![]() |
|
Skyline / Beyond Skyline - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Skyline / Beyond Skyline (/Thread-Skyline-Beyond-Skyline--1871) |
- nawrocki - 15-02-2011 Ale teraz mają też łatkę gównianych scenarzystów i jeszcze gorszych reżyserów. I z tego raczej będą teraz znani, a nie z dobrych efektów. - Danus - 15-02-2011 Cytat:I z tego raczej będą teraz znani, a nie z dobrych efektów.Jeśli dalej potrafią stworzyć niesamowite efekty to nikt nie będzie patrzył na ich dorobek reżyserski/scenopisarski, tylko będzie brał i całował po rękach(o ile są jeszcze tani:P) - Craven - 15-02-2011 Albertino napisał(a):Tylko ja się pytam: po co im to było? For MONEY - Albertino - 15-02-2011 I taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje :razz: Szczerze to nie śledziłem tego tytułu pod kątem box office'u i byłem przekonany, że okazał się być sporą wtopą. Tym bardziej facepalm. Odrobinę współczuję biedakom, którzy na to poszli do kina... - nawrocki - 15-02-2011 Cytat: Odrobinę współczuję biedakom, którzy na to poszli do kina... Pewnie nie mieli pojęcia, kto stał za AvP: R. - Craven - 15-02-2011 Jak rozumiem Skyline kosztowało tak mało, bo było filmem pasożytującym na B:LA. 70 baniek to nie mało, ale też nie jakaś wielka kasa, frajerów nie brakuje. - military - 16-02-2011 Skyline kosztowało tak mało, bo było kręcone w mieszkaniu Straussów. Jedyne sceny "uliczne" rozgrywają się koło basenu (należącym do budynku z tym właśnie mieszkaniem) i na podziemnym parkingu, a panoramy kręcono z dachu. Efekty robili sobie sami, sami reżyserowali, a scenariusz napisali goście pracujący w ich firmie (debiutanci jeśli chodzi o pisanie). Podobno spora część z tych 10 baniek poszła na reklamę (bo Straussowie dystrybuowali film, jeśli dobrze pamiętam, we własnym zakresie). Taniej chyba się nie dało.:) - Lawrence - 16-02-2011 Ja to powtarzam juz po raz drugi: Skrzyknijmy sie jakos, niech kazdy cos durzuci grosza od siebie i nakrecmy nasz wlasyn film o ataku kosmitow na Polske :razz: Zwlaszcza, ze tematyka ostatnimi czasy jest dosc popularna :smile: - paj - 01-05-2011 Obejrzałem sobie to coś i scena z papierosem zabija głupotą. Zadziwiające, że to przeszło w wersji ostatecznej. Łączę się w "bulu i nadzieji" z autorem tego arcydebilnego dialogu. Takie rzeczy się wycina, żeby nie rozśmieszać widzów żrących popcorn w kinie i nie narażać ich na udławienie się. Film jest tani i kręcony w jednej lokacji. Efekty ma niezłe, ale fabuły żadnej tam nie ma i chyba nigdy nie było. - Snuffer - 01-05-2011 Przywołacie tą scenę? Ja nie mam ochoty oglądać filmu, ale chętnie się zażenuję : ) - shamar - 02-05-2011 shamar napisał(a):Podsumowanie tego półshita niech bedzie scenka zyciowa z filmu : nawrocki napisał(a):shamar, za efekty wystawiasz 4/10? Oj, nie widziałem tego wpisu. Rzeczywiscie mogło by to wygladać , ze za same efekty wystawiam 4/10 ale ten film nie jest tak tragiczny, żeby dać mu 2. No mógłbym dać 3. Jest to słabe ale oglada sie "bez bólu". - Gieferg - 02-05-2011 Cytat:Nie palcie bo nie lubie dymu a poza tym to szkodzi to dziecku w łonie ? Cóż, próbują widać propagować słuszne podejście do papierosów :P - paj - 02-05-2011 Mogliby dać sobie siana z tą antynikotynową propagandą, bo już mnie szlag trafia. Co będzie nastepne, psie kupy jako śmiertelne zagrożenie biologiczne? Jak widać głupota nie ma żadnych granic. - Gieferg - 02-05-2011 Cytat:Mogliby dać sobie siana z tą antynikotynową propagandą Mnie tam bardziej trafia jak ktoś mi dymi pod nosem. - Hitch - 02-05-2011 Wolność Tomku w swoim domku. To wszystko działa w dwie strony. Jedni nie chcą by im dmuchano dymem w twarz, inni nie lubią jak im się wyrywa fajka z ust. - shamar - 02-05-2011 paj napisał(a):Co będzie nastepne, psie kupy jako śmiertelne zagrożenie biologiczne? Nie wiem jakie to zagrozenie ale nie chce oglądać obesranych trawników bo "zasranym" psiarzom nie chce się spzratać po swojej wlasnosci. - paj - 03-05-2011 shamar napisał(a):paj napisał(a):Co będzie nastepne, psie kupy jako śmiertelne zagrożenie biologiczne? A to taki wielki problem zatrudnić czyścicieli z odkurzaczami, jak to robią np. w Paryżu? Wiadomo, że taniej będzie zmusić ludzi, żeby robili to za darmo, ale jak widać na razie słabo to prawo egzekwują. Śmieszą mnie problemy tej rangi. Jakby nie było większych. RE: Skyline? - Arahan - 04-12-2011 Nienawidzę Was za to, że napisaliście tyle złego o tym filmie i nienawidzę siebie za swoją ciekawość i destrukcyjne skłonności. Ten film to jedno, wielkie, śmierdzące gówno! Kto dał na to pieniądze, jakim debilem trzeba być żeby spłodzić taki scenariusz i wreszcie jak bardzo chory jestem, że oglądałem to do końca ? To było złe, tak złe jak ratowanie Grecji i strefy euro. 0/10 dno + metr mułu jak to w Cd Action pisali. Oj nie, sorki - podobał mi się patent z niebieskim światłem, scena z wsysaniem ludzi i wykorzystywanie mózgów. Ocena skacze do: 2/10 RE: Skyline? - simek - 05-12-2011 Skyline na Blu-Ray w Saturnie kosztuje 19.99, to chyba świetnie świadczy o tym jak kiepski to film. RE: Skyline? - shamar - 05-12-2011 Wcale nie był taki kiepski. Przynajmniej miał efekty na poziomie. Coś jak ultratani film z Donem Wilsonem czy innym Diamond Philipsem ale z dobrymi efektami. W sumie patrząc na to jak gówniany był Battle:LA... |