Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Spider-Man Homecoming (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Spider-Man Homecoming (2017) (/Thread-Spider-Man-Homecoming-2017--3967)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - zdzichon - 24-04-2016

Niby tak, ale nie do końca. Mówię o tej grupie, która coś tam kuma, ale nie jest na tyle jebnięta żeby się udzielać na forum filmowym. Naprawdę, jak powiesz, że chodzi o tego Z Nicholsonem to sobie przypomną, że Batmana grał tam Keaton, a jak spytasz o Beetlejuice'a napotkasz tylko pusty wzrok.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Grievous - 07-06-2016

RDJ zarzucił czymś takim na Tweeterze

http://www.comicbookmovie.com/spider-man/robert-downey-jr-messes-with-fans-by-sharing-a-fed-up-sneak-peek-from-a142401

:)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Juby - 23-06-2016

Zdjęcia właśnie ruszyły.
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Tak+powstaje+%22Spider-Man%3A+Homecoming%22-118107

Jak już pisałem w temacie o CW, jestem strasznie rozczarowany wpisaniem Spider-Mana w ten film i nie pojmuje zachwytów nad nim, bo trzecia wersja nie pokazała mi nic czego nie widziałem w dwóch poprzednich. Zarówno Tobey jak i Andrew lepiej leżeli mi w roli Petera, ale Tom miał nie dużo czasu ekranowego żeby się wykazać, więc go nie skreślam, bo koleś ma talent.

Wciąż uważam, że Spidey w MCU był zbędny i wciąż nic nie przekonało mnie żeby na "Homecoming" (słaby tytuł, a logo jak do kreskówki) przejść się do kina. Prawdę mówiąc jedyne dwa czynniki jakie sprawiają że interesuje się tym projektem to fakt, że jest częścią MCU i... Keaton. ;)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Krismeister - 29-06-2016

[Obrazek: 13557690_1407886395894595_90329555880202...e=57EDBBFE] [Obrazek: 13510785_1407886425894592_20720944296927...e=5837307C]

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - shamar - 02-07-2016

Dobra... Odpadam. Czy ludzie nie widza tego schematu? tego prymitywu? tej żenady?
Już wyjaśniam - właśnie dowiedziałem się o istnieniu dziewczyny-wiewiórki. LITOŚCI.

http://movieweb.com/spider-man-homecoming-anna-kendrick-squirrel-girl/

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Mierzwiak - 02-07-2016

Z innych newsów: Kate Winslet przechodziła sto metrów od sklepu z komiksami. Kogo zagra u Marvela?!

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - raven.second - 02-07-2016

Cytat:właśnie dowiedziałem się o istnieniu dziewczyny-wiewiórki
Czym różni się dziewczyna-wiewiórka od człowieka-nietoperza albo człowieka-mrówki? Zresztą, to jeszcze nic!

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - shamar - 02-07-2016

No właśnie. Jedno i to samo, w stu wariacjach.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Grievous - 24-07-2016

Vulture głównym złoczyńcą. Docierają jakieś mieszane informacje- jedne strony mówią, że Keaton go zagra, a inne, że jeszcze są prowadzone rozmowy.

Pokazano też materiał video, ale nie będzie on oficjalnie wypuszczony do sieci.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Juby - 24-07-2016

Szósty film o Peterze mającym problemy pogodzić codzienne życie z byciem bohaterem, walczącym z jakimś przeciwnikiem, który na koniec przegrywa. YAY! Czy kiedyś doczekam się czegoś innego?

Jakim wyzwaniem dla Spidey'a będzie Vulture, skoro już skopał Falcone'a? No i wygląda słabo.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - RysuMack - 24-07-2016

Dla mnie wygląda fajnie względem komiksowego pierwowzoru, a z tego co widzę, to różnica między nim, a Falcone'm, będzie taka, że on ma jakiś egzoszkielet, a nie tylko skrzydła i słyszałem jakieś plotki o jakimś serum super żołnierza który ma pojawić się w filmie, ale nie jestem pewien, bo to plotka.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - szopman - 24-07-2016

Juby
Może po prostu Vulture > Falcon ?

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - raven.second - 24-07-2016

Cytat:Czy kiedyś doczekam się czegoś innego?
Breakfast Club?

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Huntersky - 24-07-2016

No właśnie, niby motyw dorastania i superbohaterki był już w Spider-Manie poruszany, ale zawsze byle jak i po łebkach. Inspiracja Breakfast Club napawa optymizmem i mam nadzieję, że uda się osiągnąć choć ułamek tego, czego dokonał Bendis w Ultimate Spider-Man.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gieferg - 24-07-2016

Juby & Szpeku ---> Falcon, nie Falcone, bez jebanych apostrofów. Co z wami ludzie?

A na razie to i tak nie ma czego komentować, poza tym, że Keaton na Sępa byłby w sam raz.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gal Anonim - 25-07-2016

(24-07-2016, 21:34)RysuMack napisał(a): byle jednak nie skupiali się zbytnio na teendramie, od tego jest Arrow i Flash.
Te seriale, w których bohaterowie... NIE SĄ nastolatkami?

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Lawrence - 31-07-2016

(24-07-2016, 20:00)raven.second napisał(a):
Cytat:Czy kiedyś doczekam się czegoś innego?
Breakfast Club?

Właśnie teraz przeglądam sobie zdjęcia z różnych paneli na Comic-Conie i natrafiłem na te od Spidermana Homecoming. I choć wiadomo, że Marvel to nie moja bajka, to jednak od razu zwróciłem uwagę na tę obsadę, kiedy ujrzałem to zdjęcie:

[Obrazek: spider-man-homecoming-Spider-Man_Homecom...k=0g71tKjw]

Oczywiście nie znam korzeni tych aktorów, ale po zdjęciu widzę OK "białego chłopaka", Afroamerykankę, Hindusa, grubego Azjatę i Latynoskę.
Sam uważam się za osobę liberalną, pod względem poglądów wręcz nie pasującą i często wyalienowaną na tym forum. Tak jak nie lubię też polityzowania wszystkiego. Ale... ale nawet dla mnie ta obsada wygląda jak mokry sen Social Justice Warriors. :)

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - patyczak - 31-07-2016

Lawrence, ty rasisto!

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - Gal Anonim - 31-07-2016

(31-07-2016, 00:44)Lawrence napisał(a): Ale... ale nawet dla mnie ta obsada wygląda jak mokry sen Social Justice Warriors. :)
I nie zdziwie sie, jesli jest to czesc strategii Marvela. W koncu przy okazji Spider-Mana duzo sie mowilo o Milesie Moralesie, o Donaldzie Gloverze w roli Parkera, itp., więc celowy dobór aktorów innych niż biali (a poki co, tacy stanowia wiekszosc ogloszonej obsady) brzmi jak dobra ochrona przed krytyka wyboru białego Parkera. Poza tym musza tez pokazac sie z dobrej strony w tej kwestii w opozycjij do WB/DC.

Ja jestem ciekaw jak tą etniczność przedstawią w filmie. Czy będzie to podkreslone czy raczej nie. Osobiscie mam nadzieje raczej na to drugie - pokaze to dojrzalosc Marvela. Podejrzewam tez, ze taki dobor aktorow jest powiazany z tym, ze Parker nie chodzi do drogiej prywatnej szkoly tylko do publicznej szkoly w Queens.

Z tego wszystkiego w sumie najbardziej ciekawi mnie wybor Tony'ego Revoloriego na Flasha Thompsona, bo jest mocno... nietypowy. Zastanawia mnie jak wypadnie to w filmie.

RE: Spider-Man Homecoming (2017) - RysuMack - 31-07-2016

Mnie też ta obsada zdziwiła, bo jestem fanem komiksowego spidey'a, to jedyny superhero obok batmana którego historie mogę przeczytać zawsze. I jedyną postacią którą z wyglądu kojarzę, to ten gruby "chińczyk", który był kolegą Miles'a Moralesa, przy czym lepiej, że chociaż dodają takie nowe postacie, niż gdyby mieli robić takie cyrki jak z Wallym Westem z DC Comics, który najpierw z najbardziej lubianej i charakterystycznej postaci stał się murzynem, którego nikt nie polubił, który został obdarty z charakteru i który zniknął niedługo potem, by zrobili twist, że jest dwóch Wallych i biały i czarny.

A tak wygląda ten chińczyk z komiksów.