Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620)

- Predator895 - 27-08-2007

rozwaliłem ostatnio mega muchę nożyczkami i powiedziałem do niej zdychaj kurwo :D

- Mefisto - 27-08-2007

syf, kiła i mogiła - tyle. wolę przez 5 godzin zabijać w domu komary nazywając je kurwami, niż iść na to do kina czy nawet obejrzeć na dvd

- ALIEEN - 27-08-2007

Uwielbiam, jak ludzie jada po filmie jeszcze przed obejrzeniem...
Mefisto - moze na podstawie trailera napiszesz juz recenzje filmu? :)
Wypowiadanie sie o filmie, ktorego sie jeszcze nie widzialo,
i to jeszcze w ten sposob, to dla mnie najwiekszy grzech osoby,
ktora smie sie nazywac kinomanem, ot co.

- Hitch - 27-08-2007

Mefisto, nikt ciebie nie zmusza. W moje se siedz i se ogladaj na zmiane Transformery i DH4 :)

- D'mooN - 27-08-2007

Popieram was! Gorzej niż w jedynce chyba nie będzie, więc Mefisto troszkę przesadza:)

- Mefisto - 27-08-2007

ALIEEN napisał(a):Uwielbiam, jak ludzie jada po filmie jeszcze przed obejrzeniem...
Mefisto - moze na podstawie trailera napiszesz juz recenzje filmu? :)
Wypowiadanie sie o filmie, ktorego sie jeszcze nie widzialo,
i to jeszcze w ten sposob, to dla mnie najwiekszy grzech osoby,
ktora smie sie nazywac kinomanem, ot co.

wiesz, są 2 rodzaje filmów - takie, które trzeba zobaczyć, żeby ocenić i takie, które wszystko co powinieneś o nich wiedzieć widać już w trailerach. I do tych drugich należy DH 4.0 i AvP cośtam.
Zresztą tak samo mógłbym powiedzieć do Ciebie - jarasz się filmem, którego jeszcze nie widziałeś, więc sorry :D

Hitch - Transformerów jeszcze nie widziałem :P

- ALIEEN - 27-08-2007

A gdzie ja napisalem, ze sie jaram filmem...?
Jaram sie trailerem, ktory do filmu mnie zajebiscie zacheca.
Nie pisze, ze pojde 100 razy do kina i ze sprowadze sobie DVD jeszcze
przed polska premiera. Ty natomiast po dwoch minutach zwiastunu
juz przekresliles ten film - nie pojdziesz do kina, nie kupisz DVD, w ogole
go nie obejrzysz, bo to gowno, syf i kicz. Bez urazy Mefisto, ale takie
wypowiedzi to sie czyta na forum onetu :)

- Glut - 27-08-2007

Cytat:Jaram sie trailerem, ktory do filmu mnie zajebiscie zacheca.

No a kogoś innego zajebiście zniechęca. ;) Sytuacja analogiczna imo.

- Mierzwiak - 27-08-2007

Ja często skreślam film bo aż za bardzo widać że będzie gniotem, ale co z tego? I tak obejrzę żeby zobaczyć jak jest naprawdę, a nuż się miło rozczaruję, zdarzyło mi się już kilka razy.

Co do AVPR: nie spodziewam się dobrego filmu, ale na 99,[milion dziewiątek] będzie to lepsze niż AVP, a może i będzie miłą niespodzianką?

- ALIEEN - 27-08-2007

NIE OCENIA SIE FILMU PO TRAILERZE - tyle w tym temacie.

Trailer moze kogos zniechecac, ale co z tego?
Czy jesli komus trailer sie zajebiscie nie podoba to od razu musi
oznaczac, ze film bedzie do kitu? Przeciez to jest bez sensu.

- Mental - 27-08-2007

Mefisto napisał(a):wolę przez 5 godzin zabijać w domu komary nazywając je kurwami

cudowne :)

- Mefisto - 27-08-2007

ALIEEN napisał(a):A gdzie ja napisalem, ze sie jaram filmem...?
Jaram sie trailerem, ktory do filmu mnie zajebiscie zacheca.
Nie pisze, ze pojde 100 razy do kina i ze sprowadze sobie DVD jeszcze
przed polska premiera. Ty natomiast po dwoch minutach zwiastunu
juz przekresliles ten film - nie pojdziesz do kina, nie kupisz DVD, w ogole
go nie obejrzysz, bo to gowno, syf i kicz. Bez urazy Mefisto, ale takie
wypowiedzi to sie czyta na forum onetu :)

to może najpierw definicja trailera: urywki z filmu mające w jakiejś części oddać jego treść, klimat, specyfikę i przez to zachęcić do zobaczenia filmu w kinie lub gdzie indziej.
Mnie trailer odrzuca, ergo film mnie odrzuca. Tobie trailer zajebiście się podoba (tu odnoszę się do Twoich opisów na gg) ergo póki co widzisz film poprzez pryzmat tych kilku minut jakie widziałeś na trailerze, ergo też w jakiś sposób oceniasz film. Nigdzie nie napisałem, że film mi się nie podobał. Napisałem natomiast, że zapowiada się syf, kiła i mogiła i nie mam ochoty tego oglądać - czy to wg Ciebie ocena filmu?
Zresztą jak pisałem - są filmy, które można rozczytać w 100% z trailera i AvP 2, podobnie jak poprzednia część JEST zapewne takim filmem. Jeśli jednak w jakiś sposób obejrzę to cudo i mi się spodoba, wtedy uznam publicznie, że się pomyliłem, w co jednak wątpię (naprawdę rzadko myle sie co do takich dzieł, a ostatnio pomyliłem się w ocenie jakiegoś tam filmu po trailerze i potem - na tym forum zreszta - powiedziałem, że to był błąd). I przyczepianie się do tego jest właśnie błędem. Ja Was nie rugam za te niesamowite opinie, choć są dokładnie warte tyle samo, co moje w tym momencie. Więc naprawdę nie widzę problemu :P

- ALIEEN - 27-08-2007

Tyle, ze ja naprawde nie rozumiem, co takiego jest w tym zwiastunie,
co sprawia, ze szykuje sie dziadostwo. Rozumiem, jakby byly takie sceny
jak Obcy za sterami czolgu czy mysliwca albo grupa Predatorow budujaca
wspolnie z ludzmi kosciol w srodku lasu, a nastepnie odprawiajaca msze
zalobna w tunice i koloratce - wtedy bym sie zgodzil, ze szykuje sie kila
i mogila :) Zreszta tak po prawdzie to nie chce mi sie wnikac...

- MOLQ - 28-08-2007

ALIEEN napisał(a):Rozumiem, jakby byly takie sceny
jak Obcy za sterami czolgu czy mysliwca albo grupa Predatorow budujaca
wspolnie z ludzmi kosciol w srodku lasu, a nastepnie odprawiajaca msze
zalobna w tunice i koloratce

Poplakalem sie ze smiechu :lol: :lol:

Wracajac do trailera. Jest on krwawy i fajny :) no postac kobiety za gnatem gryzie w oczy :? Masakra ladna przeciez o to w tym wszystkim chodzi , AvP2 nie ma za zadanie niesc jakiegos moralu czy bzdurnej anegdotki ,tu chodzi o przetrwanie i strach ,tak ma wlasnie byc. Ludzie gina ,ratuja sie ,patrza jak osoba ,ktora znali cale zycie ginie w mgnieniu oka poprzez odciecie glowy itp :) ,no i smierc dzieciaka ,bo nie ma bardziej drastycznej sceny od smierci dziecka ,no chyba ze sie myle .

- Anonymous - 28-08-2007

Na trailerze jakos tego nie zauważyłem, ale z pomocą przyszedł jeden z użytkowników forum Aliens...

[Obrazek: 20070825_tr18.jpg]

Co to ma &^%$# być ja się pytam?

- ALIEEN - 28-08-2007

Troche szersza na przodzie glowa, dodatkowo szczeki Predatora
i dredy, bardziej umiesniona budowa ciala - tak, to Predalien.
Bardzo podobny do tego z gry "AVP" (1 i 2) :)

- Jakuzzi - 28-08-2007

Predalien? A jest tez Alienator? ;)

- ALIEEN - 28-08-2007

Nie ma, jest Predalien - to oficjalna nazwa :)

- Anonymous - 28-08-2007

Tak, to predalien, nie dośc ze sam pomysł predaliena jest debilny, to jeszcze ten wygląd....

Miałem ochotę pie****ąć głową o ścianę jak zobaczyłem to zdjęcie.

Nie rozumiem, czemu niby predalien ma mieć predziowe dready, czemu w ogóle ma wyglądać inaczej niż normalny obcy... czy jakby wyszedł z hipisa to miałby długie włosy? czy gdyby wylazł z żyrafy miałby długą szyję? czy jakby wylazł ze słonia miałby wielkie uszy? czy jakby wylazł z cholernego pingwina to chodząc by się kiwał na boki?

BTW - mi tam nie przypomina predaliena z gier, tamten też mi się nie podobał, ale w porównaniu z tym czymś jednak jakoś wyglądał.

Między innymi za te bullshity z mieszaniem genów nie uznaję A:R, obejrzę ten film, ale coś czuję, że wcale nie będzie tak fajnie jakby się mogło wydawać...

- MOLQ - 28-08-2007

Wyglada jakby mial wodoglowie ...