Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Jamesa Camerona (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Jamesa-Camerona--87)
+---- Wątek: The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron (/Thread-The-Terminator-1984-Terminator-2-Judgment-Day-1991-re%C5%BC-James-Cameron--59)

RE: Trylogia - Terminatora - simek - 14-03-2014

Jedyny słuszny filmik opisujący wady Terminatora, to taki, w którym nie pada ani jedno słowo.

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 15-03-2014

http://www.filmweb.pl/news/J.K.+Simmons+przez+30+lat+b%C4%99dzie+tropi%C5%82+Terminatora-103407

RE: Trylogia - Terminatora - Bucho - 15-03-2014

Uber piekni Clark i Courtney beda miec brzydkiego, wiecznie spoconego syna Uśmiech good, lubie Jasona Clarke'a (ok)

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 18-03-2014

http://www.filmweb.pl/news/Arnold+obiecuje%3A+%22Terminator%3A+Genesis%22+jak+%22Dzie%C5%84+s%C4%85du%22-103496

Schwarzenegger robi nam (fanom) nadzieję na coś dobrego, czy na starość mu już kompletnie odbiło głosząc takie hasła?

RE: Trylogia - Terminatora - Szaman - 18-03-2014

Sądząc po wrzucanych na YT filmikach, Arnie ostatnio mocno zaprzyjaźnił się z internetem, więc pewnie wyczytał na forach, że T2 cieszy się największą sympatią Uśmiech

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 18-03-2014

To niech wejdzie na forum Gieferga i z nim pokonwersuje. Oczko

RE: Trylogia - Terminatora - raven.second - 18-03-2014

Cytat:Arnie ostatnio mocno zaprzyjaźnił się z internetem
Często odwiedza reddit, a teraz wrzuca masę filmików jak jeździ swoim czołgiem bo prowadzi jakiś konkurs dla dzieciaków (trza wpłacić trochę grosza na konto fundacji, wtedy zyskasz możliwość przejechania się czołgiem z Arnoldem).

RE: Trylogia - Terminatora - Mierzwiak - 18-03-2014

Cytat:Gwiazdor uważa, że nowa odsłona dochodowej serii będzie miała te same zalety co dzieło Jamesa Camerona: rozmach, ostre sceny akcji oraz świetne, ale nieprzerysowane efekty specjalne.

Nagroda w kategorii Najmniej Wnosząca Wypowiedź Tygodnia wędruje do...

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 20-03-2014

Cały wywiad:

Collider: What made you decide to return to the Terminator franchise, and what can fans of the franchise expect from it, this time around?

ARNOLD SCHWARZENEGGER: I think that it’s just so wild to have a franchise that has been around for that long, and then after 30 years, to get asked again to be the only character in a movie that is the same character is unheard of, in movie history. You always switch out, like with James Bond and Batman. They have new characters there. But, not here. That, to me, is an extraordinary situation and a great opportunity. Of course, I was honored when I was asked to come back and play the character with Sarah Connor. It was the same when Universal called and said, “We want to do the sequel to Twins.” That’s 25 years later, after it came out. And 34 or 35 years later, after doing Conan, they’ve come back and said that they want me to play Conan. Not to be one of the villains in Conan, like the usually do, but to play Conan.

It’s great because I’ve stayed in physical shape, and they see me in different movies and on social media and with all the stuff that I do. I’m still on the cover of the muscle magazines. So, they say, “We can still have this guy fight with a sword for 10 hours a day, do horseback riding, and all of these things. We can have him star in Conan.” It’s really unusual. That’s never, ever happened, that I’m aware of, in the history of these kinds of things, where you can lead a franchise like that and be the star, at this age. That just shows you that, if you have the attitude of a young person and you work like a young person and you keep your body in shape, and if you believe that you can do it, then you can actually make other people also believe that you can do it.

Have they told you whether Terminator will be a PG-13 or an R?

SCHWARZENEGGER: No. I don’t know.

Will it actually be called Terminator: Genesis?

SCHWARZENEGGER: I don’t know what the final title is going to be. As you can see with Sabotage, when I read the script, it was called Ten. You never know. Today, studios switch titles because everything has been tested. They’ll give an audience five titles, and then they’ll pick one. But Terminator is going to have the exact same feel. The way it reads, it has the same feel of Terminator 2. It’s big. There’s hardcore action and it has some really great visual effects in there, but not over the top. It’s not a Thor type of movie, even though it’s the same director. It has good special effects, but just enough to say, “Wow, where did that come from? How did they do that?”

When do you start shooting?

SCHWARZENEGGER: We start shooting at the end of April in New Orleans. You should come and visit the set.

Are you hoping to do more comedy, too?

SCHWARZENEGGER: Yes, with Triplets. There will be more comedy.

RE: Trylogia - Terminatora - Mierzwiak - 20-03-2014

Collider: What made you decide to return to the Terminator franchise, and what can fans of the franchise expect from it, this time around?

ARNOLD SCHWARZENEGGER:
$$$$$$$$$$$$$$$$$

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 26-03-2014

Skoro założony został temat o T5 i od dawna na forum jest wątek poświęcony T3, proponuje zmienić nazwę tematu na po prostu "Terminator", bo i tak dyskutuje się tu o wszystkich częściach serii, a nie tylko o trylogii.

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 28-04-2014

Filmik, który pokazuje że...
1. Lepiej nie wnikać w timeliney tych filmów.
2. Gieferg i jego czepianie się T2, który to niby PSUJE logiczną część pierwszą jest zwykłym czepialstwem, bo już T1 jest na tym polu wadliwe. Patrz wyżej.

Fajnie przyglądać się przytykom do idiotyzmów Salvation ale video i tak mi się nie podobało bo...
1. Jestem fanem Terminatora, a pierwsze dwie części Camerona to moje ulubione filmy!
2. Liczenie ile ktoś wystrzeliwuje z pistoletu żeby wykazać, że wystrzelił za dużo pocisków! Serio?*

*Tak wiem. Sam się czepiałem końcówki ubiegłorocznego Transu ale tam to było strasznie rzucające się w oczy dla każdego kto wie, że rewolwer może mieć 6 pocisków magazynku. Czepianie się że w filmach akcji, w trakcie akcji, przy szybkim montażu, że ktoś wystrzelił za dużo pocisków, co wymaga sprawdzenia jaką broń używała dana postać i ile może mieć nabojów w magazynku to żałosne czepialstwo.

RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 28-04-2014

(28-04-2014, 21:03)Juby napisał(a): *Tak wiem. Sam się czepiałem końcówki ubiegłorocznego Transu ale tam to było strasznie rzucające się w oczy dla każdego kto wie, że rewolwer może mieć 6 pocisków magazynku.

To, że nie pokazali jak ładuje nie oznacza, ze nie ładował.

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 28-04-2014

Cytujesz całość (w dodatku posta bezpośrednio nad twoim, LOL) więc nie wiem czy piszesz o Terminatorach czy o Transie ale to bez różnicy - dana postać nie ładowała w żadnym z przypadków, o których mowa. Jeśli piszesz o Transie to odpowiedziałem ci o tym w adekwatnym temacie.

RE: Trylogia - Terminatora - shamar - 28-04-2014

(28-04-2014, 22:00)Juby napisał(a): Cytujesz całość (w dodatku posta bezpośrednio nad twoim, LOL)

LOL to jest z Twojego... hmmm... kujonowskiego pouczania innych, że "offtop", że "jest osobny temat", że "co ma piernik do wiatraka".

Uśmiech

Serio, jarasz się, że przypadkowo zacytowałem całość? I nie mogłeś siedzieć cicho? (Choć sam bym wyedytował jakbym zauważył).

To może rozszerz "upierdlliowść" i wytykaj też literówki i naleciałości z obcych języków, oki?

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 02-06-2014

http://www.filmweb.pl/news/Cameron+nie+wyklucza+wersji+3D+%22Terminatora+2%22-105329

$7 mln to nie dużo. Jeśli konwersja zaowocowałaby taką jakością obrazu jak przy Titanicu i wydano by film w nowej wersji ponownie na blu-ray to jestem absolutnie na tak. Zresztą to jest jedyny film, na którego nawet w 3D gotów byłbym wydać pieniądze aby obejrzeć w kinie.

Za dwa lata 25-lecie, do dzieła!

RE: Trylogia - Terminatora - Negatywny - 02-06-2014

Konwersja tytanica w samych chinach i USA zgarnęła 200 baniek, a oni się zastanawiają nad konwersją terminatora 2 za marne siedem baniek?
Nawet niech zarobi połowę tego co tytanic,to już jest 90 baniek...
Nawet jak z tej kwoty odejmie się jeszcze paręnaście baniek na jakąś promocję, to i tak kilka ładnych milionów zostanie...

RE: Trylogia - Terminatora - Grievous - 02-06-2014

FilmZjeb zapomniał wspomnieć o tym że Cameron byłby chętny podjąć się prac nad konwersją, gdyby ktoś do niego podszedł z taką propozycją. On nie posiada praw do Terminatora. I prawdę mówiąc ja sam nie wiem kto w końcu posiada prawa do tych filmów, zwłaszcza że chyba prawie każdą część robił kto inny:

The Terminator - Orion Pictures

Terminator 2: Judgment Day - Carolco Pictures + Tristar jako dystrybutor

Terminator 3: Rise of the Machines - Warner Bros + Columbia jako dystrybutor poza USA

Terminator Salvation - Halycon + Warner Bros jako dystrybutor w USA i Columbia jako dystrybutor poza USA

Terminator Genesis - Skydance + Paramount jako dystrybutor

Cholera wie kto ma te prawa do drugiej części i czy cokolwiek może w kierunku tej konwersji zrobić.

RE: Trylogia - Terminatora - Gieferg - 02-06-2014

Z dwójką to w ogóle są problemy, bo póki co nawet przyzwoitego, godnego by je postawić na półce wydania blu-ray się nie doczekała (pod względem jakości obrazu).

RE: Trylogia - Terminatora - Juby - 02-06-2014

(02-06-2014, 14:45)Grievous napisał(a): I prawdę mówiąc ja sam nie wiem kto w końcu posiada prawa do tych filmów, zwłaszcza że chyba prawie każdą część robił kto inny:

The Terminator - Orion Pictures

Terminator 2: Judgment Day - Carolco Pictures + Tristar jako dystrybutor

Terminator 3: Rise of the Machines - Warner Bros + Columbia jako dystrybutor poza USA

Terminator Salvation - Halycon + Warner Bros jako dystrybutor w USA i Columbia jako dystrybutor poza USA

Terminator Genesis - Skydance + Paramount jako dystrybutor

Cholera wie kto ma te prawa do drugiej części i czy cokolwiek może w kierunku tej konwersji zrobić.

Co dystrybutorzy mają do praw autorskich? Przy pierwszej części prawa miała Gale Ann Hurd ze swoją firmą Hemdale, później kupili je właściciele Carolco Pictures: Mario Kassar i Andrew G. Vajna. Obecnie prawa do serii ma Megan Ellison, właścicielka wytwórni Annapurna Films i producentka T5 (nie pamiętam czy z kimś ich nie dzieli).