![]() |
|
The Martian (2015) reż. Ridley Scott - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Ridleya Scotta (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Ridleya-Scotta--62) +---- Wątek: The Martian (2015) reż. Ridley Scott (/Thread-The-Martian-2015-re%C5%BC-Ridley-Scott--3913) |
RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Bucho - 26-05-2015 Fail Przeciez ten mlody wyglada jak Damon, spokojnie moglby zagrac jego syna.
RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Gal Anonim - 26-05-2015 (26-05-2015, 19:51)Juby napisał(a): A tak mamy hejt bo hejt. Każdy nowy forumowicz nienawidzi Matta, bo taka panuje tu moda. U mnie Matt od zagrania Bourne'a jest wśród ulubionych aktorów i choć ma ostatnio chudsze lata (Elizjum, Monuments Man) to pewnie nigdy z tego grona nie wyleci.Wiadomo, ktoś nie lubi Damona to hejt bo hejt i taka moda, ale Juby go lubi, bo przeanalizował na chłodno, że Matt super. Jak ktoś Matta nie lubi to tylko hejtuje, ale jak lubi to spoko, bo Juby się zgadza. <ok> Matt ma plusa za wystepy u Kimmela i wydaje sie byc spoko ziomkiem prywatnie (poza politycznym pierdololo), ale na ekranie jest dla mnie nudny i bez wyrazu. Nawet nie wiem czy jest lepszy niż filmy Nolana. Serio. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Proteus - 26-05-2015
RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Mental - 26-05-2015 Cytat:Nawet nie wiem czy jest lepszy niż filmy Nolana. Serio Akurat to jest jeden z najbardziej wkurwiających jego występów. Chyba to właśnie po tym filmiku znienawidziłem go ostatecznie. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 01-06-2015 Nie oglądam zdjęć, nie czytam nic o filmie, nie oglądam trailerów. Czytam jednak książkę i wiem jedno: Matt Damon w roli głównej i Ridley Scott jako reżyser to nieziemskie nieporozumienie. Powieść wypełniona jest kupą sarkazmu, podszyta ironią i całą masą fajnych patentów quasi-naukowych. Ani mi Damon nie pasuje do głównego bohatera, który w książce jest ewidentnie typem nonszalanckiego Downeya Jr, ani tym bardziej Scott, który pewnie pójdzie w efektowność i powagę zamiast lekkiego i bezpretensjonalnego kina sf. Kompletnie nie wierzę w ten projekt i każda strona daje mi do zrozumienia, że idealnym wyborem byłby ktoś taki jak Edgar Wrigth, Matthew Vaughn czy Phil Lord. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Craven - 01-06-2015 Guy Pearce. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 01-06-2015 Tak, zdecydowanie. Albo kogoś w rodzaju Billa Murraya za młodu Ale nie Damon. Czasem lubie gościa, od hejtu jestem daleki, ale on jako Mark Watney? To jakby na Frodo Bagginsa wybrali The Rocka. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Lawrence - 06-06-2015 (01-06-2015, 17:04)'desjudi' napisał(a): Nie oglądam zdjęć, nie czytam nic o filmie, nie oglądam trailerów. To pewnie będzie najgorsze porównanie, zważywszy, że od Ridley Scott jest od tej formy wiele lat świetlnych oddalony. Ale Deckard u Dick też się różnił od tego u Scotta. Plus przecież film nie musi być kopią książki. Sam nie czytałem książki, ale ten opis skłania mnie raczej do przemyśleń, że może i dobrze, że Scott się za to bierze. Gdyż czy możliwe, że książka jest napisana na bardzo sporym luzie? A ja nie wiem czy mam ochotę na S.F. gdzie bohater jest super cool i niczego się nie boi i tym samym wszystkie zagrożenia są tak naprawdę niczym, przez co i cały ładunek emocjonalny leży. Oczywiście mogę się mylić, gdyż nie czytałem książki i opinię buduję na podstawie tego co tu i tam przeczytam. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Craven - 07-06-2015 Pierwszy viral, co ciekawe umieszczony na profilu NASA a nie na filmowym. Mamy pierwszą próbkę Matta jako Marka. https://www.facebook.com/NASA/videos/10153310276966772/ RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Predator895 - 07-06-2015 Jez.... jak ja nienawidzę tego pyska :[ RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Juby - 07-06-2015 (07-06-2015, 21:24)Predator895 napisał(a): Jez.... jak ja nienawidzę tego pyska :[ Kolejny, który myśli, że jest fajny. Materiał bardzo na plus. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - zombie001 - 07-06-2015 Hmm.. nie czuję tego zbytnio, ale i tak prezentuje się lepiej niż myślałem. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Albertino - 08-06-2015 Ridley nie zrobił niczego wartego uwagi od tak dawna, że już całkowicie porzuciłem nadzieję. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 08-06-2015 nie wygląda ten viral źle. Jest humor i to materiał spoza kart książki. Lawrence, "Marsjanin" wypełniony jest fizyko-chemiczno-matematyczno-ironiczną rozkminą głównego bohatera. Ta historia mogłaby się nazywać "Pomysłowy Dobromir na Marsie" i naprawdę, to co jest w niej najbardziej udane to - oprócz dość realistycznego podejścia do tego typu wypraw - humor. Mark Witney to fajny koleś, który w swoim dzienniku opowiada dzień po dniu co zrobił - bez jego komentarzy ta opowieść nie miałaby takiej "filmowej" lekkości. Strasznie mnie ciekawi, jaką formę zaproponuje Scott, bo przecież Damon nie będzie sam do siebie mówił. Może w formie... napisów (jak w tym materiale od NASA)? Byłoby niezłe. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - simek - 08-06-2015 Ja nie wieszam psów na Ridleyu, on jeszcze może wysmażyć w życiu parę dobrych filmów, potrzebuje tylko dobrego scenariusza i wtedy błyszczy, to i tak o wiele lepiej niż żywe truchło Spielberg, który chyba wybiera najbardziej bezjajeczne historie i próbuje wykonać je w podobny sposób. A o tym viralu nie mam zdania, nic tam nie ma. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Arahan - 08-06-2015 Książki nie znam, może uda mi się nadrobić przed premierą. Co do samego filmiku, bardzo fajny, nawet Matuś mnie nie denerwował. EDIT: pierwszy zwiastun szłu nie robi, ale źle nie jest. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Eman - 08-06-2015 heh ![]() RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Arahan - 08-06-2015 Może lepiej nie. Niefortunny dobór zdjęcia do plakatu + tagline
RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - desjudi - 08-06-2015 oj, zły plakat. RE: The Martian (2015) (Reż. Ridley Scott) - Predator895 - 08-06-2015 Plakat taki sobie , ale zwiastun daje rade i to bardzo
|