![]() |
|
Captain America: Civil War (2016) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Captain America: Civil War (2016) (/Thread-Captain-America-Civil-War-2016--3943) |
RE: Captain America: Civil War (2016) - patyczak - 17-09-2016 Ciasno na podium. RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 17-09-2016 To nie jest u niego podium. ;) Deadpoola też na nim nie jest. (17-09-2016, 10:27)Gieferg napisał(a): Tez zaliczyłem powtórkę i niczego nie zmieniła, no, może tyle, że trochę bardziej czekam na Spider-Mana. Scena na lotnisku dalej jest jak z zupełnie innego filmu, a powiększony Ant-Man to wciąż przekroczenie granicy tego, co jestem w stanie tolerować w kinie superhero i najchętniej więcej bym tej postaci w ogóle w MCU nie oglądał. Łee tam. Scena na lotnisku jest fajowa, a Ant-Man/Giant-Man zajebisty. Jak z innego filmu to jest scena "QUEENS" i to Spider-Mana najlepiej wcale bym w tym filmie/uniwersum nie widział. (17-09-2016, 10:27)Gieferg napisał(a): No ale reszta filmu trzyma poziom, w dodatku na ekranie telewizora pod względem wizualnym, w tym zwłaszcza kolorystyki wypadł zdecydowanie lepiej niż w kinie i lepiej niż Winter Soldier. Dokładnie to samo wczoraj pomyślałem! Poza kolorystyką, również sceny akcji wypadają dużo lepiej, bo czytelniej (shaky cam już tak nie drażni, choć wciąż jest całkowicie zbędny, zwłaszcza w szerszych ujęciach walk na klatce schodowej). Po zobaczeniu drugi raz zaledwie kilku scen z CW, już nie jestem taki pewien czy film jest gorszy od TWS, a na pewno zacząłem się zastanawiać nad zrównaniem ocen. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 17-09-2016 Ja tam jestem zawiedziony Civil War, nie dlatego, że to zły film, bo rozumiem skąd zachwyty, można się fajnie bawić, ale nie jest skupiony na głównym wątku tak jak np. Winter Soldier, film jest trochę o Avengers, trochę o Pantherze, trochę o Spider-manie, trochę o Starku i Stevie, trochę o Stevie i Buckum, trochę o Buckym i zabiciu przez niego rodziców Tony'ego, trochę o akcie rejestracji... Myślę, że lepiej by wyszło gdyby ten film nazywał się "Avengers: Civil War", a po nim wyszedł trzeci Cap który opowiadałby tylko o Capie i o jego dalszym życiu jako takim banicie. No bo w końcu nawet komiksowa historia nie tyczyła się głównie jego by robić tą historię pod niego, dopiero kolejna historia z The Fallen Son dotyczyła jego. Civil War wiele brakuje by był filmem pełnym, np. muzyka, co? jaka muzyka, w CW czegoś takiego nie ma, pamiętam tylko te fanfary, ale to za mało, a muzyka z WS, może genialna nie była, ale idealnie podkreślała klimat produkcji. No i mało zmienił ten film, miał zatrząsnąć światem, tymczasem status quo nie zmienił się zbytnio. RE: Captain America: Civil War (2016) - Baretto - 17-09-2016 (17-09-2016, 15:50)Szpeku napisał(a): muzyka, co? jaka muzyka, w CW czegoś takiego nie ma. Powiedz to o tej scenie. A jest jeszcze kilka podobnych. Wracając do mojej recenzji, to zapomniałem jeszcze wspomnieć o shake cam. Zgadzam się z Jubym, że nie drażni już tak jak w kinie i choć wciąż jest zbędny, to nie sprawia, że walki ogląda się gorzej. RE: Captain America: Civil War (2016) - Huntersky - 17-09-2016 W życiu bym się nie domyślił, ale Black Panther był w każdym ujęciu komputerowo poprawiany, praktycznie zmieniono mu strój, a głowę pomniejszono w stosunku do ciała. RE: Captain America: Civil War (2016) - Baretto - 17-09-2016 (17-09-2016, 17:20)Huntersky napisał(a): W życiu bym się nie domyślił, ale Black Panther był w każdym ujęciu komputerowo poprawiany W kilku ujęciach to widać, zwłaszcza w akcji na lotnisku. A tak w ogóle to ze Spider-Manem zrobili to samo i też był ciągle komputerowy. Tylko, że o ile w przypadku Panthera mi to nie przeszkadzało, to już komputerowy Spider-Man mnie trochę drażnił. RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 19-09-2016 WOW. Ciężko robić rekwizyt bomby, której użył Zemo? Mieli skrzynię, ale sam ładunek zrobili komputerowo? Nic dziwnego, że Marvel się chwali biciem rekordów w ilości ujęć przy których użyto CGI. :P RE: Captain America: Civil War (2016) - Gal Anonim - 19-09-2016 To nie musi byc CGI, tylko compositing. RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 19-09-2016 Nieważne. Jak ciężko jest zbudować taki rekwizyt i przywieźć na plan? Do tego niepotrzebne były żadne efekty specjalne. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 19-09-2016 Wszystko w cgi, nawet kostiumu takiego Panthery nie dało się zrobić dobrego? musieli potem poprawiać cgi?... To dlatego miałem dziwne wrażenie oglądając go w akcji, zrobili wielki kask, zamiast dopasowanej maski, a potem i tak korygowali to. RE: Captain America: Civil War (2016) - Juby - 19-09-2016 Pantera i tak wygląda zajebiście, a CGI widać tylko w kilku ujęciach. Gorzej ze Spider-Manem, który non-stop wygląda jak CGI-kukiełka. #Spider-ManInMCUmoviesHater RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 19-09-2016 Dla mnie Spider-man wyglądał non stop jak tzw. bodypainting, kostium wyglądał dziwnie, a jak się okazało, nawet gdy zdejmował maskę na końcu występu to też strój był podrasowany. RE: Captain America: Civil War (2016) - Huntersky - 19-09-2016 Spider-Man nie miał nawet prawdziwego stroju na planie, w kilku ujęciach nosił inaczej wyglądający prototyp, który i tak został zmieniony. Poza tym Holland chodził głownie w piżamce z markerami. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 19-09-2016 Powiem najzupełniej szczerze, że przez takie leniwe zabiegi, coraz bardziej doceniam pracę George'a Millera, bo normalnie fajka mięknie, gdy widzi się jak wiele rzeczy zostało wygenerowane komputerowo... ta sama sytuacja jak z Force Awakens, film banalny w podstawie, ale sam nie wiedzieli kiedy Kylo ma odsłonić facjatę, więc dodali w postprodukcji hełm, trochę mnie to wkurza, bo to pokazuje, że ktoś nie miał wizji zanim zaczął pracę, a tam to był istotny element filmu i postaci. W przypadku Civil War, wkurza mnie też gadka Russo Brothers, że niby od początku Spider-man był w historii i że pisali scenariusz z myślą o nim i gdyby deal nie wypalił to mieliby problem... przecież tu od początku widać, że w ostatniej chwili pojawił się Spider-man, stąd strój który wyglądał naprawdę paskudnie na planie, a sama postać równie łatwo do wycięcia do WW w BvS. RE: Captain America: Civil War (2016) - Baretto - 19-09-2016 (19-09-2016, 11:13)Juby napisał(a): #Spider-ManInMCUmoviesHater LOL. Chyba raczej #Spider-ManInMCUmoviesTROL. Serio przejrzałem cały temat Spider-Man Homecoming, znalazłem też twój wpis o stroju Pająka, zaraz po wyjściu trailera do Civil War i chyba każdy post odnośnie tego filmu jaki napisałeś jest negatywny. Nie ważne czego by nie opublikowali ty i tak to skrytykujesz. Aczkolwiek w kilku sprawach się z tobą zgodzę, na przykład co do obsadzenia Flasha Thompsona i MJ, czy kolejnego takiego samego wroga jak Aldrich killian czy Ridler. Jedyny pozytywny post o Spider-Manie jaki zamieściłeś brzmiał tak: "Prawdę mówiąc jedyne dwa czynniki jakie sprawiają że interesuje się tym projektem to fakt, że jest częścią MCU i... Keaton. ;)" RE: Captain America: Civil War (2016) - Baretto - 19-09-2016 (19-09-2016, 15:11)Phil napisał(a): Brat Jubego go hejtuje <3 Wcale go nie hejtuje, ale to że jesteśmy braćmi nie oznacza, że musimy mieć takie same zdanie na temat wszystkiego. W tym przypadku moja opinia na temat Spider-Mana w MCU jest zupełnie inna niż Jubego. RE: Captain America: Civil War (2016) - Gal Anonim - 19-09-2016 (19-09-2016, 11:02)Juby napisał(a): Nieważne. Jak ciężko jest zbudować taki rekwizyt i przywieźć na plan? Do tego niepotrzebne były żadne efekty specjalne.No wlasnie - cięzko. Podejrzewam, ze zrobiono to z tego samego powodu, dla ktorego Shannon w MoS nie smigal ciagle w zbroi, tylko mu ją komputerowo dołożono. Tutaj masz rekwizyt, ktory widac w bodajze jednym ujeciu, wiec znacznie bardziej efektywne jest po prostu doklejenie go w postprodukcji niż ciągłe budowanie i przynoszenie na plan na chwile. Transport kosztuje. Robocizna kosztuje. RE: Captain America: Civil War (2016) - Huntersky - 19-09-2016 Do BvS stworzono specjalnie rekwizyt lasera, którym Bruce wycina kryptonitowe ostrze, łącznie z kolorowym wyświetlaczem i podświetlaną rurką symulującą promień. Sam laser jest w filmie przez max 2 sekundy. I co z tego? Nic, w sumie mam to gdzieś. ;) RE: Captain America: Civil War (2016) - Baretto - 19-09-2016 W tym filmiku można zobaczyć różnice między strojem Spider-Mana na planie Civil War a strojem w gotowym filmie i w Homecoming. RE: Captain America: Civil War (2016) - Szpeku - 19-09-2016 Ja mam problem z pająkiem w Civil War, bo wygląda naprawdę słabo w porównaniu do tego z TASM2, sam film do kitu, ale cgi stroju jest świetne, jest to złudzenie, że to człowiek w stroju, a nie taki bodypainting w cgi. |