![]() |
|
Walking Dead - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Walking Dead (/Thread-Walking-Dead--1887) |
RE: Walking Dead - Albertino - 27-07-2011 Jakoś nie dziwi mnie, że średni reżyser porzuca serial, który jest fatalny. Stać go jednak na odrobinę więcej. RE: Walking Dead - Hitch - 27-07-2011 Średni reżyser... fatalny serial... Z cyklu: Jak w jednym zdaniu zawrzeć 50 kłamstw :) RE: Walking Dead - patyczak - 27-07-2011 Średni? To o Daraboncie? Nie, na pewno nie... Wypadałoby jakoś uzasadnić taką opinię, a nie napisać po prostu "średni reżyser", bo wychodzi to na kiepską prowokację:) RE: Walking Dead - Mierzwiak - 27-07-2011 Średnim reżyserem to jest Len Wiseman. Boże... : ) RE: Walking Dead - jarod - 27-07-2011 A co niby takiego Darabont nadzwyczajnego zrobił poza dobrym, acz przereklamowanym Shawshankiem? A tak - tą waszą Mgłę, z jedną z najbardziej przeszarżowanych i żenujących ról dekady... RE: Walking Dead - Mierzwiak - 27-07-2011 Zieloną milę, ale to niszowa produkcja krążąca gdzieś w dystrybucyjnym podziemiu, więc mogłeś nie oglądać. A ta "jedna z najbardziej przeszarżowanych i żenujących ról dekady" zjada niektóre kreacje nagrodzone Oscarem. Amen. RE: Walking Dead - raven.second - 27-07-2011 Zieloną Milę może jeszcze zrobił? Tak słyszałem. RE: Walking Dead - jarod - 27-07-2011 O Zielonej Mili wypowiadałem się w stosownym temacie - uważam ten film za hollywoodzko propagandowy, kiczowaty gniot. Co do rólki - kwestia gustu, cóż. Ja zaliczałem facepalma za każdym razem kiedy Hardenowa pojawiała się na ekranie, a tą aktorkę za inne jej role generalnie lubię. RE: Walking Dead - Albertino - 27-07-2011 (27-07-2011, 16:53)Mierzwiak napisał(a): Średnim reżyserem to jest Len Wiseman. Nie, Len Wiseman jest tragicznym burakiem, któremu powinni zakazać reżyserowania filmów. Co do Darabonta, to podobnie jak u jaroda - niezły "Skazani na Shawshank", reszta słabizna (ze szczególnym uwzględnieniem "Mgły" - do końca życia nie zapomnę tych spazmów śmiechu na sali kinowej). RE: Walking Dead - Gal Anonim - 27-07-2011 (27-07-2011, 16:58)jarod napisał(a): A co niby takiego Darabont nadzwyczajnego zrobił poza dobrym, acz przereklamowanym Shawshankiem? A tak - tą waszą Mgłę, z jedną z najbardziej przeszarżowanych i żenujących ról dekady...Odcinki The Shield, sukinsynu! RE: Walking Dead - Hitch - 17-10-2011 Drugi sezon zaczyna się spokojnie, ale też sugestywnie i klimatycznie. Bardzo podoba mi się ospałość pierwszego sezonu i po tych wszystkich srakach z biegającymi zombie, fajnie że "Walking Dead" nie podąża ślepo za nowymi standardami, a kultywuje stare, które są straszne i mega działające na wyobraźnię. Nie podobał mi się tylko prolog i sceny w kościele. Zawsze takie rzewne komunały wywołują u mnie odruch wymiotny. - Boże, daj jakikolwiek znak! - Chciałbym. Ale do tego musiałbym istnieć, debilu! Ciekawe, kiedy kino i telewizja opuszczą średniowiecze. Na deser ciekawy cliffhanger, który każe czekać z niecierpliwością na kolejny epizod. RE: Walking Dead - raven.second - 17-10-2011 Sceny na autostradzie bardzo fajne, taka postapokalipsa w najlepszym wydaniu. Mnóstwo samochodów tworzących cmentarzysko, szabrowanie czego się tylko da, radość z odkrycia furgonetki transportującej wodę w pięciolitrowych baniakach, ogromu paliwa, jedzenia, ubrań, wszystkiego, co się może przydarzyć... Dawno nie czytałem komiksu, więc nie wiem jak patrzeć na końcówkę. W komiksie była to coś innego, znacznie, znacznie bardziej klimatycznego i powodującego prawdziwy opad szczeny. A tutaj jest jedno wielkie wtf i tak, jak napisał Hitch, niecierpliwe czekanie na ciąg dalszy. Btw, w następnym odcinku chyba będzie farma Hershela. RE: Walking Dead - Perfik - 17-10-2011 Napisz w spoilerze, co było w komiksie, to może przynajmniej zaocznie zaliczę opad szczeny ;) A odcinek, nie licząc scen wymienionych przez Hitcha, czyli dennego prologu i nudnej jak sraczka sekwencji w kościele całkiem dobry. Ot takie 7/10, czyli jak na początek sezonu nie najgorzej. BTW - odcinek oglądało 7,3mln widzów, przy współczynniku widzów w wieku 18-49 na poziomie 3.8 (czyli o jakim większość seriali stacji "publicznych" może pomarzyć). Jest to rekord, jeśli chodzi o stacje kablowe. RE: Walking Dead - raven.second - 18-10-2011 Na perfikową prośbę. RE: Walking Dead - leMur - 18-10-2011 raven - pomyliłeś akcje :) RE: Walking Dead - military - 18-10-2011 Odcinek drugi: meh. Czyli serial trzyma równy poziom. Fajna akcja na autostradzie, a potem niesamowite nudziarstwo do samego końca. RE: Walking Dead - Danus - 19-10-2011 Gdzie military oglądałeś drugi odcinek? RE: Walking Dead - military - 20-10-2011 Sorry, pomyłka, sezon drugi, odcinek pierwszy.:) RE: Walking Dead - Danus - 20-10-2011 Serial leci na FOXie, w sobotę o 22,00. Nie mogę się doczekać drugiego odcinka. Pierwszy odcinek spokojnie rozpoczynający wątki, które na bank wystrzelą w późniejszych odcinkach. Klimat jest, jest też chemia między bohaterami tak samo silna co w sezonie pierwszym. Moim zdaniem, najlepszy projekt filmowy dotyczący zombiaków w historii. RE: Walking Dead - wujo444 - 20-10-2011 Cytat:jest też chemia między bohaterami tak samo silna co w sezonie pierwszym. czyli nadal nie ma po co oglądać, bo bohaterowie to tylko stojaki na broń? Szkoda. |