![]() |
|
Głupi i głupszy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Głupi i głupszy (/Thread-G%C5%82upi-i-g%C5%82upszy--428) |
RE: Głupi i głupszy - Gieferg - 28-04-2015 Do tego wyszło 10 zeta zniżki na bilety, no rzeczywiście, tragedia że tylko się pociąć. RE: Głupi i głupszy - Arahan - 29-04-2015 (28-04-2015, 21:59)Gieferg napisał(a): darmowy egzemplarz TF:AoE na blu mówiłem głównie o tym ... RE: Głupi i głupszy - Snappik - 16-05-2015 Dumb and dumber to - powrót kolejnej franczyzy po latach, tym razem mało udany. Daniels i Carrey męczą się z czerstwymi gagami, nawiązania do części pierwszej raz lepsze (paputek) raz gorsze (psi van - po co to było???), sporo kloacznych dowcipów o wsadzaniu palca w dupę lub inny otwór. No ogólnie ciężko się na tym bawić tak dobrze jak na oryginale. Dla mnie najlepsze żarty były na samym końcu (nerka, laski). ![]() 4/10 RE: Głupi i głupszy - Reno - 05-08-2023 Czy jeszcze są fani tego filmu na forum? Absolutnie genialny. Esencja humoru lat 90 i humoru ogóle. Nic lepszego ani wcześniej ani później nie nakręcono. Przez głupi tytuł ludzie patrzą na Ciebie z politowaniem, kiedy mówisz, że to najlepsza komedia wszechczasów. Film nie ma słabych punktów, żadnych dziur w scenariuszu. Aktorsko majstersztyk. Nie wiem dlaczego jeszcze nie mam na blu ray. Kupuję. To film, który nadawał półkom w wypożyczalniach z napisem KOMEDIE jakikolwiek sens. Na forum powinien powstać plebiscyt na najlepsze filmy wszechczasów niezależnie od gatunku. Jeśli ten film się tam nie znajdzie, to wszyscy jesteśmy oszustami. RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 05-08-2023 (05-08-2023, 23:01)Reno napisał(a): Na forum powinien powstać plebiscyt na najlepsze filmy wszechczasów niezależnie od gatunku. Jeśli ten film się tam nie znajdzie, to wszyscy jesteśmy oszustami.Przecież był :) "Głupi i głupszy" nie wygrał :D RE: Głupi i głupszy - Reno - 05-08-2023 Nie wygrał bo ludzie się wstydzili zagłosować zgodnie z własnym sumieniem. Ten film jest genialny na tak wielu poziomach. Absolutne mistrzostwo. Film totalny. RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 05-08-2023 Aż sprawdziłem. Zajął 196 pozycję :D RE: Głupi i głupszy - Reno - 05-08-2023 (05-08-2023, 23:09)Dr Strangelove napisał(a): Aż sprawdziłem. I uważasz, że to odpowiednia pozycja? Chyba już czas oddać cesarzowi co cesarskie. RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 05-08-2023 Ja tylko podałem suche fakty, a są one takie: Gieferg - 3 punkty al_jarid - 1 punkt Reno - nie wziął udziału w głosowaniu Na pocieszenie dodam, że Obywatel Kane zajął 387 pozycję :) RE: Głupi i głupszy - Reno - 05-08-2023 Byłem pijany, w żałobie, srałem. Ale po Giefergu 3 pkt bym się nie spodziewał. RE: Głupi i głupszy - Mental - 05-08-2023 @Reno Zgadzam się - najlepsza komedia lat 90. Cytat:Na forum powinien powstać plebiscyt na najlepsze filmy wszechczasów niezależnie od gatunku. Pierwsze miejsce: "Głupi i głupszy". Drugie miejsce: "Prometeusz". RE: Głupi i głupszy - shamar - 05-08-2023 (05-08-2023, 23:01)Reno napisał(a): Czy jeszcze są fani tego filmu na forum? Lubię ale bez przesady. Z komedii "na krawędzi" wolę "Freddy got fingered". RE: Głupi i głupszy - Reno - 05-08-2023 Kurwa, a jaki Głupi i Głupszy jest na krawędzi??? Aaaaa.., mało się nie nabrałem. Dobre, dobre. @Mental True. Prometeusz również nie ma słabych punktów. No dobra, biolog chciał pogłaskać. Każdy biolog by chciał. RE: Głupi i głupszy - al_jarid - 06-08-2023 (05-08-2023, 23:13)Dr Strangelove napisał(a): Ja tylko podałem suche fakty, a są one takie: O kurde, znalazłem się w elitarnym gronie :) Ale niespodzianka, że akurat z Giefergiem. Nasze gusta zwykle raczej się rozjeżdżają. Cóż, miło wiedzieć, że nie zawsze. RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 06-08-2023 (05-08-2023, 23:43)Mental napisał(a): Pierwsze miejsce: "Głupi i głupszy".To naprawdę bardzo dobre zestawienie Mental :) RE: Głupi i głupszy - OGPUEE - 06-08-2023 (05-08-2023, 23:08)Reno napisał(a): Nie wygrał bo ludzie się wstydzili zagłosować zgodnie z własnym sumieniem. Ten film jest genialny na tak wielu poziomach. Absolutne mistrzostwo. Film totalny. Tego samego zdania jest James Rolf, który wprost nazwał film klasyką: RE: Głupi i głupszy - Reno - 06-08-2023 Z jakiegoś powodu ten film jest pomijany. Zapewne ze względu na swój kontrowersyjny tytuł. Horror? Egzorcysta Sensacja? Zabójcza broń/Szklana pułapka (ze wskazaniem na "Zabójczą") Komedia? Głupi i głupszy (choć są pretendenci) Amen. RE: Głupi i głupszy - Bucho - 06-08-2023 (06-08-2023, 00:01)Dr Strangelove napisał(a):(05-08-2023, 23:43)Mental napisał(a): Pierwsze miejsce: "Głupi i głupszy".To naprawdę bardzo dobre zestawienie Mental :) Ta wasza promkowa przepychanka juz sie dla mnie stala memem i jedna z tych cegielek, ktore buduja urok tego forum. RE: Głupi i głupszy - Mental - 06-08-2023 Dr Strangelove napisał(a):To naprawdę bardzo dobre zestawienie Mental :) Wiedziałem, że tak zareagujesz. Jesteś przewidywalny jak te wszystkie słabe filmy sci-fi, które uważasz za lepsze od Promka. Btw, ciągle liżesz rany po tym, jak cię merytorycznie zezłomowałem we wiadomym temacie? ;) RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 06-08-2023 Codziennie piję "Wyborową", żeby zapomnieć... |