Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 05-05-2015

90 baniek brakuje do Avengersów. Dadzą radę? :)

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 06-05-2015

Pewnie tak. W USA dojdzie jeszcze z $20 mln, a z reszty świata (Chiny kończą wyświetlanie 11 maja, bo 12 wchodzi AoU) powinno wpłynąć kolejne $80 mln.

Będzie bardzo blisko.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 11-05-2015

To kto powycina sceny z CGI-Walkerem, z wersji '1080p' ;)

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 11-05-2015

Ktoś, kogo to obchodzi, czyli na tym forum - Ty :)

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 11-05-2015

Niestety nie dam rady w takiej jakości.

Heh. jednak prawda: Jakże Japończycy trafnie zatytułowali.

Japan (English title) Wild Speed: Sky Mission

[Obrazek: sky-mission.jpg]

RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 13-05-2015

:D

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 13-05-2015

Uuuuuu... Masz się czego czepiać, w parodiującej kreskówce parodiującej debilny do granic możliwości film.
jak to ktoś gdzieś wspominał - zrobili z tego wymioty na miarę Cranków (które były znośnie bo miały być zryte i jajcarskie już na starcie) albo kolejnych "Transporterów".

Przede mną seans 2... I jestem niemalże pewien, że nie zdzierżę tego kretyńskiego finału.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 26-05-2015

Cytat:The answer is - it was a hybrid. That was actually a mixture of Caleb specifically, and Paul. And it was very important that the use of Paul's face was the real thing. I think a lot of people tend to think that films, these movies are filmed in chronological order?

And I think a lot of people assume that because Paul passed, the last 20% or 30% of the movie, none of it is actually him. It was a mixture. They were able to re-use some footage from a previous film that no one's ever seen before - it was from an outtake, or from the dailies - because that moment - CGI these days is getting better and better, but it's still not nearly as good as the real thing.

So that's a very, very important moment.

So I'm glad to say that's Paul's real face, with the use of Caleb's lower half in the vehicle.

Tak jak podejrzewałem. To wyglądało za dobrze jak na CGI

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 27-05-2015

Cytat:The answer is

And What was the question?

O czym to?
Skąd pochodzi?
Czyje to słowa?
Naprawede uwielbiasz wlepiać wyjete z kontekstu rzecyz, co?

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 27-05-2015

Jakbyś doczytał ostatnie zdanie (So I'm glad to say that's Paul's real face, with the use of Caleb's lower half in the vehicle.) to byś skojarzył o co chodzi.

To jest ponoć wypowiedź Cody'ego nt. (TADAM) ostatniej sceny.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 29-05-2015

Po 8 tygodniach wyświetlania, Furious 7 jako czwarty film w historii przebił granicę 1,5 mld dol.

Worldwide: $1,500,243,950

RE: Szybcy i wściekli - Kubeusz - 30-05-2015

Całkiem fajnie się oglądało ale słabsze od piątki, czy od szóstki - nie wiem, musiałbym sobie przypomnieć. Szkoda że tak mało The Rocka i Tonego Jaa. Finał faktycznie nijaki, złapałem się na tym że parę razy sprawdzałem ile jeszcze do końca. Ewentualna powtórka raczej nie prędko.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 13-06-2015

http://www.the-numbers.com/movie/Furious-7#tab=summary

Trzeci najbardziej dochodowy film w historii!

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 13-06-2015

[Obrazek: tumblr_mntiolhySW1snpc3lo2_500.gif]

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 13-06-2015

(13-06-2015, 17:18)'Juby' napisał(a): http://www.the-numbers.com/movie/Furious-7#tab=summary

To świadczy, ze większość oglądaczy to bezmózgi.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 13-06-2015

Mogło być gorzej. Może za dwa miesiące na to miejsce wejdzie Jurassic World. :P

@shamar - to świadczy o tym, że ludzie chodzą do kina żeby się rozerwać, chodzą na mocno reklamowane tytuły, dwie poprzednie części cyklu się podobały, a śmierć Paula Walkera nie przeszłą bez echa. "Bezmózgi" powiadasz? Przypomnij mi, byłeś na tym filmie w kinie?

RE: Szybcy i wściekli - zombie001 - 13-06-2015

(13-06-2015, 17:18)'Juby' napisał(a): http://www.the-numbers.com/movie/Furious-7#tab=summary

Eh.. w mojej głowie kreauje się bardzo mroczna wizja..
Koniec roku i top4 boxoffice:
Szybcy i Wszciekli 7
Star Wars 7
Terminator 5
Jurasic Park  4 (jak zwał tak zwał)

Taki trend nie wróżyłby dobrze =/

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 13-06-2015

Do dwóch z tych filmów dołożyłem swoje złotówki, do dwóch pozostałych dołożę. Mam się czuć winny? :)

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 13-06-2015

(13-06-2015, 20:00)'Juby' napisał(a): @shamar - to świadczy o tym, że ludzie chodzą do kina żeby się rozerwać, chodzą na mocno reklamowane tytuły, (...) "Bezmózgi" powiadasz? Przypomnij mi, byłeś na tym filmie w kinie?

Rozrywać można się też przy dobrych filmach a najwyraźniej znajomi znajomych tym innym znajomym nie powiedzieli, że ten film to sieczka i obraza widza (bo widocznie nie... zauważyli tego?0 . Dzięki takiemu odbiorowi twórcy wiedzą, że nie muszą się wysilać bo każde gówno i tak się sprzeda przy dobrej reklamie a jak jeszcze "o zgrozo" się podoba...

To czy byłem czy nie - nie ma tu nic do rzeczy :)  Ja byłem świadomy, że to będzie chłam (choć chciałem mikroskopijne nadzieje, że może będzie, choć ciut, lepsze niż F6) a chciałem zobaczyć CGI Walkera :)

RE: Szybcy i wściekli - Pelivaron - 13-06-2015

(13-06-2015, 23:06)shamar napisał(a): To czy byłem czy nie - nie ma tu nic do rzeczy :)  Ja chciałem zobaczyć CGI Walkera :)

Jak nie ma nic do rzeczy? Kupileś bilet? Kupiłeś. Dołożyłeś cegiełkę? Dołożyłeś. Jesteś - idąc Twoim tokiem rozumowania - bezmózgiem? Jesteś.