Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Walking Dead - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Walking Dead (/Thread-Walking-Dead--1887)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Walking Dead - Kluski - 14-03-2017

Morgan robił zajebiste miny:

[Obrazek: vlcsnap-2_asnhwxe.png]

Ile było twistów w tym odicnku! Morgan nie zabija > Morgan może zabić > Morgan chce się zabić > Morgan chce zabić, ale nie zabija > Morgan zabija, żeby nie zabijać > Morgan jednak będzie zabijać

Guilty pleasure at its best.

RE: Walking Dead - Louis Cyphre - 21-03-2017

Obawiam się, że moja (bardzo duża) cierpliwość do tego serialu powoli zaczyna się kończyć. Kolejny odcinek, w którym absolutnie nic się nie dzieje. Trzeba przyznać, że twórcy doszli do maestrii w bezsensownym przeciąganiu fabuły odcinkami o niczym. Jak do tej pory dało się to znieść, to w drugiej połowie sezonu siódmego staje się to kompletnie niestrawne. 

Jedyna ciekawa rzecz związana z końcówką. 

RE: Walking Dead - Kluski - 21-03-2017

(21-03-2017, 14:29)Louis Cyphre napisał(a): Kolejny odcinek, w którym absolutnie nic się nie dzieje.

No co Ty, przecież dowiedzieliśmy się, że "Jesus" jest homoseksualistą. Jeśli scenarzysta ma w głowie takie grubymi nićmi szyte, żenujące prowokacje, to ciężko oczekiwać, że będzie potrafił sklecić przy okazji sensowną fabułę. 

Nie dało się tego oglądać. Ckliwe rozmówki przyjaciół z Hilltop i femistyczny manifest Rosity musiałem przewijać, ale reszta nie była wiele lepsza. Mimo wszystko ten odcinek był wyjątkowo słaby, bo nie zadziałał nawet na zasadzie "guilty pleasure". 

To nic, w finale rzucą konfrontację Ricka z Neganem i wszyscy będą szczęśliwi. 

RE: Walking Dead - Capt. Nascimento - 21-03-2017

Ciekawe czy żeby ratować oglądalność kolejnego sezonu znowu walną jakiś mega cliffhanger.

Na przykład... wszyscy chcą ubić Negana, a na koniec widać, jak ktoś celuje do niego z broni... Negan się odwraca i słyszymy dźwięk wystrzału - "KTO TO BYŁ? CZY NEGAN ZGINĄŁ?"

Albo już wszyscy się zbierają, idzie pełen oddział zrobić zasadzkę na oddział Negana... ale ktoś zdradza i w ostatniej chwili się okazuje, że Negana tam nie ma... "KTO ZDRADZIŁ? CZO SIĘ DALEJ STANIE?"

Czy coś w tym stylu.

Jestem prawie pewien, że trafiłeś w sedno z pierwszym wariantem. Mając w pamięci jak zakończył się ostatni odcinek 6 sezonu to powtórka z rozrywki jest jak najbardziej możliwa. Potem tylko jeszcze dwugodzinny odcinek otwierający sezon 8, w którym trzeba będzie czekać godzinę, aż cokolwiek się wyjaśni.

RE: Walking Dead - Kluski - 21-03-2017

Czytałeś spoilery dotyczące komiksu?

Biorąc pod uwagę, że Negan

nie zdziwiłbym się, gdyby zastosowali taki chwyt.

Mimo wszystko jestem ciekaw co nowego wymyślą kiedy "skończy się" Negan.

Ponoć w komiksie

Może w końcu pójdą trochę w kierunku globalnym.

Z komiksem jestem na bieżąco, dlatego właśnie napisałem, że

Odnośnie tego co po Neganie to

RE: Walking Dead - Kluski - 26-03-2017

Eeee... dopiero teraz zreflektowałem się, że do końca sezonu zostały ledwie dwa odcinki, a z opisów jakoś nie zapowiada się żeby miało dojść do konfrontacji. Czyżby twórcy zmierzali do ostatecznego poniżenia i walkę Romana z Neganem przeniosą na 8 sezon? To byłaby żenada na miarę rozbicia Hobbita na trzy części.

RE: Walking Dead - Kluski - 27-03-2017

Przedostatni odcinek, jestem w połowie i...

WTF.

RE: Walking Dead - Louis Cyphre - 30-03-2017

Ja już tracę nadzieję, że cokolwiek jest w stanie uratować ten serial (bo siódmy sezon niestety już dawno stracony). Ugrzęźli na strasznej mieliźnie i żadnych symptomów poprawy nie widzę. Aż mnie bolą takie słowa, bo do tej pory byłem im w stanie na prawdę wiele wybaczyć.

RE: Walking Dead - Kluski - 03-04-2017

W sumie niezła komedia wyszła z finału sezonu.

Może nawet warto byłoby się rozpisać coś więcej, bo to doskonały przykład na to jak wszystko zrobić źle.

Czekasz 16 odcinków na konfrontację i dostajesz

Chyba nawet gdybym się starał nie wymyślił bym bardziej rozczarowującego zakończenia.

Siódmy sezon oceniam na takie mocne 3/10.

RE: Walking Dead - Louis Cyphre - 04-04-2017

Panie, idź Pan w ch*j z takim finałem. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że to będzie mizerne zakończenie cieniutkiego sezonu, a ja głupi jednak do końca się łudziłem, że zaliczą zwyżkę formy w ostatniej chwili. 

Jedyny plus to Negan, a za resztę twórcom należy się randka z Lucille. 

[Obrazek: giphy.gif]

(a nowy sezon i tak na pewno obejrzę, ech)

RE: Walking Dead - michax - 04-04-2017

Oglądałem kiedyś WD, ale przestałem na którejś serii, nawet już nie pamiętam której (ostatnie co pamiętam to jak pojawił się ksiądz i kanibale, jeśli mnie pamięć nie myli) bo tak mnie zaczął nudzić, iż już zwyczajnie nie mogłem. Przypadek popularności tego serialu to jakiś fenomen, bo (prawie) wszyscy oglądają mimo narzekania od 7 lat wciąż na to samo.

Przeważnie chwalone są jak czytam piloty sezonów, odcinki zamykające połówki sezonów przed przerwą i finały sezonów, a większość to nudne zapychacze. No i zawsze te same komentarze pojawiają się. Jeśli coś się ma już dziać to komentarze w stylu, że teraz akcja ruszy do przodu, rozkręci się, ale oczywiście akcja nie chce się rozkręcić, bo pojawia się nuda i zapychacze by sezon mógł dociągnąć do 16-18 odcinków i wszyscy są zdziwieni, choć taki schemat trwa 7 lat już. A jak się nic nie dzieje to większość narzeka od 7 lat na to samo czyli kiedy zacznie się dziać coś w końcu:-) Ten serial dla mnie to prawdziwy fenomen serialowy, wszyscy oglądają, choć narzekają (nawet mój brat jest na bieżąco, choć sam już nie wie co mu się w tym serialu podoba:-)

Wiadomo że co jakiś czas pojawia się serial który każdy ogląda, bo serial jest popularny. Oglądają wszyscy przez jakiś czas a później tylko fani zostają. No i jestem ciekaw kiedy WD zacznie tracić widzów, bo przecież każdy nawet najpopularniejszy serial z czasem zaczyna tracić widzów. Przychodzi w końcu taki okres kiedy zostają tylko fani i ciekawe kiedy od WD zaczną się widzowie odwracać i zostaną najwięksi fani, którzy pewnie będą oglądać do końca. Może się mylę, ale serial wciąż jest jednym z najpopularniejszych.

Chciałem też powiedzieć, że mimo rozstania się z serialem pare lat temu obejrzałem finał poprzedniej serii i pilot tej serii z dwóch powodów bo było o tych odcinkach głośno, ze względu na brutalność i lubię aktora co gra Negana. Chciałem się przekonać jak wypadł i dobrze wypadł, przynajmniej w tych dwóch odcinkach co widziałem. Nie nadrabiałem wcześniejszych serii co odpuściłem, ale mimo tego bez problemu udało mi się połapać mniej więcej w akcji, tak jakbym w ogóle nie przegapił kilka sezonów czyli można podsumować, że w tym serialu fabuła stoi w miejscu od 7 lat, kręci się w kółko, tylko lokalizacje się zmieniają. Ale chociaż tyle dobrze bo jak jeszcze oglądałem to nic tylko chodzili po lesie, teraz przynajmniej dodali nowe miejscówki:-D

RE: Walking Dead - Kluski - 22-10-2017

Kto będzie oglądał?

Ja będę :(

RE: Walking Dead - Kluski - 23-10-2017

S08(!)E01

Bardzo dobry odcinek, 4/10.

RE: Walking Dead - Kluski - 07-11-2017

Dobra, to już oficjalne: po prostu nie da się tego oglądać, nawet jako parodii.

Wiem, dużo czasu mi to zajęło, ale śledziłem odcinki przewijając, trochę z sentymentu, trochę po to żeby się pośmiać z głupot, ale ostatni odcinek mnie już ostatecznie swoją bezsensownością pokonał.

Walking Dead to taki żywy trup serialu.

RE: Walking Dead - nawrocki - 07-11-2017

Tymczasem szef AMC:
http://screencrush.com/walking-dead-franchise-future-decades/

:)

RE: Walking Dead - Capt. Nascimento - 07-11-2017

Kluski napisał(a):ale ostatni odcinek mnie już ostatecznie swoją bezsensownością pokonał.

Z ciekawości: możesz streścić czemu? :D

RE: Walking Dead - Kluski - 07-11-2017

Nie ma chyba nawet sensu umieszczać tego w spoiler, przecież tego badziewia i tak nie ogląda:

Napadli na placówkę zbawców, Morgan chciał ich prawilnie powystrzelać, ale przeszkodził mu Jesus, mówiąc, że coś tam. Później prowadzą ich do Wzgórza, część z jeńców ucieka, Morgan ich ściga i kiedy ma już zastrzelić tego najbardziej irytującego typa, jak filip z konopi wyskakuję Jesus i zbija jego strzał.

Ogólnie myślałem, że rozprawią się z Neganem w pierwszym odcinku, ale potyczka, jak widzę rozpisana jest na cały sezon, a przez kilka odcinków pana z wielką pałką nawet nie widać.

RE: Walking Dead - Capt. Nascimento - 08-11-2017

Czyli znowu odgrzewany do bólu kotlet i mierne dylematy moralne. Ostatni sezon miał parę dobrych momentów (w większości wszystko gdzie był Negan - szczególnie wątek z Eugenem)... ale jako całość był strasznie 'meh' i końcówka zniechęciła mnie do oglądania kolejnego sezonu.