Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Martian (2015) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Ridleya Scotta (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Ridleya-Scotta--62)
+---- Wątek: The Martian (2015) reż. Ridley Scott (/Thread-The-Martian-2015-re%C5%BC-Ridley-Scott--3913)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Bucho - 26-05-2015

Fail Uśmiech Przeciez ten mlody wyglada jak Damon, spokojnie moglby zagrac jego syna.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Gal Anonim - 26-05-2015

(26-05-2015, 19:51)Juby napisał(a): A tak mamy hejt bo hejt. Każdy nowy forumowicz nienawidzi Matta, bo taka panuje tu moda. U mnie Matt od zagrania Bourne'a jest wśród ulubionych aktorów i choć ma ostatnio chudsze lata (Elizjum, Monuments Man) to pewnie nigdy z tego grona nie wyleci.
Wiadomo, ktoś nie lubi Damona to hejt bo hejt i taka moda, ale Juby go lubi, bo przeanalizował na chłodno, że Matt super. Jak ktoś Matta nie lubi to tylko hejtuje, ale jak lubi to spoko, bo Juby się zgadza. <ok>

Matt ma plusa za wystepy u Kimmela i wydaje sie byc spoko ziomkiem prywatnie (poza politycznym pierdololo), ale na ekranie jest dla mnie nudny i bez wyrazu.

Nawet nie wiem czy jest lepszy niż filmy Nolana. Serio.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Proteus - 26-05-2015

[Obrazek: gW0fCQa.png]

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Mental - 26-05-2015

Cytat:Nawet nie wiem czy jest lepszy niż filmy Nolana. Serio

Akurat to jest jeden z najbardziej wkurwiających jego występów. Chyba to właśnie po tym filmiku znienawidziłem go ostatecznie.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 01-06-2015

Nie oglądam zdjęć, nie czytam nic o filmie, nie oglądam trailerów. 
Czytam jednak książkę i wiem jedno: Matt Damon w roli głównej i Ridley Scott jako reżyser to nieziemskie nieporozumienie. Powieść wypełniona jest kupą sarkazmu, podszyta ironią i całą masą fajnych patentów quasi-naukowych. Ani mi Damon nie pasuje do głównego bohatera, który w książce jest ewidentnie typem nonszalanckiego Downeya Jr, ani tym bardziej Scott, który pewnie pójdzie w efektowność i powagę zamiast lekkiego i bezpretensjonalnego kina sf. Kompletnie nie wierzę w ten projekt i każda strona daje mi do zrozumienia, że idealnym wyborem byłby ktoś taki jak Edgar Wrigth, Matthew Vaughn czy Phil Lord.   

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Craven - 01-06-2015

Guy Pearce.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 01-06-2015

Tak, zdecydowanie. 
​Albo kogoś w rodzaju Billa Murraya za młodu Uśmiech 
Ale nie Damon. Czasem lubie gościa, od hejtu jestem daleki, ale on jako Mark Watney? To jakby na Frodo Bagginsa wybrali The Rocka. 

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Lawrence - 06-06-2015

(01-06-2015, 17:04)'desjudi' napisał(a): Nie oglądam zdjęć, nie czytam nic o filmie, nie oglądam trailerów. 
Czytam jednak książkę i wiem jedno: Matt Damon w roli głównej i Ridley Scott jako reżyser to nieziemskie nieporozumienie. Powieść wypełniona jest kupą sarkazmu, podszyta ironią i całą masą fajnych patentów quasi-naukowych. Ani mi Damon nie pasuje do głównego bohatera, który w książce jest ewidentnie typem nonszalanckiego Downeya Jr, ani tym bardziej Scott, który pewnie pójdzie w efektowność i powagę zamiast lekkiego i bezpretensjonalnego kina sf. Kompletnie nie wierzę w ten projekt i każda strona daje mi do zrozumienia, że idealnym wyborem byłby ktoś taki jak Edgar Wrigth, Matthew Vaughn czy Phil Lord.   

To pewnie będzie najgorsze porównanie, zważywszy, że od Ridley Scott jest od tej formy wiele lat świetlnych oddalony. Ale Deckard u Dick też się różnił od tego u Scotta. Plus przecież film nie musi być kopią książki. Sam nie czytałem książki, ale ten opis skłania mnie raczej do przemyśleń, że może i dobrze, że Scott się za to bierze. Gdyż czy możliwe, że książka jest napisana na bardzo sporym luzie? A ja nie wiem czy mam ochotę na S.F. gdzie bohater jest super cool i niczego się nie boi i tym samym wszystkie zagrożenia są tak naprawdę niczym, przez co i cały ładunek emocjonalny leży.
Oczywiście mogę się mylić, gdyż nie czytałem książki i opinię buduję na podstawie tego co tu i tam przeczytam.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Craven - 07-06-2015

Pierwszy viral, co ciekawe umieszczony na profilu NASA a nie na filmowym. Mamy pierwszą próbkę Matta jako Marka.

https://www.facebook.com/NASA/videos/10153310276966772/

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Predator895 - 07-06-2015

Jez.... jak ja nienawidzę tego pyska :[

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Juby - 07-06-2015

(07-06-2015, 21:24)Predator895 napisał(a): Jez.... jak ja nienawidzę tego pyska :[

Kolejny, który myśli, że jest fajny.

Materiał bardzo na plus.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - zombie001 - 07-06-2015

Hmm.. nie czuję tego zbytnio, ale i tak prezentuje się lepiej niż myślałem.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Albertino - 08-06-2015

Ridley nie zrobił niczego wartego uwagi od tak dawna, że już całkowicie porzuciłem nadzieję.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 08-06-2015

nie wygląda ten viral źle. Jest humor i to materiał spoza kart książki. 

Lawrence, "Marsjanin" wypełniony jest fizyko-chemiczno-matematyczno-ironiczną rozkminą głównego bohatera. Ta historia mogłaby się nazywać "Pomysłowy Dobromir na Marsie" i naprawdę, to co jest w niej najbardziej udane to - oprócz dość realistycznego podejścia do tego typu wypraw - humor. Mark Witney to fajny koleś, który w swoim dzienniku opowiada dzień po dniu co zrobił - bez jego komentarzy ta opowieść nie miałaby takiej "filmowej" lekkości. Strasznie mnie ciekawi, jaką formę zaproponuje Scott, bo przecież Damon nie będzie sam do siebie mówił. Może w formie... napisów (jak w tym materiale od NASA)? Byłoby niezłe.   

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - simek - 08-06-2015

Ja nie wieszam psów na Ridleyu, on jeszcze może wysmażyć w życiu parę dobrych filmów, potrzebuje tylko dobrego scenariusza i wtedy błyszczy, to i tak o wiele lepiej niż żywe truchło Spielberg, który chyba wybiera najbardziej bezjajeczne historie i próbuje wykonać je w podobny sposób.

A o tym viralu nie mam zdania, nic tam nie ma.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Arahan - 08-06-2015

Książki nie znam, może uda mi się nadrobić przed premierą. Co do samego filmiku, bardzo fajny, nawet Matuś mnie nie denerwował. 

EDIT: pierwszy zwiastun

szłu nie robi, ale źle nie jest. 

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Eman - 08-06-2015

heh

[Obrazek: 11391783_1007701275916503_44554257469994...e=55FBE17D]

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Arahan - 08-06-2015

Może lepiej nie. Niefortunny dobór zdjęcia do plakatu + tagline Oczko

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 08-06-2015

oj, zły plakat.

RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Predator895 - 08-06-2015

Plakat taki sobie , ale zwiastun daje rade i to bardzo Oczko