Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Glina (TVP, 2004-2008) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Glina (TVP, 2004-2008) (/Thread-Glina-TVP-2004-2008--862)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: GLINA - Capt. Nascimento - 25-03-2015

No właśnie jest "tylko" dobry.

RE: GLINA - Pitero - 25-03-2015

Wpisałem sie do petycji. Jeden z niewielu polskich seriali, których obejrzałem wszystkie odcinki. Drugi taki ( z liczących więcej niż 20 odcinków) to chyba tylko... "13 posterunek" :)

RE: GLINA - Dr Strangelove - 18-02-2019

Nie wiem czy jest sens odkopywać, no ale niech tam :)
Zbierałem się i zbierałem, ale w końcu jak siadłem, tak poszła w 2 tygodnie całość.

Powtarzać poprzednich opinii nie ma sensu. Serial wahający się między znakomity a wybitny.
I to nie w kategoriach "jak na polski serial to..."

Czego zabrakło? Serial powinien być dłuższy po prostu. Nie w takim sensie, że więcej spraw, tylko to co było pokazane, powinno być bardziej rozciągnięte w czasie. Lubię "Zodiak" właśnie przez taką monotonię śledztwa. Tutaj trochę tego zabrakło.

Tak czy siak 9/10. Jeden z najlepszych seriali kryminalnych jaki w życiu widziałem.

RE: GLINA - Hitch - 08-09-2019

Jeśli ktoś jeszcze nie widział tego jednego z najlepszych kryminałów na świecie i ma problem z pozyskaniem to cały serial legalnie dostępny jest na Tubie:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLTrh0qcnM-pa8pek30maXnq9epOao6MAT

RE: GLINA - Mental - 08-09-2019

Po kliknięciu na odcinek wyskakuje czarny ekran z napisem "Film niedostępny".

RE: GLINA - Mierzwiak - 08-09-2019

Serial dostępny jest za darmo w serwisie VOD TVP i to jest legalne źródło gdzie można go obejrzeć, a nie jakiś lewy kanał na YT :P

https://vod.tvp.pl/website/glina,1667823

RE: GLINA - Hitch - 08-09-2019

OK, sam nie sprawdzałem, bo znam na pamięć. Dałem, bo mi wyskoczyło w proponowanych.

EDIT:
Ta wersja z Tuby u mnie działa bez problemu. Przynajmniej na telefonie :)

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Doppelganger - 06-06-2020

Skończyłem oglądać całkiem niedawno i zostałem nieźle zaskoczony bo nie spodziewałem się że to tak dobre będzie.

Rola życia Radziwiłowicza chyba? Ten serial to on, reszta mu tutaj zelówki może lizać, choć taki Stuhr gra bardzo dobrze (i jest jakoś bardziej świeży w tym co robi niż to co robi teraz), Gonera ok, dobrze ta młoda aktorka która była z Gajewskim oraz aktorzy przewijający się w odcinkach, poza córka Gajewskiego która szarżowała i była trochę nie do przejścia.

Dobrze to wszystko rozegrane: mamy główne wątki i to co się ciągnie w tle przez parę odcinków oraz życie prywatne protagonistów. W ogóle wątek tej Agaty jest bardzo dobry i świetnie się zakończył. Z odcinków bardzo mi przypadł do gustu odcinek z Czopem zakochanym w ćpunce (kapitalnie zagrał on i Agata Buzek). Bardzo fajnie odczuwalny klimat tamtych lat.

Wielka szkoda że 3 sezonu raczej nie będzie.

Całość 9/10. Bardzo dobra robota.

Obecnie leci końcówka sezonu 1 na Kino PL.

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - michax - 06-06-2020

(06-06-2020, 20:49)Doppelganger napisał(a): Gonera ok, dobrze ta młoda aktorka która była z Gajewskim

Masz na myśli Urszulę Grabowską w roli Agaty? Oglądając właśnie Glinę zobaczyłem po raz pierwszy tą aktorkę i życzyłem jej jak najlepiej, bo nie dość, że piękna, to jeszcze całkiem dobra z niej aktorka. Ale nie wybiła się przez tyle lat, jeśli pojawiła się w polskich filmach i serialach to na drugim planie (jak teraz sprawdziłem to widziałem ją w Joannie Feliksa Falka w roli głównej i to chyba wszystko).

A serial świetny. Choć po tylu latach od premiery pamiętam tylko tyle, że policjanci robili posiedzenia w WC i sporo papierosów wypalili w tej produkcji:)

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Doppelganger - 06-06-2020

Tak, Urszula Grabowska. Ładnie wygladała w pierwszym sezonie. Między 1 i 2 sezonem było parę lat przerwy i to widać po aktorach, mimo że w serialu chyba nie minęło parę lat. A że się nie wybiła? No coż, nie zawsze o tym decyduje talent i uroda. Może nie chciała się godzić na pewne "ustępstwa", bo gorsze i brzydsze aktorki jakoś grają.
I jeszcze raz szacunek dla charyzmy Radziwiłowicza w roli Gajewskiego. W końcu ktoś przebił Borewicza ;)

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Nemo - 07-06-2020

(06-06-2020, 23:45)Doppelganger napisał(a): I jeszcze raz szacunek dla charyzmy Radziwiłowicza w roli Gajewskiego. W końcu ktoś przebił Borewicza ;)
Not even close.

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Pelivaron - 21-03-2025

https://naekranie.pl/lekkie/glina-serial-nowe-odcinki-3-sezon-1742484422

Glina ma powrócić :o

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Dr Strangelove - 21-03-2025

Patrząc co Pasikowski po latach zrobił z "Psami", to jest to bardzo niepokojąca wiadomość...

"Wówczas nadkomisarz Andrzej Gajewski został postrzelony przez nieznanych sprawców. Jak potoczyły się jego losy?"
Profesjonalne dziennikarstwo :D

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - slepy51 - 21-03-2025

Za późno. Patrząc na ostatnie wyczyny Pasikowskiego i obecne czasy, zdecydowanie za późno. Aż strach się bać.

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Doppelganger - 21-03-2025

Rewelka to był serial i rola życia Radziwiłowicza.
Mam nadzieje ze nie będzie Stuhra.
Musiałbym sobie przypomnieć kto strzelał w ostatnim odcinku bo już zapomniałem.

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Paszczak - 21-03-2025

O ile mnie pamięć nie myli Tosiek (Orzechowski).
Jezu, jacy oni są wszyscy starzy. Jeszcze się okaże że niegdyś młody dziś jedyny Stuhr jest główną postacią.

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - slepy51 - 21-03-2025

Pewnie tak będzie, dlatego jak pisałem, za późno na ten powrót, bo to już będzie zupełnie inny serial. No chyba, że będą zakłamywać rzeczywistość i nadal Radziwiłowicz będzie mówił do 50-letniego Stuhra "Młody, daj fajke" :)

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Doppelganger - 21-03-2025

W Janosiku 53-letni wtedy Janusz Kłosiński grał zbója Kuśmidra. Wyglądał na 75 lat wtedy, więc może nie wszystko stracone

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Jan_Władeczek - 21-03-2025

(21-03-2025, 14:12)Paszczak napisał(a): O ile mnie pamięć nie myli Tosiek (Orzechowski).
Jezu, jacy oni są wszyscy starzy. Jeszcze się okaże że niegdyś młody dziś jedyny Stuhr jest główną postacią.

Tak, to Tosiek strzelał.

Pewnie szykuje się klasycznie jazda na kojarzonej marce i nic więcej. 

RE: Glina (TVP, 2004-2008) - Pelivaron - 15-07-2025

Zakończono zdjęcia.

[Obrazek: Jacek-Braciak-Copyright-Bartosz-Mrozowski.jpg]

[Obrazek: Nela-Maciejwska-Jacek-Braciak-Maciej-Stu...e-Film.jpg]

[Obrazek: Jacek-Braciak-Maciej-Stuhr-Copyright-Bar...zowski.jpg]

[Obrazek: Nela-Maciejewska-Maciej-Stuhr-Bartosz-Mrozowski.jpg]

[Obrazek: Jacek-Braciak-Maciej-Stuhr-Bartosz-Mrozowski.jpg]