![]() |
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620) |
- Anonymous - 02-02-2008 Cytat:Wyłapałem wiele nawiązań. Moje gratulacje. Były tak subtelne, że tylko prawdziwy weteran obu serii potrafiłby je wyłapać. Cytat:Podobało mi się jak twórcy chcieli oddać hołd poprzednim filmom o Obcym i Predatorze. Szkoda, że im nie wyszło. Cytat:Film bardzo dobry no comment... - Danus - 02-02-2008 Gieferg napisał(a):Szkoda, że im nie wyszło.Moim zdaniem wyszło i to bardzo dobrze. Cytat:no comment...:shock: - military - 02-02-2008 Danus, nie dziw sie, Gieferg tak zawsze - jak on cos lubi, to ty nie mozesz nie lubic - i odwrotnie, jesli on nienawidzi, to jest to jedyne sluszne podejscie i w jego oczach bedziesz glupkiem, jesli myslisz inaczej. :) Trzeba sie przyzwyczaic i najlepiej przymknac na to oko, kazdy ma dziwactwa, ja np. lubie zimna kawe. :) - Danus - 02-02-2008 military napisał(a):dziwactwa, ja np. lubie zimna kawe. :)Nie takie wcale dziwactwo. Ja też lubię zimną kawe, tylko że rozpuszczalna :D A co do filmu to po obejrzeniu AVPR obniżyłem ocenę części pierwszej. Poprostu sequel jest lepszy jak dla mnie. - Mental - 02-02-2008 Danus - nie pozostaje ci nic innego jak tylko chwycic za pioro i napisach recke , wyliczajac wszystkie "smaczki" AvP-R. z pewnością jest ich duzo i niesamowcie wplywaja na jakosc filmu. zawsze podejrzewalem, ze pierwszy Alien jest do dupy, bo nie ma w nim ani jednego "smaczka". teraz wiem to na pewno. - Danus - 02-02-2008 By coś takiego napisać to muszę mieć ten film na DVD. Ale będę miał na uwadze twoją prośbe w dniu premiery DVD. - Mierzwiak - 02-02-2008 Danus1986 napisał(a):Wyłapałem wiele nawiązań. I nie uważam, że sceny były wpychane na siłe.To nie są nawiązania. Nawiązania i smaczki są ukryte, wiele z nich wyłapuje się dopiero podczas któregoś tam oglądania. W AVPR są po prostu kopie scen/ujęć z tamtych filmów. Równie dobrze podczas każdej z takich scenek mógł się pojawiać wielki napis "UWAGA! KOPIA SCENY Z PREDATORA", efekt byłby dokładnie taki sam, bo tak czy tak wali to po oczach niemiłosiernie. Uwielbiam smaczki, ale SMACZKI, nie PLAGIATY/KOPIE. Zamiast inteligentnej zabawy w mruganie okiem do fanów mamy po prostu brak pomysłów, pójście na łatwiznę. I nikt mi nie wmówi, że to składanie hołdu. Danus1986 napisał(a):odobało mi się jak twórcy chcieli oddać hołd poprzednim filmom o Obcym i Predatorze.Swoją drogą to zabawne że napisałeś "chcieli oddać hołd" a nie "oddali hołd". To prawda, chcieli, ale nie potrafili i wyszło jak wyszło. Czyli jak napisał Gieferg - nie wyszło. - Danus - 02-02-2008 Wasze zdanie szanuje, ale nazywać ten film ścierwem totalnym to trochę nie wsmak. Owszem było dużo głupot, nielogiczności ale powiedzmy sobie szczerze który film teraz tego nie zawiera. - Mental - 02-02-2008 No country for old men. - Mierzwiak - 02-02-2008 Danus1986 napisał(a):Wasze zdanie szanuje, ale nazywać ten film ścierwem totalnym to trochę nie wsmak.Tak go odebraliśmy i nic na to nie poradzimy. Mógłbym napisać że nie w smak jest ocenić to coś na 9/10, ale tego nie zrobię ;) Cytat:Owszem było dużo głupot, nielogiczności ale powiedzmy sobie szczerze który film teraz tego nie zawiera.Bardzo wiele. Albo inaczej: pomyśl szybko o jakichkolwiek pięciu filmach, a prawdopodobieństwo że nie będzie w nich nawet 1/10 głupot-szmupot z AVPR oscyluje wokół, nie wiem, 95%? No i te głupoty i nielogiczności bledną w starciu z ogólnym poziomem scenariusza tego filmu. I aktorstwa. I scen. I tak dalej. PS. Mental, dzięki za inspirację w kwestii zmiany avatara :) - Danus - 02-02-2008 Mierzwiak napisał(a):I aktorstwa.Tu się zgodzę bo od razu mi się przypomina scena jak ten starszy z braci mówi do szeryfa "Tu giną ludzie Edd, potrzebujemy broni". - Anonymous - 04-02-2008 Obejrzałem dzisiaj znowu, tym razem już w normalnej jakości. I o to własnie chodziło - sceny z Predatorem w sporej części są fajne :) chyba sobie zmontuję z tego króką wersję z samą nawalanką predzia z obcymi żeby nie musieć zgrzytać zębami z powodu scenariusza. A co do tego, że Predator kosi obcych jak chce - tak właśnie powinno być, choć brakuje jednak obecności innych predatorów, którzy mogliby zginąc, bo przez to wszelkie walki między kosmitami aż do samego końca nie wzbudzają emocji skoro i tak wiadomo kto wygra. Akcja na porodówce jak dla mnie była przesadzona, zbędna i wynikała chyba tylko z faktu, że twórcy nie mieli do zaoferowania praktycznie nic, więc postanowili przynajmniej czymś widza zaszokować. Tani chwyt. Jednak ocenę podniosę na 2/10 bo choć znikome, to jednak można znaleźc tu jakieś zalety. PS. Niestety, nie wyszło tak fajnie jak z jedynki, jakoś mnie ten film nie bardzo zainspirował, poza tym, nie ma tu pingwina :P - Danus - 04-02-2008 No widzisz Gieferg jednak ten film wcale nie jest taki zły. A napewno nie jest ścierwem. Obejrzysz raz jeszcze to może ocena znów podskoczy. - Mierzwiak - 04-02-2008 Gieferg, jeszcze tylko 8 razy i będzie 10/10 :wink: - wierzbowski - 05-02-2008 Moja ocena tego filmu jest taka 2/10 Stożek roku 2007:) - military - 05-02-2008 Czytajac wasze opinie nastawilem sie na film z aktorstwem tak zlym, ze nie mozna sie skupic na tresci; z dialogami tak koszmarnymi, ze wybuchne smiechem kiedy je uslysze; z motywem czapki roznosiciela pizzy jako glownym watkiem zaraz po walce preda z alienami; z montazem i zdjeciami tak zlymi, ze nie wiadomo co sie dzieje; z muzyka zupelnie bezplciowa; film tak wypchany nawiazaniami, ze nie oferuje nic nowego. Nawet biorac poprawke na to, ze przesadzacie, oczekiwalem ze dam mu najwyzej tyle ile pierwszemu AVP - 6\10. Otoz moja ocena po pierwszym obejrzeniu - 9+\10. Moglbym argumentowac czemu sie z wami nie zgadzam, ale mi sie nie chce. Mieszanie AVP2 z blotem jest modne, zwlaszcza na tym forum, zwlaszcza u nasladowcow Mentala, ktorzy chca byc tak zajebisci jak on. A co ja na to? Aaaaaa chuj. :) Swietnie sie bawilem, wklimacilem sie maksymalnie, nawiazania wylapalem glownie muzyczne (zajebista muzyka swoja droga). P.S. Nie wiem czy tu, czy na AVPGalaxy ktos sie czepial, ze byle pulkownik wydaje rozkaz zrzucenia bomby. Po pierwsze - nie wiadomo kto wydal, niekoniecznie on, to nie jest jasno pokazane w filmie. Po drugie - Stevens nie byl zadnym pulkownikiem - nawet nie mial munduru. To bylo jego drugie klamstwo i tyle, w filmie zostalo to pokazane wystarczajaco wyraznie. Zdaje sobie sprawe, ze trudno wylapac taka subtelnosc, gdy jest sie skupionym na wypatrywaniu najmniejszego potkniecia, zeby je potem wytknac na forum i szpanowac, jakim to sie jest zajebiscie bystrym widzem. :) - Snuffer - 05-02-2008 Cytat:9+\10:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: - Strummer - 05-02-2008 Military stracił rispekt ;) - military - 05-02-2008 Widac juz nie jestem zajebisty. :) A 6\10 dla AVP cie nie zszokowalo, Snuffer? :) - Mierzwiak - 05-02-2008 military, jesteś najbardziej cool osobą jaką znam, mimo że nawet nie znam cię osobiście. Zmieniam ocenę AVPR na 9/10. Teraz ty wyznaczasz trendy. Fuck off, Mental! |