Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Hannibal - 06-01-2008

Danus1986 napisał(a):Szeregowiec Rayan
WTF? :D

- Danus - 06-01-2008

hannibal napisał(a):
Danus1986 napisał(a):Szeregowiec Rayan
WTF? :D

WTF? :?
sory moj blad :oops:

- Negrin - 06-01-2008

Danus, przyzwyczaisz się, to jest Gieferg.

- Danus - 06-01-2008

No chyba bede musial sie przyzwyczaic choc nie pierwszy raz sie go spotyka na forach internetowych :D

- Negrin - 06-01-2008

I poważnie sobie kup słownik. Hasło na dziś: "na razie".

- Danus - 06-01-2008

Zazwyczaj nie patrze na to jak pisze i dlatego wyglada to tak jak wyglada. Przepraszam zniesmaczonych :P

- Mierzwiak - 06-01-2008

Więc przyzwyczaj się że ludzie mogą ignorować twoje posty. Są lepsze rzeczy do robienia na forum niż głowienie się nad rozszyfrowaniem analfabetycznego bełkotu.

- Danus - 06-01-2008

Bez przesady aż tak żle to nie wyglądają moje wypowiedzi :?

- Mierzwiak - 06-01-2008

No nie wiem, ja czasami odpuszczam sobie ich czytanie 8) To takie zboczenie. Jak na początku zdania widzę błędy zazwyczaj od razu sobie odpuszczam, bo i po co się męczyć? Miej też na uwadze, że to jak piszesz świadczy po części o tobie.

Naprawdę, korzystanie z modułu sprawdzania pisowni w Firefoksie (działa tak samo jak w Wordzie) nie boli.

- wierzbowski - 07-01-2008

A V P R = S T O Ż :)

- Danus - 07-01-2008

Mierzwiak napisał(a):Naprawdę, korzystanie z modułu sprawdzania pisowni w Firefoksie (działa tak samo jak w Wordzie) nie boli.

Ok postaram sie poprawic swoja pisownie

- Oconnel - 07-01-2008

Wracając na chwilę jeszcze do bezsensownego krążenia po orbicie na początku filmu. Colin Whatever ;) napisał na temat wersji DVD, cytuję:

Cytat:It's a very different beginning that is paced longer. All the shots are re-cut, the Mothership was added, and there is a new shot of the hunting ship detaching from the mothership next to Saturn.

Wygląda na to że, próbują łatać błędy już po wypuszczeniu wersji kinowej :) Dobre i to, choć filmowi to dużo nie pomoże. Zatem, statek Matka odleciał z Ziemi, a gdzieś w okolicach Saturna oddziela się mniejsza jednostka, która powraca w okolice Ziemi. Hmm... Tia... Nie mogli się od razu odłączyć?

- military - 07-01-2008

Ja bym raczej zapytal, po co na malym statku jest cialo zabitego Predatora - nie mogli go przeniesc na statek-matke?

- Anonymous - 07-01-2008

Mam takie pytanie do tych co widzieli (oprócz Alieena) - jak wypada porównanie tego filmu z Crittersami? (1 & 2) :D Tam również mamy łowców z kosmosu polujących na robiące zamieszanie stworki z kosmosu na jakimś amerykańskim zadupiu :)

- Mierzwiak - 07-01-2008

Oconnel napisał(a):Wygląda na to że, próbują łatać błędy już po wypuszczeniu wersji kinowej :) Dobre i to, choć filmowi to dużo nie pomoże. Zatem, statek Matka odleciał z Ziemi, a gdzieś w okolicach Saturna oddziela się mniejsza jednostka, która powraca w okolice Ziemi. Hmm... Tia... Nie mogli się od razu odłączyć?
Łatając jedną dziurę tworzą następną. Ja się ponownie pytam: dlaczego kosmicznego maila/smsa/nagranie w Xtreme HD odebrała planeta Predatorów, a nie statek matka który był bliżej.

- zombie_sidekick - 07-01-2008

Sorry, za offtop, ale...

Ja:) napisał(a):A Ci Co?
Mierzwiak napisał(a):Może tak google?

A moze bys pisal po polsku? 8)

To znaczy wiem, wiem, sledze to forum od dawna i zdaje sobie sprawe z tego, ze jestes jakims superforumowiczem, ale na ten moj post to odpisales tak z deka na "odwal sie". Skwitowac usmieszkiem to, ze po nie do konca (khm) zgodnym z kanonem filmem o kategorii PG-13 powstal "poprawny" film z kategorii R, przeznaczony dla doroslej widowni, to chyba takie troche... niedorosle?

W ogole to czy mi sie zdaje, czy Kolko Wzajemnej Adoracji szydzi z osob, ktorym tenze nieszczesny AVP-R sie podobal?

- ALIEEN - 07-01-2008

Przedpremierowo - druga recenzja "AVP: Requiem":
http://www.film.org.pl/prace/aliens_vs_predator_requiem2.html
Autor: BOCIAN

Pewnie swietnie bedzie sie wam czytalo ten tekst, bo Bocianowi film sie
nie podobal, wiec chociazby za to wychwalicie go pod niebiosa ;)

- romeck - 08-01-2008

Wyciągamy temat z zaświatów po awarii forum.

Uff, a juz sie balem, ze przepadlo te 40 stron : ) - przyp. Alieen

- Mental - 08-01-2008

Bocian napisał(a):iż co prawda na ekranie sporo się dzieje, ale widz niewiele z tego widzi. Dużo zbliżeń, krótkie ujęcia, ciemno, deszczowo - to wszystko sprawia, iż w gruncie rzeczy nie da się na bieżąco określić kto kogo czym i po czym aktualnie tłucze.

to jeden z powodów, dla których dzisiejsze filmy dostają kategorie R.

a Bocian napisał tekst, który wydaje mi sie bardziej "fanowski" niż Alieena. jest w nim zawarte coś na kształt troski i rozgoryczenia.

Alieen, w skali od 1 do 10, ile dajesz mojemu alienowi? :) tylko sie dobrze przyjrzyj i wyczaj "smaczki" :) jest obcy, czyli za jednym zamachem nawiązałem do całej trylogii. to sie nazywa "mega smaczek dla fanów" :)

[Obrazek: alienrp0.jpg]

- Glut - 08-01-2008

Mental, na twojego Aliena, z przeproszeniem, nie ma chuja we wsi. Bezapelacyjne 10.