Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Public Enemies (2009) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Michaela Manna (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Michaela-Manna--65)
+---- Wątek: Public Enemies (2009) (/Thread-Public-Enemies-2009--813)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

- Negrin - 29-01-2009

Guzeppe napisał(a):Zaraz puszczę pawia od tych waszych "Och" i "Ach". Zaraziliście się czymś od Mentala, że każda byle gówniana fotka z planu budzi tyle emocji?
Wiesz, bo to jest takie forum. Mental jak to Mental robi sobie jaja, a cała reszta to łyka i myśli, że on ze śmiertelną powagą. Taki lajf ;)

- Glut - 29-01-2009

Hitch, no tak, ale Ostatni to w sumie najbardziej nie-Mannowski film Manna, jeżeli mogę tak napisać. :) Mam na myśli takie ze strzelaniem, dziejące się w mieście itd.

- Hitch - 29-01-2009

Mann to mistrz stylizacji. Jego filmy sa swietne, bo przedewszystkim koles dba o kazdy najmniejszy szczegol. Zaden kadr ani linijka tekstu nie sa przypadkowe. W Alim tez Moby'ego nie bylo. A film to rewelacja, bo choc wiadomo, ze gra tam Smith, widac tylko Claya i jego lata '70.

- Glut - 29-01-2009

Kurde, w sumie masz rację. O Alim też zapomniałem. ;) Pozostaje czekać.

- Hitch - 29-01-2009

A pewnie, ze mam. Jesli Mann nakreci komedie, bedzie to najsmieszniejszy obraz pod Sloncem.
No, ale wrocmy do tematu. Po fotkach widac, ze odstepstw od normy nie ma, namacalne przywrocenie lat '30 w celu calkowitego zaangazowania w swiat przedstawiony, postacie i fabule. Tak juz nawet Spielberg nie kreci.

- Mefisto - 29-01-2009

Mental napisał(a):nie chodzi o to, kto skomponuje muze, ale jaka ona będzie. teraz mamy lata trzydzieste i puszczanie mercado nuevo murphy'ego czy new world in my view britta byłoby lekkim anachronizmem, nie sadzisz?Uśmiech

chodzi dokładnie o to, kto skomponuje muzę, bo właśnie nie będzie tam ani moby'ego, ani innych pierdół ze współczesnych filmów Manna - radzę przejrzeć filmografię Elliota (Michael Collins szczególnie - dzieje się w czasach zbliżonych do PE, a niektóre z tematów to odrzuty po tym, czego Mann nie wykorzystał w Heat i pasuje to do filmu, a przy tym brzmi nieziemsko) - muzyka to ostatnia rzecz, o jaką bym się w tym filmie obawiał 8)

- Mental - 29-01-2009

Negrin napisał(a):Mental jak to Mental robi sobie jaja, a cała reszta to łyka i myśli, że on ze śmiertelną powagą.

a już sie bałem, że nikt sie nie skapnie.

Mefisto napisał(a):muzyka to ostatnia rzecz, o jaką bym się w tym filmie obawiał Cool

ty piszesz recki soundtrackow, nie ja, wiec wierze ci.

Guzeppe napisał(a):Zaraziliście się czymś od Mentala, że każda byle gówniana fotka z planu budzi tyle emocji?

gówniana? która fotke nazywasz gównianą? lepszej kałuży w życiu nie widziałem. Mann to geniusz. nawet wode rozlewa inaczej niż wszyscy.

- Garrett - 29-01-2009

Negrin napisał(a):Wiesz, bo to jest takie forum. Mental jak to Mental robi sobie jaja, a cała reszta to łyka i myśli, że on ze śmiertelną powagą. Taki lajf Oczko
Jeez

Jeszcze jeżeli chodzi o Marion . Ona sama wydaje się dobrym wyborem, jej uroda pasuje do tych z lat 30-ych, i jest to zdecydowany plus na urealnianie postaci jeżeli chodzi wygląd i tylko o wygląd.

- Mental - 01-02-2009

na wyraźne polecenie Michaela Manna kolo maluje hydrant. każdy szczegół tej ulicy musi przypominać lata trzydzieste ubiegłego wieku. według mnie Mann jest głupi - zamiast użyć komputera jak tegoroczny pupil akademii david fincher, każe swoim ludziom malować hydranty, jakby ci nie mieli nic lepszego do roboty (np. renderowanie radiowozów, domów i krwi). Mann, ty debiluuuu.

[Obrazek: DSCI0055%20(Small).JPG]

źródło tej przefantastycznej wiadomości, powodującej szybsze bicie serca TUTAJ

- Mierzwiak - 01-02-2009

Mental dobrze wiesz że Mann po skończeniu zdjęć chce po prostu zmontować to co nakręcił, a nie dopiero robić film :twisted:

- Mental - 01-02-2009

Mann to chory człowiek:

Despite a winter during which snow could be classified as a natural resource, the film "Public Enemies" will bring more of the white stuff when it starts shooting Monday in Columbus, about 20 miles northeast of Madison. Crews working on the film intend to move every piece of snow that has already fallen in the town, because they are bringing in their own snow.

niechże ktos w końcu przekona Manna, ze śnieg tez można wyrenderować. przez takie durne pomysły reżysera-debila opóźnia się tylko premiera zwiastuna.

- Mental - 02-02-2009

niesamowite! lasia w granatowym, trzech faciów i jeden konstabl uciekają autem, a za nimi rozciąga się dekoracja rodem z lat trzydziestych, ale XXI wieku!

[Obrazek: enemies02xe5zp3.jpg]

- LPC - 02-02-2009

Mental napisał(a):niesamowite! lasia w granatowym, trzech faciów i jeden konstabl uciekają autem, ]
a kto prowadzi samochód ?

- Mental - 02-02-2009

kurde, nie chce spojlerować, ale z nieoficjalnych źródeł wiem, że akcja public enemies będzie się rozgrywała w alternatywnej rzeczywistości: archaiczny dizajn samochodów w połączeniu z totalnym skomputeryzowaniem samej czynności prowadzenia auta ma dać w efekcie gangsterka na miare nowej ery.

- Snappik - 02-02-2009

Holy shit, te auto będzie chyba jeździło po Mustafar! Szczęśliwy

- LPC - 02-02-2009

Mental napisał(a):kurde, nie chce spojlerować, ale z nieoficjalnych źródeł wiem, że akcja public enemies będzie się rozgrywała w alternatywnej rzeczywistości: archaiczny dizajn samochodów w połączeniu z totalnym skomputeryzowaniem samej czynności prowadzenia auta ma dać w efekcie gangsterka na miare nowej ery.
słabe to źródło albo źle sobie przetłumaczyłeś, ten samochód to transformer

- Mefisto - 02-02-2009

LPC napisał(a):a kto prowadzi samochód ?

no jak to kto? Michael Mann Uśmiech

- Mierzwiak - 02-02-2009

Wiecie dlaczego jeszcze nie ma trailera PE? Bo Mann go jeszcze nie zmontował.

Wiecie dlaczego jeszcze nie ma plakatu PE? Bo Mann jeszcze go nie skończył 8)

- Corn - 02-02-2009

Nadejście Jezusa też Mann wyreżyseruje...

- dillinger - 02-02-2009

Nie szukam, nie mysle, nie podgladam. Czekam po cichu. Radocha bedzie wieksza.