![]() |
|
Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23) +--- Wątek: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) (/Thread-Shrek-Kot-w-butach-DreamWorks--6510) |
RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - marsgrey21 - 10-04-2025 (10-04-2025, 19:36)OGPUEE napisał(a): To wciąż Pudelek, więc lepiej traktować źródło z przymrużeniem oka. Moim zdaniem ma w sobie coś z osła. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - al_jarid - 10-04-2025 Cóż, podkładał już głos za lamę, więc jakieś doświadczenie ma w dubbingowaniu ssaków kopytnych. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - simek - 10-04-2025 (10-04-2025, 19:36)OGPUEE napisał(a): To wciąż Pudelek, więc lepiej traktować źródło z przymrużeniem oka.Prawda, prawda, przecież nie ma żadnego innego kandydata do takiej roli, a żeby pójść w całości w jakiś sztuczny głos starego Stuhra to jeszcze za wcześnie. Mi też młody nie pasuje, kompletnie sobie go nie potrafię wyobrazić jak udaje barwę głosu ojca, która się, jak na mój słuch, mocno różni od jego. No chyba że pójdzie na łatwiznę i to będzie ostatecznie po prostu interpretacja osła w jego wykonaniu i nawet nie będzie próbował udawać głosu ojca. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - Mefisto - 10-04-2025 Jako osioł pasuje, ale niekoniecznie głosowo :> RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - Krismeister - 10-04-2025 A mogli wziąć Boberka, głos też inny ale to jednak mistrz dubbingu, myślę że gdyby chciał to brzmiałby podobnie do Stuhra. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - OGPUEE - 10-04-2025 (10-04-2025, 22:16)simek napisał(a): Prawda, prawda, przecież nie ma żadnego innego kandydata do takiej roli, a żeby pójść w całości w jakiś sztuczny głos starego Stuhra to jeszcze za wcześnie.Wiele osób typowało Michała Pielę, zwracając uwagę na zbliżoną barwę głosu do starego Stuhra. I z tymi osobami się zgadzam. Od 10:35 jest fragment próbki głosowej Pieli i faktycznie jest to podobieństwo: I moim zdaniem to Piela powinien nowym Osłem. Głos Stuhra jako Osła jest zbyt ikoniczny, by go drastycznie zmieniać (a też jestem zdania, że zabawy z AI byłyby lamerskie). Przykładowo Wiesław Michnikowski i Wiesław Drzewicz byli praktycznie niepodrabialni jako Papa Smerf i Gargamel (ich najsłynniejsze role głosowe). I gdy Drzewicz zmarł, to w tym przypadku poszli do rozum do głowy i wzięli podobnego głosowo Mirosława Wieprzewskiego i nie raził jak inne podmianki. I kiedy Michnikowski z powodu zdrowotnych nie był w stanie dograć nowych odcinków, to w roli papy Smerfa zastąpił go Zygmunt Sierakowski i udawał go tak dobrze, że w pierwszej chwili się nie skapnąłem. Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - Pitero - 11-04-2025 Jeśli Maciej Stuhr stworzy własną interpretację głosu Osła to może się udać ale musimy się pogodzić z tym, że będzie to inny Osioł jednak. Nie wiem czy to dobry pomysł byłby jakby starał się naśladować ikoniczny głos swojego ojca. To tak samo jakby ktoś teraz przejął głos Sida po Pazurze albo Juliana po Boberku. Zmierzenie się z legendą i rolą w której dzisiaj nie wyobrażamy sobie już nikogo innego. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - Krismeister - 11-04-2025 Ogólnie to nic nie musimy, ja nie czekam na ten film w ogóle. Już Forever ssało pałę. Nie rozumiem jak ktoś może narzekać na trójkę, a przy tym lubić czwórkę. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - marsgrey21 - 11-04-2025 Czwórka to najdojrzalsza część serii, trójka jest słabsza niż pierwsze dwie części, ale też ma sporo dobra, czy wszystko musi być tak zero jedynkowe? RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - shamar - 11-04-2025 Ale musi być jakiś "tu polew ze śmierci ojca". RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - al_jarid - 11-04-2025 A dla mnie najsłabsza jest dwójka, która powszechnie jest uważana za najlepszy sequel "Shreka". Tak że, no, gusta i guściki. Nic nie poradzę - dla mnie "Shrek" ma być przede wszystkim śmiszny, a w dwójce jest najmniej zabawnych żartów. Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - Pitero - 11-04-2025 "Shrek" w ogóle jest przeceniany, jedynka i dwójka są dobre, ale nie rewelacyjne. Jedynka wygrała Oscara, a ja uważam, że powinny wygrać wtedy "Potwory i spółka". Z tego uniwersum najlepszy jest "Kot w butach: Ostatnie życzenie". Jeśli chodzi o Shreka 5 to pozostaje mieć nadzieję, że wpadli na jakiś dobry pomysł i go realizują po latach tak jak było w przypadku drugiego filmu o Kocie. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - marsgrey21 - 11-04-2025 Jak dla mnie 10/10. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - slepy51 - 11-04-2025 Pitero napisał(a):"Shrek" w ogóle jest przeceniany, jedynka i dwójka są dobre, ale nie rewelacyjne. Jedynka wygrała Oscara, a ja uważam, że powinny wygrać wtedy "Potwory i spółka". Z tego uniwersum najlepszy jest "Kot w butach: Ostatnie życzenie". Wypada się pod tym tylko podpisać. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - slepy51 - 02-07-2025 RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - OGPUEE - 09-07-2025 Zamachowski zachęca, by Maciej Stuhr był tym Osłem (przy okazji o kulisach wyboru Jerzego na Osła): https://wiadomosci.radiozet.pl/kultura/nowy-glos-osiolka-w-shreku-zamachowski-nie-ma-watpliwosci RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - marsgrey21 - 09-07-2025 Maciej Sthur jest osłem. RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - marsgrey21 - 11-08-2025 Presja ma sens. Shrek 5 przesunięty z 1 lipca 2026 na 30 czerwca 2027. Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - zombie001 - 11-08-2025 Jakiego lipca? On miał mieć premierę w grudniu :/ Niestety na razie wygląda jak ucieczka przed Avengers, ale może... Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Shrek / Kot w butach (DreamWorks) - marsgrey21 - 11-08-2025 Może był też grudzień, data była przesuwana już kilka razy. |