Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Mierzwiak - 06-01-2008

Król Pred w dziwnej pelerynie był na tym wielkim statku.

Podsumujmy:

-- Wielki statek ma w sobie mały statek.
-- I ten mały statek jest zamontowany gdzieś na brzegu dużego, no bo okno wychodzi na kosmos [zakończenie AVP się kłania, a nic tam się nie oddzielało]
-- I Predatorzy wnieśli zwłoki Predatora na statek na statek.
-- I jak PredAlien zrobił bałagan na małym statku, to duży statek był już za daleko żeby zawrócić, ale za to planeta Predatorów była bliżej :lol:

- ALIEEN - 06-01-2008

Ja poczekam na wersje rezyserska i dopiero po niej sie wypowiem :)
Poczatek owszem, razi niescislosciami, ale wierze, ze w dir cucie chocby po czesci zostanie to naprawione...

- Mierzwiak - 06-01-2008

ALIEEN napisał(a):wierze, ze w dir cucie chocby po czesci zostanie to naprawione...
Jasne...

- Anonymous - 06-01-2008

Cytat:W wersji rezyserskiej ma byc scena

Jak słusznie zauważył już ktoś na forum AVPGalaxy - wersje reżyserskie to ciekawostka, oficjalna wersja to wersja kinowa i w niej powinno wszystko grac, a nie jakieś durne tłumaczenia, że na DVD dodadzą to czy tamto dzięki czemu w końcu będzie wiadomo o co chodzi w tym filmie.

Poza tym ostatnimi czasy zaczynają mnie już wk*rwiać wszelkie wersje reżyserskie, zwłaszcza te, o których wiadomo już w momencie gdy człowiek idzie do kina :?

Wersja reżyserska zapewne doda tak wartościowe sceny jak w jedynce z dostawcą pizzy czy kilka pogawędek między postaciami.

- Mierzwiak - 06-01-2008

Gieferg napisał(a):Poza tym ostatnimi czasy zaczynają mnie już wk*rwiać wszelkie wersje reżyserskie, zwłaszcza te, o których wiadomo już w momencie gdy człowiek idzie do kina :?
Dokładnie.

Oczywiście co innego taki Władca Pierścieni, gdzie wersja extended naprawia pewne rzeczy, ale mówimy tu o 40 dodanych minutach, a nie 5.

Czy jest jakikolwiek logiczny powód dla którego nie mogli od razu dać tej wersji w kinie? No tak, zapomniałem o "fanach". Może nie o fanach Obcego i Predatora, ale wielbiciele przemocy wobec dzieci, niemowląt i kobiet w ciąży na pewno kupią dir cut tego gówna. Podobno jakiś moron na IMDb scenę narodzin Obcych z brzucha ciężarnej kobiety określił mianem "bad ass". Tylko współczuć.

Gieferg napisał(a):Wersja reżyserska zapewne doda tak wartościowe sceny jak w jedynce z dostawcą pizzy czy kilka pogawędek między postaciami.
Szanse na dowiedzenie się dlaczego koleś nie chce nosić czapki roboczej maleją z dnia na dzień :cry: ten wątek autentycznie mnie fascynuje, muszą to wyjaśnić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---

Do listy rzeczy które dowiedziałem się z tego filmu dodaję następujący punkt:
-- PredAlien może sobie chodzić po oddziale położniczym niezauważony, ponieważ niemowlętami jak i ciężarnymi kobietami nikt się nie opiekuje

I chyba wspomniane na IMDb, ale rozwaliło mnie to: dziewczyny nie rzucają chłopaków, one ich zwalniają :lol:

- Azgaroth - 06-01-2008

ALIEEN napisał(a):razi niescislosciami, ale wierze, ze w dir cucie chocby po czesci zostanie to naprawione...

Ja do kina chodzę na filmy, a nie reklamy wydań dvd...

- Mierzwiak - 06-01-2008

Nuff said <ok>

- zombie_sidekick - 06-01-2008

Mierzwiak napisał(a):Nienawidzę gdy film jest niby sequelem.
1) Na końcu AVP widzimy olbrzymi statek Predatorów, na który zabierany jest martwy Predator z PredAlienem w klacie. Widać też ze 20 innych Predatorów.
Natomiast w AVPR statek nie dość że wygląda zupełnie inaczej, to jest ZNAAACZNIE mniejszy. Gdzie się podziali Predatorzy?

2) Na końcu AVP statek Predatorów ODLATUJE z ziemi. Na początku AVPR statek krąży wokół ziemi.

3) Na początku AVPR widać Predatorów niosących pojemniki z Facehuggerami. Skoro je niosą dokądś, to znaczy że mają je skądś, czyli - duh! - z piramidy pierwszej części. Szkoda tylko że to niemożliwe, poza tym Predatorzy nie wnosili nic na statek.

1/2/3: Pobawie sie w adwokata braci Strausse: Colin Strausse podkreslal, ze AVP-R jest wymuszona kontynuacja AVP. Po prostu. Mozna potraktowac te sytuacje pararelnie z seria Evil Dead - kolejne sequele wykorzystywaly poprzednia czesc, oraz znacznie badz nieznacznie zmienialy kilka faktow, by Nowa Sytuacja wpasowywala sie idealnie w nowy film.

Podsumowujac - lezy sobie Predator, wychodzi z niego Obcy, sieje zamet i statek rozbija sie na Ziemi. Jednak Predator to niekoniecznie Scar z AVP. Stated to niekoniecznie statek z AVP. Gdyby tak mialo byc, leniwce z Foxa po prostu wstawiliby scene z filmu Andersona. Po co tym dusigroszom placic kolejny raz za "to samo"? Warto potraktowal AVP-R jako pierwszy pelnoprawny film z serii "versus", przenaczony dla doroslej widowni. W odroznieniu od wyraznie kierowanego do nastolatkow pierwowzoru.

Wiec spokojnie z tym czepialstwem, z "Facts I learnt" i innymi tego typu bzdurami. Nie ma nic gorszego niz zbiorowe uzeranie sie nad kims badz czyms, w tym przypadku jednym z wielu filmow.

Mierzwiak napisał(a):Nuff said

A Ci Co?

- military - 06-01-2008

Gieferg napisał(a):Jak słusznie zauważył już ktoś na forum AVPGalaxy - wersje reżyserskie to ciekawostka, oficjalna wersja to wersja kinowa i w niej powinno wszystko grac, a nie jakieś durne tłumaczenia, że na DVD dodadzą to czy tamto dzięki czemu w końcu będzie wiadomo o co chodzi w tym filmie.

Hahaha, tak tak, Gieferg, jeszcze napluj na plakat AVPR z tej zlosci na film ktory cie ponoc nie interesuje. :) A potem wsadz sobie w czarny odmet swojej du*y wszystkie odpowiedzi na moje watpliwosci co do A3: "wersja rezyserska wszystko wyjasnia". :D

- Anonymous - 06-01-2008

Military :arrow: znowu walisz kulą w płot. W Alien 3 wersja kinowa wyjaśnia w zasadzie to co trzeba, natomiast to że ja sobie uznaję tylko wersję rozszerzoną to już moja sprawa. W przypadku A3 nikt nie pier***ił już w czasie kiedy była premiera, że na video wyjdzie lepsza wersja, w której niejasności będą wyjasnione, minęło ładnych parę lat zanim wersja rozszerzona się pojawiła. Ponadto - A3 jest rozszerzony o prawie pół godziny a nie jakieś marne 5 minut.

- Mierzwiak - 06-01-2008

zombie_sidekick napisał(a):Colin Strausse podkreslal, ze AVP-R jest wymuszona kontynuacja AVP.
Duh! Przecież to samo napisałem. Wymieniłem tylko fakty.

Cytat:Warto potraktowal AVP-R jako pierwszy pelnoprawny film z serii "versus", przenaczony dla doroslej widowni.
:lol:

Cytat:A Ci Co?
Może tak google?

- military - 06-01-2008

Gieferg, twoja wypowiedz powinienes zakonczyc slowami "...czyli mam poglady takie, jak mi akurat wygodnie". :) Co mnie obcchodzi ile dodadza w dir cutcie, skoro rzecz w tym, zeby wyjasnili nielogicznosci, niespojnosci, niedopowiedzenia? Moze i byc nawet jedna minuta, jesli sprawi ona ze zniknie dziura fabularna. Poza tym wole juz takie krotkie "dopowiedzenia" niz robienie zupelnie innego filmu, ale mowie tylko za siebie.

- Anonymous - 06-01-2008

krótkie dopowiedzenia nie powinny być potrzebne. Bo jeśli są potrzebne, to powinny być zrobione od razu. Jeśli ktoś zapowiada że na DVD wyjdzie lepsza wersja, jeszcze przed premierą kinową, to jest to dla mnie kolejny argument żeby olać film, i poczekać aż wyjdzie to DVD. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć, czemu np takie Die Hard 4.0 ma wersję UNRATED, ale tam chodziło o kategorię wiekową, tutaj od początku mamy R, no ale czytałem gdzies wypowiedź Colina Strause że mają jakieś jeszcze bardziej "bad-ass" sceny :lol: już się boję...

- Mierzwiak - 06-01-2008

Może pokażą co PredAlien zrobił z niemowlakami na które tak słodko się patrzył?
a) zjadł
b) zapłodnił :lol:
c) nie wiadomo, bo w tej scenie jak w wielu innych nie będzie nic nie widać

- military - 06-01-2008

Gieferg, zgadzam sie w 1000%, ale jednoczesnie ciesze sie, ze wyjdzie wersja tego filmu, ktora moze poprawic jego odbior. W koncu i tak musze go kupic (taaak, bo mam AVP :) ), wiec pasuje mi ze bedzie sie prezentowal nieco lepiej niz obecnie. ;)

- Danus - 06-01-2008

NO wlasnie ze mna jest tak samo. Choc filmu jeszcze nie widzialem to wiem ze i tak kupie na DVD(tak mam pierwszy AVP) he.

- Snuffer - 06-01-2008

Film radzi sobie coraz lepiej, podoba się już 2 osobom na naszym forum ; )
Ciekawe czy za dwa lata dojdzie do 100 ; )

- Anonymous - 06-01-2008

Cytat:Choc filmu jeszcze nie widzialem to wiem ze i tak kupie na DVD

smutne :?
smutne, że co by wam nie zaserwowano i tak kupicie tym samym utwierdzając twórców w przekonaniu że to co stworzyli podoba się ludziom, i trzeba tego zrobić więcej ...

- Anonymous - 06-01-2008

Wiesz, jeśli coś śmierdzi jak gówno, wycinek tego czegoś zdecydowanie jest gównem, wiele osób mi mówi i ostrzega, że jest to gówno, to raczej nie mam większej ochoty osobiście sprawdzać czy to coś również jak gówno smakuje.

- Danus - 06-01-2008

Gieferg napisał(a):AVP-R - fuck this movie
WTF? :shock: