Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - Danus - 02-11-2014

(02-11-2014, 11:27)Arahan napisał(a): No tak, Ty byś chciał pewnie inwazję obcych, albo przynajmniej jednego skitranego szaraka ;)

I nie, to nie CGI pod koniec, to Paul.
Nie, chciałbym by mnie zaskoczyli, może powrócili do korzeni, nakręcili film akcji bardziej kameralnie w duchu części pierwszej. Ale nie lepiej znów nakręcić/skopiować poprzednie sceny akcji w innej scenerii.

RE: Szybcy i wściekli - simek - 02-11-2014

(02-11-2014, 11:48)Danus napisał(a): chciałbym by mnie zaskoczyli, może powrócili do korzeni, nakręcili film akcji bardziej kameralnie w duchu części pierwszej.
Też bym chciał, żeby w tej serii znowu się po prostu ścigali, ale tak się na świecie po prostu nie dzieje, jak już zrobili kilka części z maksymalnie przegiętą akcją i to wtedy seria zaczęła zarabiać gigantyczną kasę, to nie ma absolutnie żadnych podstaw ku temu, żeby wrócili do starego stylu.

RE: Szybcy i wściekli - raven.second - 02-11-2014

Ale parę scen wyścigów jest przecież (to, że są skandalicznie krótkie i jest ich mało to inna sprawa) w każdej części.

RE: Szybcy i wściekli - Mental - 02-11-2014

Ważne, że jest dwóch dowcipnych Murzynów - super żarty i mega chemia gwarantowane.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 02-11-2014

(01-11-2014, 22:41)Mental napisał(a): Niesamowite, w jaką totalną, kolorową głupotę wyewoluowała ta seria z pierwszego naprawdę dobrego epizodu.

Dokładnie.
Mogli to jakoś zakończyć z klasą.

(02-11-2014, 11:27)Arahan napisał(a): I nie, to nie CGI pod koniec, to Paul.

Wygląda jak wklejony z innej sceny więc... to może być CGI

CGI - Walker jest w scenie z Arabii, kiedy schodzą po schodach. Choć raczej to czysty brat-dubler. Podobnie w scenie kiedy "stoją plecami" (tu już ewidentnie widać, że to ktoś inny)
Obejrzę to TYLKO I WYŁĄCZNIE, żeby zobaczyć, jak poradzili sobie właśnie z tym CGI.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 02-11-2014

Już to pisałeś, conajmniej kilka razy.

RE: Szybcy i wściekli - Huntersky - 02-11-2014

W jakim miejscu odbywa się pierwsza połowa zwiastuna? Chcę tam jechać na wakacje.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 02-11-2014

(02-11-2014, 16:32)Gieferg napisał(a): Już to pisałeś, conajmniej kilka razy.

A teraz cofnij się o stronę. Popatrz na swój post i zobacz coś, co napisałeś pierwszy raz na tym forum.

RE: Szybcy i wściekli - Crash - 02-11-2014

To powinno nazywać się "Fast&Furious: Ghost Protocol", bo te indyjskie klimaty i przegięte sceny akcji natychmiastowo kojarzą się z filmem z Cruisem. Obejrzę na pewno, choć trailery do poprzednich dwóch części lepsze.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 04-11-2014

Popatrzcie na twarz, kiedy zwisa z autobusu - to jest albo dubler, albo niezbyt udane (w sensie podobieństwa) CGI.

A to, ile razy oglądam, tym bardziej jestem pewny, że jest EWIDENTNIE CGI. Zrobili takie ujęcię i sprawdzają czy ludzie się połapią.
[Obrazek: Wngp35m.png]

RE: Szybcy i wściekli - Danus - 05-11-2014

Oczywiscie ze jest CGI, zauwazylem to juz na poczatku. Ewidentnie wstawione na probe by sprawdzic reakcje fanow.

RE: Szybcy i wściekli - Gal Anonim - 05-11-2014

No, Tyrese Gibson na bank jest CGI.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 05-11-2014

Widzę, że tylko Danus "widzi rzeczy" ;)

[Obrazek: furious-7-furious-7-1803.jpg]

A tu CGI jest kaptur, u bluzki, nie?

Kogo widzisz na tych schodach? Bo na 100% nie jest to Walker. A o twarzy ciężko wiele powiedzieć.

[Obrazek: KaBk0R1.png]

Pewnego dnia zacytuję tu "niedowiarkowe posty" i będę krzyczał: I KTO MIAŁ RACJĘ?! :)

RE: Szybcy i wściekli - Super8 - 05-11-2014

(04-11-2014, 23:59)shamar napisał(a): Popatrzcie na twarz, kiedy zwisa z autobusu - to jest albo dubler, albo niezbyt udane (w sensie podobieństwa) CGI.

A to, ile razy oglądam, tym bardziej jestem pewny, że jest EWIDENTNIE CGI. Zrobili takie ujęcię i sprawdzają czy ludzie się połapią.
[Obrazek: Wngp35m.png]

To jest CGI, bo tak był ubrany na zdjęciach z planu jeden z braci Paula.

RE: Szybcy i wściekli - Huntersky - 05-11-2014

Albo jego bracia są faktycznie bardzo podobni, albo jest to najlepsza CGI twarz w historii.

(05-11-2014, 00:45)Super8 napisał(a): To jest CGI, bo tak był ubrany na zdjęciach z planu jeden z braci Paula.
A moze krecil inne ujecia do sekwencji w ktorej Paul Walker byl tak ubrany? ;)

Niemniej wydaje mi sie to dosc zbedna konwersacja. Pewnie bedzie BTS na DVD, zeby sobie robic sledztwo odnosnie tego, jak i gdzie go podłożyli.

Aczkolwiek wciaz twierdze, ze Tyrese Gibson to CGI.

Ale po co jakieś coś na DVD? Wiadomo "mniej i więcej", których scen nie nagrał, które nagrywali jego bracia. I do nich żadnego potwierdzenia (odnośnie CGI) nie trzeba. Wyjdzie film to wszytko będzie podane "na tacy"

(05-11-2014, 00:45)Super8 napisał(a): To jest CGI, bo tak był ubrany na zdjęciach z planu jeden z braci Paula.

Ale... Widziałem też Walkera w tym ubraniu, na jakichś fotkach. Nie jestem na 100% pewny ale poszukam.

Skąd wiesz jakich scen nie nagrał, a jakie nagrał?

Pomyślę... Myślę... myślę ciężko... staram się... Chyba z takiego czegoś co się nazywa worldwideweb czy jakoś tak :)

Zapodałem wyżej zdjęcie - to na schodach - akcja w Dubaju. Skoro kręcili to, po jego śmierci...
Zresztą w samym zwiastunie masz jeszcze inne np. jak ekipa patrzy się na LA - widać nawet (nie skadrowali dobrze), że stoi tam jakiś dubler.

I podobnie z innymi scenami, znanymi z "z planu", gdzie masz foty, filmiki z dublerami. Spory materiał.

RE: Szybcy i wściekli - Super8 - 05-11-2014

Co do fotki z Paulem to shamar ma rację, o ile to faktycznie Paul.

[Obrazek: tumblr_n7c1phtxtF1rhwf2fo1_500.png]