Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) (/Thread-Star-Wars-Original-Trilogy-IV-VI--2348)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - szopman - 16-01-2018

Szczerze mówiąc, kiedy pierwszy raz to oglądałem, to zastanawiałem się, czy to wgl jest ten sam aktor.
A jakby nie patrzeć, dla większości widzów Anakin Skywalker = Hayden.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Badus - 16-01-2018

^ podbijam odpowiedź Gieferga.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Danus - 16-01-2018

Jak jak pierwszy raz zobaczyłem tego starca to sobie pomyślałem kim ten człowiek w ogóle jest.
Dlatego #teamHayden.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Gieferg - 16-01-2018

Cytat:Jak jak pierwszy raz zobaczyłem tego starca to sobie pomyślałem kim ten człowiek w ogóle jest.

No to nie wiem, czy powinieneś robić w policji.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Mierzwiak - 16-01-2018

Luke nie widział starego Anakina.
Luke nie widział młodego Anakina.
Widz nie widział starego Anakina.
Widz widział młodego Anakina.

Więc Luke powinien widzieć młodego Anakina. Seems legit.

A może by tak po prostu nie srać na oryginalne filmy? Wiem że nie powinienem oczekiwać za wiele od fanów TFA ale jednak...

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Krismeister - 16-01-2018

Jak miałem mniej niż 7 lat, to było jak najbardziej zrozumiałe, że Sebastian Shaw to duch Anakina, a oglądałem wtedy wersję z 1997, więc pomagały w tym brwi.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Gieferg - 16-01-2018

Cytat:A może by tak po prostu nie srać na oryginalne filmy? Wiem że nie powinienem oczekiwać za wiele od fanów TFA ale jednak...

Zwłaszcza tych, którzy sami twierdzą, że oryginałów nie widzieli i znają tylko remixy Język

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Doppelganger - 16-01-2018

Czasami od czytania tego forum można dostać raka.
10/10 dla TLJ, rozkminy z duchem Anakina... Jak można w ogóle bronić Christensena w tej scenie...
JPRD...

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - OGPUEE - 17-01-2018

(16-01-2018, 23:28)Mierzwiak napisał(a): Luke nie widział starego Anakina.
Luke nie widział młodego Anakina.
Widz nie widział starego Anakina.
Widz widział młodego Anakina.

Więc Luke powinien widzieć młodego Anakina. Seems legit.

A może by tak po prostu nie srać na oryginalne filmy? Wiem że nie powinienem oczekiwać za wiele od fanów TFA ale jednak...

Wypraszam sobie. Lubię TFA, ale ja jestem teamShaw i nigdy nie miałem problemu ogarnięcia, kim jest ten szpakowaty grubcio Język (Gieferg, piona!).

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - shamar - 17-01-2018

(16-01-2018, 22:49)Danus napisał(a): Żaden tam bullshit. Luke nie ma prawa wiedzieć kim jest ten starzec

Eeee what? A czy ten starzec to nie jest ten sam koleś, którego Luke żegnał kilka scen wcześniej?

(16-01-2018, 23:47)Doppelganger napisał(a): Jak można w ogóle bronić Christensena w tej scenie...
JPRD...

Można jak najbardziej bo w kontekście prequeli ta podmianka ma jak najbardziej sens - ukazuje się wizja dobrego Anakina. Nie ma sensu już Anakin-dziad bo wiemy, że za dziada był już ZŁYYYY

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Doppelganger - 17-01-2018

Bynajmniej. Nie ma to żadnego sensu bo:

- i za działa był zły i za dziada się nawrócił.

A z drugiej strony: za młodu dobrze rokował a potem zabijał dzieci itp.

Scena nie odnosi się do prequeli i nie powinno się jej tak rozpatrywać. Anakin jest taki jakim znał go Luke. Tyle.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - shamar - 17-01-2018

Ale jak się nawrócił był bardziej dziadowaty a do tego łysy.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Lawrence - 05-02-2018

"Użyj siły" Uśmiech

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Snappik - 05-02-2018

Obejrzałem sobie ostatnio z nudów Nowa Nadzieję. Dzisiaj ten film miałby Rated R for strong violence Uśmiech

[Obrazek: latest?cb=20111029223521]

[Obrazek: 89a974435b8d4c029dfb79f8cca67f80.jpg]

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - OGPUEE - 05-02-2018

Wtedy się nie szczypali i nie idiocieli. Swoją drogą, dziwne, że Lucas nigdy nie poprawił tego ujęcia ucietej łapy w SE. Raz, że jest krew miast węgla. Dwa, łapę to raczej ucięto temu brzydalowi sapiącemu się do Luke'a, a nie jego kumplowi-muchomorsowi.

(05-02-2018, 02:01)Lawrence napisał(a): "Użyj siły" Uśmiech
Ciekawi mnie, jak podczas premier w PRLu tłumaczono niektóre kwestie z Old Trilogy Uśmiech.

Sam pamiętam, że mój stary na Vadera mówił per "Lord Vader" (wiem, to określenie wiele razy pada w OT, ale poprawnie powinno być Darth).

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Huntersky - 05-02-2018

Stawiam że częściej w OT mówiono per Lord, a nie Darth. Poza tym lepsze to niż "Wader". Oczko

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Pelivaron - 19-04-2018

A taka tam ciekawostka.

Ogólnie to no, też bym przegrał Język

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Lawrence - 19-04-2018

Ja nie, zwłaszcza że na dodatkach DVD był dokument o C-3PO i Lucas mówił czemu ma srebrną nogę.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Pelivaron - 19-04-2018

Ja bym pewnie celował w lewą dłoń. Za cholerę bym nie zgadł.

RE: Star Wars: Original Trilogy (IV-VI) - Gieferg - 19-04-2018

Cytat:Ciekawi mnie, jak podczas premier w PRLu tłumaczono niektóre kwestie z Old Trilogy

Z kina ci nie powiem, ale VHSy i niektóre wersje telewizyjne już jak najbardziej.