Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
MasterKadr - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15)
+--- Wątek: MasterKadr (/Thread-MasterKadr--1416)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

- Cassel - 16-08-2009

Jak już wcześniej gdzieś pisałem, nie różnicowałem poziomu trudności, kadry wrzucam do zestawu wedle fantazji, a co wychodzi, to wychodzi.

Negrin napisał(a):Czy mi się wydaje, czy dla odmiany mamy rekord golizny przypadającej na jedną odsłonę?
Wiedziałem, że ci się spodoba. :cool:

Solo napisał(a):Ale fajnie, mówiłem Cassowi, że zdobędę 40 punktów a skubana jucha nie chciała mi uwierzyć.
Mówiłeś albo sugerowałeś to tutaj każdemu.
Ale napisz coś o tym:

Solo napisał(a):Kurka wodna, ale bym się wyłożył na jednym zdjęciu...
Dacie wiarę, że szukając odpowiedzi na jeden kadr, znalazłem w sieci drugi?

- oleQ - 16-08-2009

Cass - małe pytanie... Czy na liście nr 2 mogą się pojawić dwa te same tytuły?

- Corn - 16-08-2009

Heh, chyba wiem o co chodzi - pewnie 8 i 18 :]

- oleQ - 16-08-2009

Corn napisał(a):Heh, chyba wiem o co chodzi - pewnie 8 i 18 :]
:wink:

- Corn - 16-08-2009

Ja nic nie nazywam bo wiem co to Filipie :]

oleQ - to są dwa rózne filmy. w 8 ten anioł bardzo mylący jest :]

Cytat:Prawie połowy nie mam ;/.
No widzisz - ja 10 :P

- oleQ - 16-08-2009

już wiem co to :razz:

- Anonymous - 16-08-2009

Cass napisał(a):Ale napisz coś o tym:

Solo napisał/a:
Kurka wodna, ale bym się wyłożył na jednym zdjęciu...
Dacie wiarę, że szukając odpowiedzi na jeden kadr, znalazłem w sieci drugi?

Miałem problem z odgadnięciem nr 37, bo nie wiedziałem który to "Koszmar". Zacząłem więc szukać zdjęcia tego dzieciaka, Miko Hughesa, i trafiłem zupełnie przypadkiem na zdjęcie Freda Gwynne, w ujęciu niezwykle podobnym do tego które Ty dałeś z "Pet Sematary" - i tak największa zagadka (w życiu bym sam tego kadru nie odgadł) została rozwiązana. :)

- Corn - 16-08-2009

Ja Pet Sematary odgadłem bo tej blondynie, która grała w kilku sezonach Star Treka :]

- Cassel - 16-08-2009

oleQ napisał(a):małe pytanie... Czy na liście nr 2 mogą się pojawić dwa te same tytuły?
Nie daję dwóch filmów w jednym zestawie.

Solo napisał(a):nie wiedziałem który to "Koszmar". Zacząłem więc szukać zdjęcia tego dzieciaka, Miko Hughesa
Dziwny tok myślenia. Skoro poznałeś Miko Hughesa w "Koszmarze", to wystarczyło na IMDb sprawdzić, w której części grał.

- Negrin - 16-08-2009

Mefisto napisał(a):pani Monica z PL nie jest
Jak na twoje, to nie Monica, tylko Monicia, aait?

- Cassel - 16-08-2009

Był kiedyś taki nasz piłkarz, Fryderyk Monica. Mefisto pewnie napisałby o Fryderyku Monici i mówił, że bramkę strzelił 'monika'. :lol:

- Anonymous - 16-08-2009

Cass napisał(a):Dziwny tok myślenia. Skoro poznałeś Miko Hughesa w "Koszmarze", to wystarczyło na IMDb sprawdzić, w której części grał.

Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się że nie byłem pewien czy Miko to ten dzieciak ze zdjęcia, więc szukałem po prostu jego zdjęcia z tego konkretnego filmu, albo w podobnym wieku, żeby potwierdzić że on to on.

- Craven - 16-08-2009

Cass napisał(a):5. Taken
Tu po raz pierwszy tak poważnie obraziłem waszą inteligencję. To ujęcie od paru tygodni jest pokazywane w zapowiedzi na Canal+. Nie zgadł tylko Craven.
Lol, stwierdziłem, że to podpucha :D Co do jedynki to nie wiem czemu nic nie napisałem, bo jestem absolutnie pewien, że chciałem strzelić w Vertical Limit.

Generalnie nie zgadłem głównie filmów których nie widziałem, głupio tym Taken, no i z Maverickiem. Cóż - pewnie dziś podobnie na luzie zabiorę się za drugi zestaw... póki co po weekendowym wyjeździe jeszcze 60 maili do przerobienia...

EDIT: Wstepnie przejrzałem i tak z 18 z marszu powinno być + kilka zgadywanek będzie. Natomiast dobór bardzo mi się podoba, chyba ciekawiej dobrane niż w pierwszej serii.

- Cassel - 16-08-2009

Dobór zdjęć, jak mówiłem, całkowicie (no, niemal) przypadkowy.

Mefisto napisał(a):niby dlaczego miałbym tak napisać? Ja to nie Ty Skoro kobita ma na imię Monica, to nie widzę sensu w Moniki, chyba, że zaczniemy propagować też Dżerry, Majkel czy inne cuda
Tak, dobra, znamy wasze zdanie na te tematy, kolego diable. Szerszy wykład uważam za zbędny.
Nieważne, nie mam zamiaru dyskutować z kimś, kto nie rozpoznał pupy Moniki Bellucci. :cool:

- Anonymous - 17-08-2009

No dobra, to kto ma 40 pewniaków? :)

- Corn - 17-08-2009

Ja niestety tylko 38 :] again...

- Craven - 17-08-2009

19/23 w pierwszej turze... Teraz wysłałem 24, z czego kilku nie jestem pewien, więc chyba dla mnie równy poziom trudności ;-)

Ale przy 10 i 32 aż pofatowygowałem się do googli (bezskutecznie, bo po pierwszych strzałach nie chciało mi się przeszukiwać wszystkich ich filmów).

OK 10 chyba jednak jest proste :)

- Cassel - 17-08-2009

Mefisto: nie, dokumentów ani krótkiego metrażu nie daję.

Odpowiedzi przysłane mi przez jednego z graczy przypomniały mi o czymś: można podawać jeden tytuł przypasowany do więcej niż jednego kadru. Tzn. jeśli ktoś chce, może 40 razy napisać "Shrek" w nadziei, że za którymś razem trafi. :razz:

A poza tym: bardziej niż to, kto wygra cały quiz, ciekaw jestem, który z dwóch kolegów z pewnego klubu filmowego okaże się lepszy w te klocki. :cool:

- Anonymous - 17-08-2009

Craven napisał(a):OK 10 chyba jednak jest proste

10 jest tak proste, że nawet ja, który filmu nie widziałem, od razu odgadłem ten kadr.

- Anonymous - 17-08-2009

Ale to norma. Dla uspokojenia wszystkich powiem: ja też kilku za chińskiego boga nie mogę odgadnąć. Chyba tylko mógłby tu pomóc Cass z akumulatorem na jajach...