Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 17-11-2015

Uniwersum! UNIWERSUM! UNIWERSUM!!!

Ale serio, spin-off koncentrujący się na postaci Rocka witam with arms wide open.

Czekam na ogłoszenie daty premiery cross-overu z Jurassic World. Jak szaleć, to szaleć, bo co może być lepsze niż pościg na autostradzie między dinozaurami?

Cytat:Za mało rozciągnęli i wydoili tę markę? Chcą jeszcze więcej hajsu?

Bardzo to dziwne, nie?

Cytat:Można odpuścić, chyba, że wrócą do korzeni - tj. wyścigów stuningowanych samochodów.

Wtedy odpuszczam od razu.

RE: Szybcy i wściekli - nawrocki - 17-11-2015

Taki powrót do korzeni, biorąc pod uwagę to, w jakim kierunku podążyła ta seria, byłby strzałem w stopę i zwykłym idiotyzmem.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 17-11-2015

Obecna formuła pozwala bić rekordy kasowe, ale wróćmy do korzeni, żeby znów zarabiać 200 baniek/film i zadowolić niszowego odbiorcę.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 17-11-2015

Wrócą do korzeni czy nie, zrobią spin-offa z Hobbsem czy nie, wiarygodność i związek przyczynowo-skutkowy został zburzony w tych filmach i odbije się to na kolejnych. Nie zrobią np. znowu filmu o pocącym się Hobbsie, wpadającym w zasadzkę a kolejny o nieśmiertelnym Hobbsie skaczącym wozami strażackimi po dachach czyli nieoglądalne gówno.

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 17-11-2015

Czyżby Rock czytał już scenariusze kolejnych filmów?

http://radaronline.com/celebrity-news/the-rock-battle-depression/

RE: Szybcy i wściekli - Gal Anonim - 17-11-2015

Oj, Mierzwiak, przeciez jasno mowi, ze to bylo lata temu. :) Wtedy mial wciaz przed soba swoj najlepszy film, Rundown, wiec mogl nie miec swiadomosci, ze bedzie super.

RE: Szybcy i wściekli - simek - 17-11-2015

(17-11-2015, 16:58)nawrocki napisał(a): Taki powrót do korzeni, biorąc pod uwagę to, w jakim kierunku podążyła ta seria, byłby strzałem w stopę i zwykłym idiotyzmem.
Seria zaczęła zarabiać monstrualną kasę od kiedy na dobre porzucili wyścigi, więc absolutnie się nie spodziewam, żeby do nich wrócili. Chociaż bym chciał.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 23-11-2015

Skok "między wieżowcami" nie był CGI :)

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 23-11-2015

Przecież we fragmentach o numerach kaskaderskich sprzed pierwszego trailera były już pokazywane urywki pokazujące, że dużą cześć skoku nakręcili naprawdę. Odkryłeś to po ponad roku. :P

Ten clip przypomniał mi jak głupim filmem jest F7. Nie przez absurdalnie przegięte akcje (które mnie bawią), ale przez debilizm scenariusza. James Wan chciał żeby Jason wbił się na imprezę i zaczął strzelać, no to go wstawili. A jaki to ma sens i uzasadnienie fabularne? Żadnego. :P Zresztą cała ta miszynimposibulowa akcja w Abu Zabi jest tak głupio uzasadniona fabularnie i zbędna w tym filmie, że nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ją wycieli.

Liczę na jakąś promocję na blu na święta. Jak wydanie w zwykłym pudełku zejdzie poniżej 50 zł to kupię i zrobię powtórkę.

RE: Szybcy i wściekli - simek - 23-11-2015

Cytat: A jaki to ma sens i uzasadnienie fabularne? Żadnego.
Przecież w takim filmie sens i logika fabuły jest tak samo potrzebna jak realizm przy pościgach, scenach akcji. Ważniejsze, że są ładne widoczki, dupeczki, samochody i jest efektownie.

RE: Szybcy i wściekli - Negatywny - 23-11-2015

1. obejrzyj 7em części w kinie
2. zarzekaj się, że film jest głupi i już 8mej nie obejrzysz w kinie
3. no chyba że będzie fajny zwiastun albo dupeczki.
4. dziw się dlaczego twórcy ciągną to dalej, przecież 7 części by wystarczyło
5. domagaj się powrotu do korzeni
6. brak profitu

Ja tam się cieszę, że będą kolejne części, za połowe honorarium z części 8 Vin sfinansuje ze dwa filmy o riddicku :)

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 23-11-2015

(23-11-2015, 13:19)Juby napisał(a): Zresztą cała ta miszynimposibulowa akcja w Abu Zabi jest tak głupio uzasadniona fabularnie i zbędna w tym filmie, że nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ją wycieli.

Szejkowie posmarowali więc nakręcili tam. Nie wiem, po co ale kto im zabroni.

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 09-01-2016

[Obrazek: 0Si3kfl.jpg]

Wywiad z gościem od efektów z WETA na temat cyfrowego Paula:

https://www.fxguide.com/featured/furious-7s-most-stunning-effect-paul-walker/

RE: Szybcy i wściekli - Pelivaron - 03-02-2016

Vin podał daty kolejnych filmów:

[Obrazek: MGEggGW.jpg]

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 03-02-2016

A więc jednak. Będzie nie 9, a aż 10 filmów tej serii!

Jeśli powrócą jakościowo do funu z części 5-6 to nie mam nic przeciwko żeby co dwa lata oglądać dalsze losy tej ekipy. Choć po słabszej siódemce (do dziś nie powtórzyłem i nie kupiłem na blu) moje parcie na kinowe seanse kolejnych filmów zdecydowanie zmalało.

Oby The Rock powrócił w większej roli!

RE: Szybcy i wściekli - Szpeku - 03-02-2016

Mnie osobiście nie podeszła ta zmiana klimatu i skupienie się na "akcja, rodzina, absurd, rodzina, akcja". Pewnie obejrzę kolejne części, ale to takie oglądanie filmów klasy b z dużym budżetem, bo nawet mnie ta akcja nie bawi typu "skakanie przez autostradę z rozpędzonego auta naprzeciw czołgu, blokowanie startu wielkiego samolotu, skakanie autami na spadochronach, skakanie autami z jednego wieżowca do drugiego".

Serio... pamięta ktoś pierwszą część i jak Dom dachował? ledwo wyszedł z auta z wybitym barkiem xD

RE: Szybcy i wściekli - szopman - 03-02-2016

Serio ;O Fast Five było jeszcze całkiem spoko, szóstka była już totalnym przegięciem z głupotą (legendarny niekończący się pas na lotnisku), siódemka to już było dno (nie dotrwałem do końca filmu). Serio z tego się już zrobił serial :D Po prostu przedłużyli sezon o 3 odc. ; )
Ostatnie dwie części mnie zawiodły na maxa, ale dam pewnie tej serii jeszcze szanse i obejrze w 2017 kolejną odsłone tej franczyzy.

Serio.
http://www.boxofficemojo.com/franchises/chart/?id=fastandthefurious.htm

Ta seria ma się tak dobrze, że nie dziwi mnie ta decyzja. Wprawdzie wielokrotnie już od 2013 mówiło się o 9 filmach (trzy trylogie), ale rozumiem, że po gigantycznym sukcesie siódemki postanowili pociągnąć to o jeden film dłużej, zwłaszcza, że wyjdzie on na 20-lecie pierwszej części, co pewnie podniesie jeszcze trochę jego wyniki finansowe (ostatnia część, 20 lat minęło, nostalgia).

RE: Szybcy i wściekli - szopman - 03-02-2016

Zastanawia mnie jak wgl jest z latami w tej serii. Jak wiemy, Toyko Drift dzieje się powiedzmy, miedzy 6 i 7. Wobec tego jaki rok mamy w tych filmach? Tokyo Drift kręcone jakoś w 2005-6(?), Furious 7 2015. Wobec tego TD dzieje się w 2015 ? :D Czy któregoś z twórców to wgl obchodzi ? :D

Oficjalny timeline był podawany przed premierą siódemki. Poszukaj sobie.

Z tym, że i tak jest do d. bo TD toczy się chyba w 2013, a telefony komórkowe wszyscy mają jak z 2006. :P