![]() |
|
Suspiria - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19) +---- Wątek: Suspiria (/Thread-Suspiria--856) |
RE: Suspiria - shamar - 30-04-2018 ![]() No więc zrobiłem powtórkę. Choć trudno nazwać powtórką coś, czego się praktycznie nie pamięta. W wielkim skrócie: baśniowy film grozy, na średnim poziomie. Oczywiście najlepsze to strona wizualna i muzyka ale sama nachalność muzyki może czasem denerwować a gra świateł/kolorów sprawia, że niektóre sceny wyglądają jak teatr a nie film (zresztą samo miejsce akcji wygląda jak scena teatralna). W ogóle czuć, że to włoski film, zalatuje Fellinim. 6/10przy czym +1 za obrazki i muzykę. (29-04-2018, 16:58)Kuba napisał(a): A może krwi nie ma z jakiegoś konkretnego powodu? Albo w filmie przy podobnej scenie już będzie? Wątpię aby fachowiec jak Luca bez powodu jej tu nie dał. Nie interesuje mnie to :) Widzę, że kobita rozciąga se sztuczną, gumową klatkę piersiową więc widzę tu efekt. RE: Suspiria - Kuba - 02-06-2018 Trailer w przyszłym tygodniu RE: Suspiria - harlequinade - 02-06-2018 ![]()
RE: Suspiria - Pelivaron - 04-06-2018 RE: Suspiria - nawrocki - 04-06-2018 Wygląda dobrze. Zastąpienie dialogów muzyką strzałem w dziesiątkę. RE: Suspiria - Pitero - 04-06-2018 Bardzo klimatyczne. Liczę na dobrze zagrane i wyreżyserowane kino, Guadagnino ma u mnie duży kredyt zaufania za "Tamte dni, tamte noce". RE: Suspiria - Krismeister - 04-06-2018 I tak się buduje klimat i napięcie! Zero straszaków, w przeciwieństwie do jakiegoś zwiastuna horroru, który miałem przed Pitbullem, gdzie co 5 sekund coś wyskakiwało i się nagłaśniało. Czekam. RE: Suspiria - harlequinade - 04-06-2018 Super zwiastun! Jest kimat. I w tych realistycznych kolorach ta cała rzeź będzie miałą zupełnie inny efekt RE: Suspiria - Mierzwiak - 04-06-2018 Interesujące, ale nie jest to coś co chciałbym zobaczyć na dużym ekranie. RE: Suspiria - PropJoe - 04-06-2018 Dlaczego? Mi najbardziej w tym zwiastunie, poza ogólnym klimatem i już tu widoczną bardzo dobrą reżyserią, podoba się ta stylizacja. Wygląda to jak rzecz żywcem wyjęta z lat 70. RE: Suspiria - Kuba - 04-06-2018 Fantastyczny zwiastun. Nic tylko niecierpliwie oczekiwać listopada RE: Suspiria - simek - 04-06-2018 Ładne, bardzo ładne, po ostatnich dwóch filmach wiedziałem, że Guadagnino fuszerki nie odwali. RE: Suspiria - shamar - 04-06-2018 Ooo... Nie wiedziałem, że to film z lat 70, prosto na DVD. W ogóle zajeżdzą mi to "Don't Look Now" RE: Suspiria - Bradesinarus - 04-06-2018 Obejrzałem ten zwiastun i wiecie co? Jaram się w opór, gdyż to wygląda naprawdę bardzo dobrze! Mam nadzieję, że się nie zawiodę i całość będzie co najmniej na poziomie znakomitego "Zło we mnie" Oza Perkinsa. Tylko jedna kwestia mnie nurtuje. Nie pamiętam już za bardzo oryginału, ale czy on przypadkiem nie bazował w głównej mierze na mistrzowskim operowaniu kolorem i onirycznym klimacie a fabuła była kwestią drugorzędną? Mam bowiem wrażenie, że ten remake powinien powędrować w ręce Nicolasa Refna albo Aronofsky'ego. RE: Suspiria - Krismeister - 04-06-2018 (04-06-2018, 21:34)Bradesinarus napisał(a): *Jaram się opór Tak na przyszłość. RE: Suspiria - Mierzwiak - 04-06-2018 (04-06-2018, 18:06)PropJoe napisał(a): Dlaczego?Bo takie filmy najlepiej ogląda mi się w domu, sala kinowa psuje cały klimat. (04-06-2018, 21:34)Bradesinarus napisał(a): Mam nadzieję, że się nie zawiodę i całość będzie co najmniej na poziomie znakomitego "Zło we mnie" Oza Perkinsa.Ja mam nadzieję że jak najmniej filmów będzie na poziomie tego czegoś ;) RE: Suspiria - Bradesinarus - 04-06-2018 A co Ci się konkretnie w tym filmie nie podobało jeśli można wiedzieć? RE: Suspiria - Phlogiston2 - 04-06-2018 (04-06-2018, 21:34)Bradesinarus napisał(a): Mam bowiem wrażenie, że ten remake powinien powędrować w ręce Nicolasa RefnaZ jednej strony miałoby to jeszcze bardziej pretekstową fabułę niż oryginał, a z drugiej...fuck, oglądałbym :) RE: Suspiria - Mierzwiak - 04-06-2018 (04-06-2018, 21:45)Bradesinarus napisał(a): A co Ci się konkretnie w tym filmie nie podobało jeśli można wiedzieć?Wszystko poza zdjęciami i atmosferą, choć to dość mylące bo poza zdjęciami i atmosferą nic w tym "filmie" według mnie nie ma. RE: Suspiria - PropJoe - 04-06-2018 (04-06-2018, 21:34)Bradesinarus napisał(a): Mam bowiem wrażenie, że ten remake powinien powędrować w ręce Nicolasa Refna albo Aronofsky'ego. Matko, tylko nie Aronofsky. Refn w sumie też nie. Nie znam oryginału, ale Guadagnino chyba mówił, że jest on tylko inspiracją. Ten zwiastun może to potwierdzać? Poza tym, czy coś w nim sugeruje, że może to być film bardzo bazujący na fable? Nawet jeśli, może tej fabuły dołożyli właśnie. A skoro oryginał tak bardzo bazował na operowaniu kolorem to przecież kopiowanie tego byłoby takim sobie pomysłem na remake. A i klimat też jest przecież, chociaż pewnie trochę inny (też dobrze, nie?). Obejrzałem jeszcze raz i nadziwić się nie mogę jak udało się imitować lata 70. Rzadko takie hołdy czy odtwarzanie stylu sprzed lat mnie przekonuje, ale to jest chyba wyjątek. Nawet fakt, że to remake już mi tak nie przeszkadza. Zaczynam umiarkowanie jarać się tym filmem, ale jeszcze bardziej Guadagnino jako kimś, kto nie zapeszając wyrasta na jednego z najciekawszych reżyserów z dużą pewnością operującym bardzo dobrym warsztatem. Aha, to jest muzyka Yorke'a czy jakiś klasyk? |