Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 06-02-2017

Bo jak to było, że niby 3 x 3 będzie? Niby na 9 ma się skończyć?

Kuźwa, niech zrobią serio ten crossover z Jurassic World. 
Wyobraźcie sobie, że Chriss Pratt ucieka w dżungli przed jakimś gadem, ten zapędził go pod skałę, nie ma ratunku, dino już ma się na niego rzucić, a tu JEB! 
Wjeżdża w niego Vin i The Rock w jakiejś wypasionej 4x4 furze :D a Kurt Russel patrzy na truchło gada, wyciąga sobie na tylnym siedzeniu nogi i mówi:
- "Dobrze się składa, potrzebuję nowych butów". 

Shut up and take my money! :)

Albo coś w stylu 

[Obrazek: cadillacs-and-dinosaurs-4.jpg]

Cadillacs & Dinosaurs :)
Pamiętacie takie cudo? :P

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 08-02-2017

No i kończymy powtórkę serii:

6 - najlepsza częśc obok 5-tki, w sumie niewiele jej ustępuje, a że nie widziałem jej tyle razy (4 seans), to teraz oglądało mi się ją nawet lepiej od poprzednika - 8/10
7 - do pewnego momentu (w sumie przez całą pierwszą połowę filmu albo i trochę dalej) jest dobrze, choć pojawiający się znikąd Statham trochę drażni no i Rocka za mało, a ekipa bez Hana i Gisele już jakby mniej fajna. Końcowa akcja dość nudna, ale ostatnia scena na duży plus i podciąga ocenę na 7/10

No to czekamy na ósemkę, ale mam nieodparte wrażenie, że będzie spadek formy.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 17-02-2017

Long Range Forecast dla ósemki. Spodziewają się dużego spadku względem siódemki.
http://pro.boxoffice.com/long-range-forecast-fate-furious/

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 17-02-2017

No shit. Przecież to było jasne i oczywiste od początku. Siódemka dostała boosta ze względu na śmierć Walkera, żeby to przebić, teraz musiałby zemrzeć Diesel. Teraz seria została bez jednego z głównych bohaterów, dostała zakończenie po którym nie każdemu będzie się chciało śledzić to dalej i może dojść czynnik przesytu, no i mamy ogólnie głupi pomysł na fabułę (który mnie na przykład zniechęca ale jeszcze nie aż tak, żeby olać kino), który dodatkowo podkreśla to, że chyba za długo to ciągną.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 17-02-2017

Bo ciągną za długo.

Podobno Hellen Mirren gra matkę Shawów, czyli telenoweli ciąg dalszy. :P

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 17-02-2017

Szczerze mówiąc to ja bym teraz od tej ósemki wolał zobaczyć spin-off z Hobbsem (Shaw mógłby być przeciwnikiem) bo to najlepsza postać Rocka. Poza tym lubię z nim chyba tylko G.I.Joe i Pain & Gain, bo zwykle grywa w filmach, które albo mnie nudzą, albo których w ogóle nie mam ochoty oglądać.

RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 24-02-2017

International trailer - nowe sceny:

RE: Szybcy i wściekli - Louis Cyphre - 24-02-2017

(17-02-2017, 23:08)Gieferg napisał(a): Szczerze mówiąc to ja bym teraz od tej ósemki wolał zobaczyć spin-off z Hobbsem (Shaw mógłby być przeciwnikiem) bo to najlepsza postać Rocka. Poza tym lubię z nim chyba tylko G.I.Joe i Pain & Gain, bo zwykle grywa w filmach, które albo mnie nudzą, albo których w ogóle nie mam ochoty oglądać.

G.I. Joe to paździerz straszny, ale Pain & Gain lubię. Jak chodzi o Rocka to jego najlepszy film to bez dwóch zdań Walking Tall. A sam pomysł spin-offa z Hobbsem mi się podoba.

RE: Szybcy i wściekli - nawrocki - 24-02-2017

Film ma trwać 160 minut. Stawiam, że dziesiąta część będzie miała runtime podobny do Powrotu Króla. :)

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 24-02-2017

Nie wiem w sumie czemu, ale ten spocik pozostawił pozytywniejsze wrażenie od trailera.

Runtime przeraża. Tak długa dawka głupoty? :D Mam nadzieję, że to nie odbije się negatywnie na tempie filmu, jak to ma miejsce w przypadku ostatnich Transformers. Raz za mało akcji, raz można usnąć od jej nadmiaru.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 05-03-2017

[Obrazek: 17103785_10155301451414384_2839697576148...e=59702C3F]

RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 05-03-2017

I tak bardziej kreatywny niż plakaty do poprzednich części.

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 05-03-2017

Kreatywny i nowatorski, fotek aktorów wklejonych w skrót tytułu jeszcze w tej serii nie było.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 05-03-2017

Przecież jakby daliby mi zdjęcia z tymi bohaterami to sam bym sklecił lepszy poster w GIMPIE w pół godzinki. :P

RE: Szybcy i wściekli - Mierzwiak - 05-03-2017

Ten jeszcze lepszy:

http://www.impawards.com/2017/fate_of_the_furious_ver3.html

"FAMILY NO MORE"

Ciekawi mnie czy będą teraz udawać że ktoś taki jak Brian nigdy nie istniał czy może chociaż jednym dialogiem skomentują dlaczego siostta Doma i jego najlepszy kumpel mają w nosie jego zdradę? :)

RE: Szybcy i wściekli - Krismeister - 09-03-2017

O panie, ależ to wygląda na debilny...dający masę świetnej rozrywki film! Ten zwiastun mnie kupił.

RE: Szybcy i wściekli - Pelivaron - 09-03-2017

Świruska mająca władze nad wszystkimi samochodami w mieście? Ja pierdole :D

Hahaha, The Rock zmieniający siłą mięśni tor lotu torpedy XD Kurwa jakie dobre :D

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 09-03-2017

Ja pierd... Ktoś tu coś kiedyś mówił, że szósta część była przegięta? :D

RE: Szybcy i wściekli - srebrnik - 09-03-2017

Plus taki, że będzie chyba duża rola Hobbsa. Poza tym nic mnie w tym nie bawi.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 09-03-2017

Do tego zwiastun sugeruje, że chcą "pull a Spectre on this one". No jak to, nie wiedzieliście, że to ONA za wszystkim stała od samego początku?