: X (2022) (/Thread-X-2022--6454) |
RE: X (2022) - Scheckley - 06-07-2024
RE: X (2022) - Mefisto - 06-07-2024 To Bucho pisał? :D RE: X (2022) - Krismeister - 16-07-2024 „X” mi mega średnio podeszło, a dzisiaj zdążyłem nadrobić „Pearl” i już było lepiej, przede wszystkim ciekawiej, no a Mia bez kitu odwaliła perełkę. Dzisiaj z doskoku skoczyłem do kina na „MaXXXine” i cieszę się, bo jest tendencja zwyżkowa. Pierwsze co, cieszę się, że zdążyłem z kinem, bo ten film jest stworzony, aby puszczać go na wielkim ekranie. Realizacyjnie jest to film roku. Kadry, montaż, muzyka i kolory to cudo. Ogólnie jeśli OuaTiH był hołdem dla Hollywood lat 60-tych to Maxxxine tak działa dla lat 80. Mia mimo, że nie ma za dużo do zagrania to jej stylówa wygrywa wszystko. Z czerwoną farbą na oczach mogłaby latać przez cały film. Bacon mega fajny, a Gustavo Fring w końcu ma coś innego do zagrania niż Gustavo Fringa. Finał… no mógłby być lepszy, tyle powiem. Są tu pojedyncze sceny, które są genialne i wręcz hipnotyzują, a całościowo to bardzo dobry film i najlepszy film z trylogii. X - 5/10, dzisiaj przewijałem jeszcze go trochę bo już zapomniałem jak się skończył. Pearl - 7/10 MaXXXine - 8/10 RE: X (2022) - shamar - 17-07-2024 OuaTiH To nie jest jakiś klasyk, żeby używać skrótu. Podejrzewam, że 99% zwykłych śmiertelników nie wpadlaby o co chodzi. RE: X (2022) - marsgrey21 - 17-07-2024 Ale jest wystarczająco długi tytuł, by właśnie użyć skrótu, a nawet najmniejszy kinoman się skapnie, o co chodzi. RE: X (2022) - simek - 17-07-2024 Skrót jak skrót, ale skąd pomysł na taki wybór wielkich i małych liter? Albo wszystkie wielką literą albo zgodnie z oryginalnym tytułem OUaTiH. RE: X (2022) - Krismeister - 17-07-2024 A wyleciało mi, że Upon było wielką literą RE: X (2022) - shamar - 23-08-2024 Maxxxine Wydawałoby się, że kolejne części w serii powinny być mocniejsze od poprzednika. Szczególnie w przypadku thrilleròw/horrorów. Ale przypadek "Pearl" pokazał, że to może iść w drugą stronę. I poszło. Ten film, nie dość, że najbardziej lajtowy to jeszcze najslabszy. I czuć na kazdym kroku, że to twór napisany, kiepsko, na siłę. Niby to laurka dla 80s i Hollywoodu a sam West najwyrazniej chce być jak Tarantino ale leży na każdym polu. Historia jest nieciekawa, wtórna, zrealizowana bez ikry, mechaniczna. Odniesienia do innych filmów miały być pewnie fajowe a też zalatują wymuszoną kalkulacją. Np. scena z Lilly Collins. Zmarnowani aktorzy i chyba potencjał bo to powinno być hardcore 80's kino z cyckami. A nie ma ANI JEDNEGO. Można wnośić, że Goth kończy z rozbieranymi rolami. Tak jak Maxine. 3/10 RE: X (2022) - Gieferg - 23-08-2024 Niby nie ufam Shamarowi ale to już po zwiastunach nie wyglądało jak coś, co bym chciał obejrzeć. Cytat:A nie ma ANI JEDNEGO.
RE: X (2022) - shamar - 23-08-2024 Są ze 2 sceny gore, które fajnie wyglądają. No ale to już na nikim nie robi wrażenia. Wszystkie postacie są nudne i ma się ich w dupie. Bo w sumie sama historia jest wtórna i nudna. Na pewno dobry reżyser potrafiłby to pokazać lepiej. A tak? Widz ma w dupie całą kiepską intrygę. Inna sprawa, że chyba najbardziej mi się podobała scena, gdzie bohaterka biegnie przez chwilę przez studio filmowe między dekoracjami. Takie absolutne nic, na które zwróciłem uwagę z braku czegoś ciekawszego. RE: X (2022) - Gieferg - 19-06-2025 Muzyka i zdjęcia robią nawet fajny klimat 80s, ale... nie było tu pomysłu kompletnie na nic. Zastanawiam się jak to się w ogóle dzieje, że ktoś zatwierdza do produkcji tego rodzaju scenariusze. 3/10 - zdecydowanie najgorszy film serii. Pearl była spoko ale wracać będę tylko i wyłącznie do X. |