![]() |
|
Głupi i głupszy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Głupi i głupszy (/Thread-G%C5%82upi-i-g%C5%82upszy--428) |
RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 08-08-2023 Nie wiem jak można nie znać "Top Secret" w takim wieku? (08-08-2023, 10:00)al_jarid napisał(a): Nawet nie wiedziałem, że "Big Lebowski" w ogóle miał być śmieszny. Ale przysypiałęm na nim, więc mogły mi umknąć jakieś zabawne sceny.To wysublimowany humor dla wytrawnego kinomana, więc nie przejmuj się, że nie zrozumiałeś :) Oczywiście jest jeszcze jedna wybitna komedia, która tutaj nie została wymieniona. Film, który ze śmiertelną powagą, w najlepszym stylu Bustera Keatona potrafi rozbawić do łez. Pełna niesłychanie zabawnych postaci, komediowych twistów i szalonej karuzeli śmiechu. Myślę, że przy odrobinie wysiłku każdy zgadnie o którym filmie mowa :) RE: Głupi i głupszy - Corn - 08-08-2023 Cytat:Ale żaden z nich nie testuje przepony nawet w połowie tak jak "Głupi i głupszy", a to tu chyba powinno być głównym wyznacznikiem :)Wypraszam sobie. Wymieniłem same najlepsze testery. 2 minuty próbki jednej z najlepszych komedii. Spokojnie poziom D&D RE: Głupi i głupszy - Bucho - 08-08-2023 (08-08-2023, 10:01)Dr Strangelove napisał(a): Oczywiście jest jeszcze jedna wybitna komedia, która tutaj nie została wymieniona. Film, który ze śmiertelną powagą, w najlepszym stylu Bustera Keatona potrafi rozbawić do łez. Pełna niesłychanie zabawnych postaci, komediowych twistów i szalonej karuzeli śmiechu. Czyzby chodzilo o… @@@ Spoofy z lat 80 i wczesnych 90. to w ogole osobna kategoria powinna byc. ZAZ rzadzil i tyle. Takze skoro pojawia sie Top Secret! i Hot Shots! to musi tez byc na takiej liscie Airplane! oraz oczywiscie The Naked Gun. RE: Głupi i głupszy - Krismeister - 08-08-2023 No właśnie, że nikt nie wymienił jeszcze Nagiej Broni xd Jim Carrey i Leslie Nielsen to najzabawniejsi ludzie w historii RE: Głupi i głupszy - shamar - 08-08-2023 (08-08-2023, 07:19)Bucho napisał(a): Porky’s to akurat totalna cienizna. Rozumiem impakt kulturowy i w ogole, ale to tak jak bys wrzucal Genowe Pigwe na liste najlepszych stand upow. Możliwe, bo nie widziałem lata. Odświeżam niektore starsze komedie i dziś zupełnie inaczej wchodzą. Ta dyskusja nie ma sensu. Bo lud wrzuca tu zupełnie różne komedie. A należałoby zestawić tylko te najbardziej glupkowate. Jeszcze nikt nie wymienił niczego od Brooksa. RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 08-08-2023 (08-08-2023, 11:13)shamar napisał(a): Ta dyskusja nie ma sensu. Bo lud wrzuca tu zupełnie różne komedie. A należałoby zestawić tylko te najbardziej glupkowate.To pewnie dlatego, że ludzie mają rożne poczucie humoru shamar :) Jakbym miał robić top ten to oczywiście byłby "Młody Frankenstein". RE: Głupi i głupszy - Bucho - 08-08-2023 Top 10 najlepszych komedii, juz chociazby tylko dla tej sceny: RE: Głupi i głupszy - slepy51 - 08-08-2023 U mnie gdzieś w czołówce na pewno znalazłyby się jeszcze takie tytuły jak "Idiocracy" czy "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy". Jeśli chodzi o numer jeden to ten od lat się nie zmienia i za każdym seansem bawi i śmieszy tak samo a dodatkowo zachwyca wykonaniem i kunsztem braci Chiodo - mowa oczywiście o "Team America: World Police". RE: Głupi i głupszy - marsgrey21 - 08-08-2023 Ale offtop. Jeśli miałbym wybrać moją ulubioną komedię to byłby to Supersamiec. RE: Głupi i głupszy - Krismeister - 08-08-2023 Oglądałem ostatnio trzeci raz, ten film staje się coraz lepszy, a McLovin rozpierdala mnie do dzisiaj xd RE: Głupi i głupszy - Bucho - 08-08-2023 Fenomenu akurat tej komedii kompletnie nie rozumiem :) Przy czym, ogladalem ten film chyba tylko raz, jakies 15 lat temu. RE: Głupi i głupszy - shamar - 08-08-2023 "głupi i głupszy" to film z lat 90. Może się skupcie tylko na komediach z lat 90. Ostatecznie 80 i 90. RE: Głupi i głupszy - marsgrey21 - 08-08-2023 (08-08-2023, 12:12)Bucho napisał(a): Fenomenu akurat tej komedii kompletnie nie rozumiem :) Oto kwintesencja tego fenomenu. RE: Głupi i głupszy - Bucho - 08-08-2023 Meh :) RE: Głupi i głupszy - al_jarid - 08-08-2023 "Supersamca" widziałem raz i nigdy nie miałem ochoty powtarzać. "Głupiego i głupszego" oglądałem pewnie z 10 razy, jeśli nie więcej, i nadal bawi. RE: Głupi i głupszy - Mental - 08-08-2023 Dr Strangelove napisał(a):Myślę, że przy odrobinie wysiłku każdy zgadnie o którym filmie mowa :) Najpierw się z ciebie śmieją. Potem cię ignorują. Na końcu uznają cię za najlepszy sci-fi XXI wieku i jeden z 5 najlepszych w całej historii gatunku. RE: Głupi i głupszy - Derelict Machine - 08-08-2023 Widzę, że padają takie typy, że jeszcze tylko czegoś z Chaplinem brakuje. RE: Głupi i głupszy - srebrnik - 08-08-2023 Jaka jest cała piątka? RE: Głupi i głupszy - Dr Strangelove - 08-08-2023 "Głupi i Głupszy" "Top Secret" "Sami swoi" "Benny Hill" "Prometeusz" RE: Głupi i głupszy - Derelict Machine - 08-08-2023 Kevin sam w domu > Głupi i głupszy |