![]() |
|
Seria Fantastic Beasts... [Potterverse] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Seria Fantastic Beasts... [Potterverse] (/Thread-Seria-Fantastic-Beasts-Potterverse--4132) |
RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Dr Strangelove - 20-10-2016 Przecież wszystko i tak zależy tylko od tego, ile hajsu to zarobi. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pitero - 21-10-2016 Może być nawet 50 części tego i tak zawsze wszystko co teraz wyjdzie związane z Potterem, będzie dla mnie tylko zwykłym "dodatkiem". RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pelivaron - 02-11-2016 http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-37844632 Łee jeny, aktor ktory niby pasuje do tego świata jak nikt inny, ale w ostatnich czasie patrzenie na jego mordkę w filmach mnie irytuje :( Podobno Depp ma zaiczyć cameo już w Fantastycznych zwierzętach. Scena po napisach może? :P Ciekawe kogo zagra - Depp to nadal wielkie nazwisko, czyżby Grindelwald? :) RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pitero - 02-11-2016 A czemu nie sam Dumbledore nawet? :) RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Szpeku - 03-11-2016 Pewnie Grindelwald i będzie nowym "Voldemortem" dla serii... wciąż nie czuję hype'u, mimo iż uwielbiam serię HP. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pitero - 03-11-2016 To byłoby durne, skoro i tak wiemy jak Grindelwald skończy... chyba że dla kogoś kto nie czytał i nie oglądał Potterów, ale to bedą w ogóle tacy? RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Szpeku - 03-11-2016 No to jeśli ktoś czytał książki HP to bez sensu, żeby oglądał filmową serię na nich opartą w takim razie :P Jak dla mnie to dobry pomysł, bo sama historia Dumbledora i Grindenwalda jest ciekawa, a ta seria nie może być tylko o pokemonach, bo to już mnie z miejsca odpycha, jakiś dobry antagonista by się przydał. Szczególnie, że Grindenwald to był koks który nie bał się nawet Voldemorta, a przegrał zupełnie z innych powodów, więc to jest jak na razie jedyny dla mnie wabik. Fajnie by było znowu wrócić do tego świata, ale niestety FB&WTFt, nie kupuje mnie ani trailerami, ani zalążkiem fabuły. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Szpeku - 03-11-2016 Obszerny post, ale czego nie zrozumiałeś? O_o Napisał, że bez sensu wprowadzać Grindenwalda, bo wiemy jak skończy, ale jaki to ma związek z opowiedzeniem jego historii gdy był u szczytu? Dlatego napisałem, że w takim razie również nie ma sensu oglądać filmów skoro zna się książki. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Gieferg - 03-11-2016 Cytat:To byłoby durne, skoro i tak wiemy jak Grindelwald skończy...... chyba że dla kogoś kto nie czytał i nie oglądał Potterów, ale to bedą w ogóle tacy? W takim razie prequel trilogy SW dopiero było durne. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pitero - 03-11-2016 No i były, hehe :) A tak w ogóle to ja nie odniosłem się do całego filmu, tylko do samego Grindelwalda. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Szpeku - 03-11-2016 No ale o Grindenwaldzie wiemy tylko tyle, że był Badassem i wiązała go tragiczna historia z Dumbledorem, oraz to, że skończył w lochach, ale nic poza tym, to chyba jedyna postać warta przestawienia z czasów gdy był protovoldemortem xD RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pitero - 03-11-2016 Zostawmy już Grindelwalda, na pewno go nie będzie, może jakas wzmianka i wszystko. Wszystko wskazuje na to, że pięć części będzie tylko o Scamanderze i tych "fantastycznych zwierzętach". Jestem trochę sceptyczny, ale skoro scenariusz napisała sama Rowling jestem również niezmiernie ciekawy. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - zombie001 - 03-11-2016 Widzę, że Pitero przespał część dyskusji oraz moment potwierdzenia przez twórców tego, że Grindelwald się pojawi i najprawdopodobniej, zostanie głównym antagonistą serii. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Lawrence - 04-11-2016 Ale wątpię, aby Depp był Grindewaldem. Czy w książkach jest potwierdzona narodowość Grindewalda? Zaznacza, że przy Potterach J.K. Rowling była bardzo wyczulona, aby rolę przypadły wyłącznie brytyjskim aktorom. I tak np. Robin Williams nie zagrał Profesora Quirrella. A patrząc, że teraz akcja ma się dziać w Ameryce, to pewnie i tak samo będzie w dwójcie i Johnny Depp będzie jakimś amerykańskim czarodziejem, lub mugolem. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Khet - 04-11-2016 (04-11-2016, 03:49)Lawrence napisał(a): przy Potterach J.K. Rowling była bardzo wyczulona, aby rolę przypadły wyłącznie brytyjskim aktorom. I tak np. Robin Williams nie zagrał Profesora Quirrella. A patrząc, że teraz akcja ma się dziać w Ameryce, to pewnie i tak samo będzie w dwójcie i Johnny Depp będzie jakimś amerykańskim czarodziejem, lub mugolem. Tak, i dlatego też ostatnio mieliśmy czarną Hermionę :). RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Pelivaron - 08-11-2016 http://movieweb.com/fantastic-beasts-where-to-find-them-2-dumbledore-return/ A więc jednak. Dumbledore w kolejnej części, teraz już pojedynek z Grindewaldem w tej serii w zasadzie pewny :) RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Dr Strangelove - 08-11-2016 W sumie chyba żadne zaskoczenie. Prędzej czy później w kolejnych filmach (zależy od zysków) zobaczymy pewnie i przygody młodego Voldemorta, horkruksy itp. A sam zwiastun w kinie wygląda dużo ciekawiej niż na malutkim ekranie (leciał przed "Przełączą Ocalonych" w piątek). Żeby tylko nie było za dużo tych apokaliptycznych walk na różdżki, wyglądających jak odpalanie bomb atomowych, to nie powinno być źle. RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - al_jarid - 08-11-2016 Czy tylko mnie już nudzi, że każą nam się rajcować, że w jakimś tam prequelu zobaczymy znowu Dumbledore'a, w jakimś innym znowu zobaczymy Vadera i tak w kółko próbują ściągnąć nas do kin tym, co już znamy? RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Mierzwiak - 08-11-2016 Nie tylko. Tyle że Vader to kultowa postać i skłamałbym twierdząc że nie czuję przyjemnego drżenia Mocy na myśl o zobaczeniu choćby jednej dobrej sceny z nim, a Voldemort? Who gives a fuck? Beznadziejna postać, burza w szklance wody i więcej gadania o nim niż to było warte. Chyba tylko najbardziej hardkorowi fani jarają się czymś tak lamerskim (tak się w ogóle jeszcze mówi?) RE: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - Grievous - 08-11-2016 Mnie też to zaczyna drażnić. To co mnie najpierw kupiło to właśnie odcięcie się od Potterów. A teraz wychodzi na to, że będzie to prequel, jak każdy inny. |