"Transcendence" debiut reżyserski wybitnego operatora Wally'ego Pfistera, którego na pewno większość kojarzy z pięknie chłodnych zdjęć do filmów Christophera Nolana. Zresztą brytyjski reżyser, który w tym samym roku tworzy inny świetnie zapowiadający się film "Interstellar" (jakby co założyłem temat), jest producentem wykonawczym tegoż tajemniczego filmu.
Dlaczego tajemniczego, gdyż na razie o fabule to znalazłem tylko takie dwa opisy, polski:
Cytat:Bohaterem filmu jest Max (Johnny Depp) - naukowiec, który wraz z żoną i kolegą po fachu pracuje nad stworzeniem pierwszego samoświadomego komputera. W tym celu zamierza wgrać w komputer cały swój mózg."
szerszy opis po angielsku:
Cytat:Computer scientist Evelyn Caster uploads her husband Will's brain into a computer after he is assassinated by terrorists. They work toward their goal of Technological Singularity for creating a world where computers can transcend the abilities of the human brain.
Jako, że dobrego science fiction nigdy za wiele, bardzo jestem ciekaw projektu. Jeżeli chodzi o obsadę to poczęci Nolan z Pfisterem podzielili się "łupem". I tak mamy Morgana Freemana, Rebeccę Hall, i Ciliana Murphy'ego.
W rolach głównych Johnny Depp i Kare Mara.
Premiera przewidziana jest na 18 Kwietnia 2014 roku.
Nie wierzę. Johnny Depp gra normalnie ubranego białego człowieka, a nie jakiegoś freaka z piórami w dupie i szkaradnie umalowanym ryjem. Czyżby przełom w jego karierze aktorskiej?
13-07-2013, 22:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2013, 22:03 przez Mental.)
W sumie jeżeli chodzi o pomysły filmowe, gdzie mózg i to nie w przenośni gra ważną rolę, to ja dalej liczę, że ktoś w końcu zrealizuje pomysł Karla Pilkingtona:
Oczywiście liczę, że Clive Warren wystąpi w tym filmie.
Mam nadzieję, iż nie macie do mnie pretensji za to, że tylko wrzucam odnośniki do materiałów filmowych(np. spotów telewizyjnych). Niech administracja forum ewentualnie zablokuje mi licznik widomości(jeżeli uzna to za stosowne). Nie zależy mi na nabijaniu postów.
19-07-2013, 19:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2013, 18:52 przez Konrad.)
Jakiś czas temu pojawiły się plotki, że pierwszy zwiastun "Transcendence" miał być rzekomo dołączony do drugiej części "Hobbita". Tymczasem na forum nolanfans.com widziałem dwie rozpiski trailerów przed filmem:
USA:
1. "300: Rise of an Empire"
2. "Godzilla"
3. "Edge Of Tomorrow"
4. "Interstellar"
Hiszpania:
1. "Lego: The Movie"
2. "300: Rise of an Empire"
3. "Winter's Tale"
4. "Edge Of Tomorrow"
5. "Godzilla"
6. "Interstellar"
Czyżby pierwszy trailer "Transcendence" miałby się pojawić dopiero w 2014 roku(światowa premiera filmu - 18 kwietnia 2014 roku)? Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na ten temat?
(Off-topic na temat zwiastunu "Interstellar": Na dwóch rozpiskach trailer "Interstellar" jest ostatni i w USA ma dopisane "encrypted". http://www.albertafilmratings.ca/movie_ratings_guide/default.aspx - Oznaczenie trailera "Interstellar" to G, a dla porównania pierwszy zwiastun "Godzilli" to PG).
Boję się hajpować na ten film... Brzmi jak nie-akcyjniak SF, tylko kino na serio. I brak blockbusterowej promocji, na tak krótki czas przed premierą może to potwierdzać.
Wiem, że to tylko teaser, ale wygląda jak jakaś fanowska podróba. Nie czaje jaki jest sensy wypuszczania czegoś takiego.
PS. Nic mnie dziś tak nie rozśmieszyło jak sposób, w jaki Depp mówi "combined intellect". Zresztą ogólnie brzmi jakby nie za bardzo rozumiał/wierzył w to, co mówi.
19-12-2013, 20:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2013, 20:43 przez PropJoe.)