Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) (/Thread-Transcendence-2014-Re%C5%BC-Wally-Pfister--3306)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - military - 08-07-2014

Tylko jedna rzecz w scenariuszu sprawiła, że zazgrzytałem zębami:

- Potrzebuję dostępu do giełdy, danych osobowych, do wszystkiego.
- OK!

Do tego ten ruch antytechnologiczny (rodem z Surogatów) trochę z dupy we współczesnym settingu, ale przyzwyczaiłem się.

Poza tym jest jak najbardziej dobrze, nawet jeśli momentami sztampowo. Jak dla mnie ten film ma nogi dzięki niepewności, czy Will jest dobry, czy zły, i reakcjach jego żony. Zdziwiło mnie, jak zgrabnie Pfisting sprzedał "myślący komputer" w postaci twarzy Deppa na ekranie. Przecież to kicz nad kiczami - ale dzięki obecności żony Deppa ma uzasadnienie. Do tego fajnie Depp się "odbudowywał" w tej postaci - począwszy od swojej chorej gęby z minimalną animacją, aż do w pełni ruchomego Deppa u szczytu formy.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Juby - 08-07-2014

Brawo patyczak, absolutnie zgadzam się z twoją opinią.

Obejrzałem przedwczoraj i do tej pory nie potrafię zrozumieć, jak z takim budżetem, obsadą, i nadzorującym wszystko kolesiem, który pracował ostatnie 13 lat z Nolanem powstał tak nieangażujący przeciętniak SF. 4/10 tylko dlatego, że oglądało się nie najgorzej.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Mental - 08-07-2014

Cytat:nadzorującym wszystko kolesiem, który pracował ostatnie 13 lat z Nolanem

Masz swoją odpowiedź.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Juby - 09-07-2014

Po co w ogóle wchodzisz do tego tematu? Jak nie trawisz Nolana i wszystkiego co z nim związane, to wchodź tylko do wątków gdzie możesz się trzepać nad Gibsonem, Detroit, lewactwem (czy tam prawactwem, nie wiem za którym jesteś) i bronią palną.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - military - 09-07-2014

Bo jak nie, przyjdzie Juby i da ci w ryj.:)

Swoją drogą, Juby, skoro nie lubisz filmu, po co w ogóle wchodzisz do tego tematu? Pisz tylko o filmach, nad którymi lubisz się spuszczać.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Juby - 09-07-2014

Wszedłem by wyrazić swoją opinię o nim (UWAGA, UWAGA! Nie zgadniesz ale przed obejrzeniem filmu NIE wiedziałem, że mi się nie spodoba!) i ponownie zajrzałem do tematu bo ktoś odpisał po mojej opinii i mogła to być (i jak się okazało była) bezpośrednia odpowiedź na moje zdanie!

Za to Mental gnoi Nolana, nie oglądał Transcendencji a i tak tu zagląda. Niektórzy mają strasznie dużo wolnego czasu, skoro przeglądają całe forum.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Gal Anonim - 09-07-2014

Ja przeglądam tylko tematy, w których są posty Juby'ego. To moja ulubiona część forum.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Mental - 09-07-2014

Cytat:Jak nie trawisz Nolana i wszystkiego co z nim związane

Ależ ja trawię Nolana - tego sprzed transcendentnej transformacji w gimbo-mrocznego-Nolana.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - military - 09-07-2014

Tylko że Nolan ma z tym filmem tyle wspólnego, co nic.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - nawrocki - 09-07-2014

No nie do końca, bo był producentem wykonawczym.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Mierzwiak - 24-08-2014

Potwornie nudny film o potwornie nudnych ludziach robiących potwornie nudne rzeczy. I w sumie tyle, to było tak słabe, że nawet nie chce mi się nic więcej pisać. Szkoda, bo pomysł z potencjałem.

RE: Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister) - Mefisto - 24-08-2014

i tak lepsze od Spring Breakers :P

Nie znasz się. Hit the road.

Taki argument, że mucha nie siada :P

Jakiej chciałeś odpowiedzi na trolling? :)

to nie jest trolling, bo pierwsze zdanie Twojej mini-recki bez problemu można odnieść do SB - tylko, że tam ojeje, bo wizja reżysera i oczywisty przekaz :D Chwytasz ironię?

RE: Krótka piłka, czyli mini-recenzje - Dr Strangelove - 02-04-2020

Transtendencja 2014
Przeglądając Netflixa zauważyłem i nawet obejrzałem. Spodziewałem się, pamiętając recenzje jakiegoś kiczowatego potworka, ale dało się obejrzeć całkiem bezboleśnie. Oczywiście kiczowatych momentów jest cała masa, ale jakoś spokojnie to znosiłem (aczkolwiek cięcie w środku filmu - minęły dwa lata - jest naprawdę wkur... i trzeba mnóstwa dobrej woli, żeby zaakceptować coś takiego w najciekawszym momencie historii). Jak ktoś lubi s-f, dużo czytał i oglądał, to nic odkrywczego tutaj nie ma. Nie ma też aktorskich fajerwerków, wszyscy grają tak sobie, ani dobrze ani źle. Całość ratuje dla mnie końcówka, która mimo tego, że jest romantyczno-naiwna jakoś ciekawie kończy film. Nawet byłem lekko zaskoczony.
Do bezbolesnego obejrzenia 5/10.

Hardkorowi fani s-f którzy nie wybaczają "dziur logicznych" powinni jednak sobie odpuścić. W sumie sam powinienem ten film zjechać od góry do dołu, a mimo wszystko nie zjechałem.