![]() |
|
Venom (2018) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: Venom (2018) (/Thread-Venom-2018--4555) |
RE: Venom (2018) - Lambon - 19-06-2017 (19-06-2017, 15:54)Gieferg napisał(a): Problem w tym, że realnie patrząc, Sony to spieprzy. W tym sedno. Marvel też się pewnie tego spodziewa i wątpię żeby chciał żeby te spieprzone produkcje były włączane do MCU (mniej lub bardziej bezpośrednio). Też wolałbym żeby te serie były połączone, bo jakoś nie widzę sensu robienia filmu o Venomie bez udziału Pająka. Tym bardziej, że to pewnie zamyka drogę do pojawienia się Venoma w MCU. IMO jedyną szansą na włączenie spin-ofów, w większej lub mniejszej formie, do MCU jest ścisła współpraca Marvela z Sony i z takiego rozwiązania byłbym najbardziej zadowolony. RE: Venom (2018) - Kuba - 19-06-2017 W sumie połączenie tego pseudo-uniwersum Sony z MCU ma sens. Nie jestem fanem ani znawcą mitologii Pająka, ale wydaje mi się, że Venoma nie da się pokazać bez Spider-mana, "Silver & Black" to już inna para kaloszy. Sądzę, że jeśli te filmy Sony będą funkcjonować oddzielnie a jedynie łączyć się crossoverowo z Spider-manem (plus w tle wspominki o innych postaciach czy wydarzeniach) to będzie to dobry ruch. Widzowie się nie pogubią, a zarówno świat Venoma jak i Spidera będzie znacznie ciekawszy kiedy się połączą :P No i tak, jakbym dostał film w którym Hardy tłucze Hollanda to bym się jarał. Można powiedzieć, że w MCU Spider dostanie własne małe uniwersum. Podobną rzecz zdaje się może zrobić DCEU z Gackiem, o ile wszystkie około-Batmanowe filmy faktycznie powstaną, mówię o "Batgirl", "Nightwingu", "Gotham City Sirens". I dobrze, zarówno Mroczny Rycerz jak i Pająk są postaciami z gigantycznym zasobem historii i postaci i trzeba wykorzystać maksimum potencjału płynący z ich światów póki filmy superhero jeszcze przyciągają ludzi do kin. Tylko, że....Venom z Spiderem z MCU i z....R-ką? Nierealne. RE: Venom (2018) - Grievous - 19-06-2017 Feige w tym wywiadzie wygląda jakby nie wiedział o czym kobieta majaczy. RE: Venom (2018) - Arahan - 21-06-2017 Podobno przeciwnikiem Venoma ma być Carnage. To się prosi o Rke. RE: Venom (2018) - Gieferg - 21-06-2017 Kolejny film z serii "walczę ze swoją złą kopią". RE: Venom (2018) - Mierzwiak - 21-06-2017 @Arahan Przecież powiedzieli że to będzie horror sci-fi z kategorią R. RE: Venom (2018) - Corn - 22-06-2017 No to pachnie Maximum Carnage. Ktoś to pamięta? :) RE: Venom (2018) - zombie001 - 25-06-2017
Szykowałem ładnego posta, ale Pascal już wytrzeźwiała i sprostowała swoje majaki, to tak bardziej skrótowo się odniosę do "hipotetycznego i idiotycznego pomysłu".
Gieferg napisał(a):Nie jest ani trochę. Ależ oczywiście że ten pomysł byłby pomylony, Gieferg. I nie jestem w cale pewien, czy nie miałby jakiegokolwiek znaczenia dla widzów. Sam nie wiem, może Ty jesteś starszy, przestało Ci zależeć, ja młodszy z nieco idealistycznym podejściem, albo po prostu nie lubię jak mnie robią w chuja? Bo podsumujmy. Co zrobiło Sony i Marvel? Zwarli deal, żeby Sony
Reakcja gawiedzi: Hurra! Super! Zajebioza – no normalnie czysta ekstaza tłumu.
A ty teraz akceptujesz pomysł, przy którym Sony mogłoby stworzyć sobie odrębny twór z Hollandem i powiedzieć: Hola, hola, hola ludzie, ale to już nie jest część MCU, bo…
o.O Gieferg napisał(a):Garfield też mógłby być, ale jestem pewien, że tego nie zrobią, bo to by nie miało żadnych pozytywnych skutków pod względem finansowym. SonnyCrockett napisał(a):Dwóch Pająków jednocześnie w kinach jest opcją głupią tylko biznesowo. Wiem, że to zupełnie inna skala, ale DC dubluje (jednocześnie lub w bliskim okresie) wiele swoich postaci w TV i Kinie. Świat się od tego nie zawalił. Jak mniemam Gieferg chce nam tutaj wmówić, że ludzie – również w sporej części ta sama grupa, która nie może pojąć że Batman i Iron Man to nie to samo uniwersum – nie ogarnęłaby, że jest jeden Spider-man (np. młodszy Holland) w MCU, a drugi (starszy Garfield lub 'ktokolwiek inny') w drugim, ale już na pewno pokapowaliby, że „czystko hipotetyczny Venom z Hollandem” to to drugie, poboczne uniwersum, którego wydarzenia w ogóle nie są powiązane z solowymi Spider-manami od MCU? Podziwiam wiarę w ludzkość. Bucho napisał(a):Tylko po co? MCU to moneymaker, glupota byloby sie pod to nie podpinac. To nie byłoby głupotą. Zaledwie ‘nie pójściem na łatwiznę’. Kilka ostatnich produkcji z 3-5 lat udowodniło, że lokomotywa zwana MCU nie jest nikomu potrzebna, aby osiągnąć sukces. Liczy się przede wszystkim: dobry pomysł, jego satysfakcjonująca realizacja, świetna kampania reklamowa, albo najlepiej wszystko na raz - „X-men: DotFP”, „Logan”, „Deadpool”. Oczywista sprawa, że obecne Sony nie jest kompetentne, aby coś takiego zrobić i najprawdopodobniej nasz ukochany Tomasz pakuje się w niezłe szambo, ale to już temat na osobną dyskusję. Phil napisał(a):Pytanie do Gieferga - czy Spider-Holland ze Spider-verse będzie miał takich samych kolegów i ciotkę jak Spider-Holland z MCU? :D Pytanie pewnie bardziej dla beki, ale trafnie odzwierciedla idiotyzm umowy jaką zawarły te studia i komplikacji jakie to wszystko rodzi. :)
Bo generalnie wychodzi też na to, że najlepszym profitem jaki otrzymali z niego fani MCU jest to, że Spider-man może sobie w końcu przybić żółwika z Iron-manem i CA. Jednakże Sony nadal ma dla siebie resztę mitologii pajęczaka – z JEGO WSZYSTKIMI, NAJLEPSZYMI CZARNYMI CHARAKTERAMI – które odzierają teraz MCUSpider-mana z tego co najciekawsze -.-
Ciekawe czy casting będzie równie dobry co Venoma.Gieferg napisał(a):Poza tym całe to serialowe szambo niby jest powiązane a dla filmów MCU kompletnie nic z tego nie wynika, bo w kinie nie uświadczymy po tym śladu - co za różnica, czy dostaniemy kolejne "uniwersum poboczne" gdy jedno już mamy? Tyle, że Marvel ma nadal względną kontrolę nad tymi produkcjami i roztacza iluzję, że one są JEDNOŚCIĄ. Nikt tutaj nie mówi wprost: „Hej, to jest to inne uniwersum, na które mamy w*****”. A niejako tak musiałby się zachować Marvel w przypadku filmów od SONY. Naprawdę uważasz, że Marvel strzeliłby sobie w stopę, pozwolił wrzucić Hollanda do jednego z tych spin-offów, czyli niejako dać sygnał widzom, że się pod tym podpisują, nie mieć (albo mieć minimalną) kreatywnej kontroli, a później patrzeć jak film okazuje się być gównem [nie łudźmy się, bez Hardy’ego, czy z nim, na razie na to mniej więcej się zapowiada]? Dobra… Skończmy te nonsensowne dyskusje i zmieńmy temat. I tak wiadomo, że Sony zwali to u podstaw i jeśli nawet połączy Venoma (i resztę postaci) ze Spider-manem, to użyje… Moralesa. Arahan napisał(a):Podobno przeciwnikiem Venoma ma być Carnage. Taka luźna propozycja RE: Venom (2018) - zombie001 - 25-06-2017 Nie wiem, być może. RE: Venom (2018) - Mierzwiak - 25-06-2017 https://www.comicbookmovie.com/venom/amy-pascal-clarifies-her-previous-venom-and-black-cat-statement-a152005 Hihi. RE: Venom (2018) - Gieferg - 25-06-2017 No i co właściwie wyjaśnili? Że te filmy nie będą częścią MCU, a ktoś mówił, że będą? Zombie001 napisał(a):Naprawdę uważasz, że Naprawdę. RE: Venom (2018) - Grievous - 29-06-2017 Czyli jednak relacja w stylu telewizyjnego MCU: Cytat:Pascal says, “First, there is Spider-Man happily in the place where he’s supposed to be which is in the Marvel Universe. I think everything comes from that. This is the signpost, the tentpole, the signature and… the other movies that Sony’s going to make, in their relationship to this [MCU] Spider-Man, take place in this [separate Sony] world. Although you’re not going to see them in the Marvel Universe, it’s in the same reality.” RE: Venom (2018) - Gieferg - 29-06-2017 Wychodziłoby więc na to, że jeśli solowe filmy ze Spider-Manem są częścią MCU, to nie zobaczymy w nich tych spośród jego wrogów, którzy się pojawią w tych pozostałych filmach, ale jego samego możemy zobaczyć w tych spin-offach i tam będzie miejsce na jego spotkania z nimi. RE: Venom (2018) - Gieferg - 06-07-2017 No co? Chcą się podpiąć pod sukces Deadpoola. RE: Venom (2018) - Pelivaron - 06-07-2017 Jakbym byl jakimś szejkiem to bym wykupił te wszystkie prawa od Sony, założył swoje studio i walnął reboota wszystkiego w pizdu. O ile uwielbiam Zombieland, to za cholerę nie chcę Venoma w takiej konwencji. RE: Venom (2018) - Arahan - 06-07-2017 To powinien być mocny film w Rce z ciężkim klimatem. RE: Venom (2018) - Grievous - 07-07-2017 (06-07-2017, 22:43)Pelivaron napisał(a): Jakbym byl jakimś szejkiem to bym wykupił te wszystkie prawa od Sony, założył swoje studio i walnął reboota wszystkiego w pizdu. Szczerze? Biorąc pod uwagę że lwią częścią wartości filmowej dywizji Sony jest właśnie "Spider-Man", to się bym wcale nie zdziwił że koniec końców Disney wykupi ich w całości, zamiast bawić się w jakieś umowy o użyczanie bohaterów. Te cyrki z filmami żerującymi na MCU, na pewno nie są po myśli Marvel Studios. RE: Venom (2018) - al_jarid - 07-07-2017 A te pierwsze wieści, że to ma być horror, to były wyssane z palca, czy po prostu w Sony tak często zmieniają zdanie? Venom (2018) - Badus - 07-07-2017 W całej tej śmieszniej sytuacji bawi mnie właśnie brak reakcji Disney'a, by nie rzucić worka szekli partaczom z Sony i mieć święty spokój z kolejnymi filmami z Pająkiem. RE: Venom (2018) - zombie001 - 07-07-2017 Tia... Pascalowa czasem bredzi na prochach, ale dorabiać taki clickbaitowy tytuł, do wypowiedzi z której nic nie wynika, a właściwie wynika coś, czego można by się domyślić samemu, to trochę żenada. al_jarid napisał(a):A te pierwsze wieści, że to ma być horror, to były wyssane z palca, czy po prostu w Sony tak często zmieniają zdanie?Eee? Ludzie, trochę powagi, czy jest tam cokolwiek, co przeczyłoby temu, że Venom będzie "R-rated horror movie"? Nie do końca ogarniam waszego oburzenia i zaskoczenia. ""Venom" ma być takim "Deadpoolem" od Sony?" Ło matko, szok, niedowierzanie... Lol, a nie było to przypadkiem oczywiste od chwili ogłoszenia projektu (czekamy jeszcze na ruch WB i zapowiedź LOBO)? Arahan napisał(a):mocny film w Rce z ciężkim klimatem.Nie do końca wiem co się kryje pod tymi słowami i co masz namyśli. Bo mnie np. ciężko wyobrazić sobie "Venoma" jako poważny horror (w stylu "Egzorcysty", "Omen", "Coś", "Naznaczonego", "Obecności") z przerysowanymi i mocno przeszarżowanymi bohaterami, jakimi z pewnością będą Venom i Carnage (zwłaszcza jego czeka taki los, jeśli ploty są prawdziwe i w ogóle się pojawi). Przecież ten film od początku bardziej pachnie autoironicznym komedio-horrorem z elementami mocnego gore, w stylu wczesnych wyczynów Jacksona i Raimiego =/ I akurat do tego Fleischer umiarkowanie pasuje. @Badus Żeby móc coś kupić, ktoś jeszcze musi chcieć to sprzedać :) Just saying. Tutaj akurat Grievous ma rację. Jeśli problemy Sony Pictures się pogłębią i SONY zdecyduje się sprzedać cały oddział, Disney będzie pierwszy w kolejce żeby ich kupić. Choćby po to, żeby odzyskać wszystko związane ze Spider-manem. |