Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Venom (2018) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: Venom (2018) (/Thread-Venom-2018--4555)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

RE: Venom (2018) - Badus - 16-01-2018

Oby Sony dało tam kogoś z głową na karku, żeby tego nie spierdolili skoro już chcą to jakoś mieszać z MCU.
Tak czy srak apetyt na tę produkcję jakby trochę wzrósł ;]

RE: Venom (2018) - OGPUEE - 16-01-2018

Z tym Pająkiem to może być tak na zasadzie jakiegoś cameo plus kilka sugestii dla geeków.

RE: Venom (2018) - Danus - 16-01-2018

I wystarczy, to nie musi być ważny element tego świata, ale gdzieś tam istniejący zboku i z cameo Hollanda by wiadomo było, że to ten sam świat.

Historii, na których ma bazować film nie czytałem, więc ich związku z Pająkiem nie znam. Natomiast nie obrażę się, jeśli twórcy poradzą sobie bez jego ingerencji w fabułę, a sam Venom będzie dla MCU tym czym Deadpool dla X'ów - niby shared universe...ale k***a nie do końca ;)
Z Hollandem czy bez jestem ciekawy finalnego efektu.

RE: Venom (2018) - Kuba - 16-01-2018

Ale chwila...wy potrzebujecie Spider-mana (który dla samego Venoma jest BARDZO ważny) czy połączenia z MCU?
Co daje świadomość jednego świata jeśli "Venom" z tego nie skorzysta, albo wprowadzamy Hollanda na pełen etat i robimy z niego wazny punkt filmu albo nie bawimy się w żadne camea i sugestie o jednym świecie. To moje zdanie.
A najlepszym (ale nierealnym) wyjściem byłoby wprowadzenie Milesa Moralesa z rolą Parkera w historii Eddiego a za pośrednictwem "Ant-man&The Wasp" lub "Doctora Strange 2" rzucić szybką sugestie dla niedzielnych widzów, że to alternatywny świat (poprzez zwyczajny nie wiem, rzut oka w jakims magicznym zwierciadle i komentarz kogoś).

RE: Venom (2018) - Gieferg - 16-01-2018

A ićfhooy z tymi swoimi genialnymi pomysłami :)

Mają zrobić tak, żeby Venom mógł się potem pojawić (i się pojawił) w którejś z kontynuacji Homecoming (najlepiej tej najbliższej). Ot i wszystko czego mi trzeba do szczęścia. Występ Spider-Hollanda jak najbardziej wskazany, nawet minimalny. Scena po napisach to dobra opcja.

E tam ważny...Może w komiksach albo przy konieczności pokazania originu V (co już raz zagrano, efekt znamy). Venom sam w sobie jest na tyle zajebistym przelujem, że nie obrażę się nawet za olanie Pająka, jeśli w zamian dostaniemy film z mocnym pierdolnięciem w wykonaniu Tomka.

(16-01-2018, 23:18)Gieferg napisał(a): A ićfhooy z tymi swoimi genialnymi pomysłami :)

Mają zrobić tak, żeby Venom mógł się potem pojawić (i się pojawił) w którejś z kontynuacji Homecoming. Ot i wszystko czego mi trzeba do szczęścia. Występ Spider-Hollanda jak najbardziej wskazany, nawet minimalny. Scena po napisach to dobra opcja.

I tym samym wywalamy do kosza wszelkie gadki o mrocznym filmie z Rką, konkretnej skupionej na bohaterze, zamkniętej historii, własnym tonie i jakimś stylu. :)

No chyba, że ten film JEDNAK ma być ta komedia sci-fi, ale już się gubie która wersja jest aktualna.

Może otwarcie...nie chce zrobienia z tego części MCU na modłe wszystkich filmow z tej serii. ;)

Cytat:I tym samym wywalamy do kosza wszelkie gadki o mrocznym filmie z Rką, konkretnej skupionej na bohaterze, zamkniętej historii, własnym tonie i jakimś stylu. :)

Logan już pokazał, że ta sama postać w tym samym wykonaniu może sobie dobrze poradzić zarówno w filmach w PG-13 jak i z R-ką. A Spider-Holland w scenie w trakcie napisów będzie miał dokładnie zerowy wpływ na to jak ten film może wyglądać.

RE: Venom (2018) - zombie001 - 16-01-2018

Widzę, że niektórym nadal się marzy połączenie Venoma-MCU na zasadzie bieda-netflixowych seriali. A idźcie w pi*** z takimi pomysłami. Jeśli taki jest ich plan, to lepiej od razu spuścić ten film w sedesie i "zabetonować łazienkę", żeby to nigdy nie ujrzało światła dziennego i nie działało tak dewastacyjne na "bujną wyobraźnię" fanów.

@Kuba
Nigdzie nie było mowy, że to będzie MHROOOOOOOOOCZNE. Ostatnio nawet Tolmach migał się od odpowiedzi, czy będzie Rka :P

Ja nadal obstawiam, że celują w groteskowy i przerysowany komedio-horror.

RE: Venom (2018) - Krismeister - 16-01-2018

Holland na pewno nie będzie miał jakiejś ważnej roli, bo byłby z tego kolejny "Spider-Man", a nie "Venom".

Cytat:Widzę, że niektórym nadal się marzy połączenie Venoma-MCU na zasadzie bieda-netflixowych seriali.

To żadne marzenia. To jedyna realna wersja rozwoju wydarzeń. I jedyna słuszna.

MCU i SonySPider-Verse powinny działać na zasadzie dwóch osobnych światów, mających za wspólny punkt tylko Spider-Mana z przyległościami (w postaci ciotki May i paru innych postaci, które pojawiałyby się u jego boku przy okazji jego występów w Avengers i innych filmach MCU). Supporting cast pełnoprawnych członków MCU też jakoś nie zawsze występuje w innych filmach z uniwersum, więc pod tym względem Spider-Man by się nawet szczególnie nie wyróżniał.

Tzn oczywiście, że lepsze byłoby pełne wchłonięcie Pajączka i wszystkiego co się z nim wiąże do MCU i korzystanie z tego bez ograniczeń, ale w obecnej sytuacji wyżej wspomniana opcja jest najlepszą z dostępnych.

Nie licząc tej jedynej prawdopodobnej i najsensowniejszej - film będzie osobą, niezależną od reszty historią :)

RE: Venom (2018) - srebrnik - 17-01-2018

Jak dla mnie film spokojnie może dziać się w ramach MCU. W tym uniwersum zrobiło się już miejsce na spin-offy. W zasadzie "Homecoming" czymś takim nawet można nazwać. To historia zupełnie poboczna dla głównego wątku. Ogromne przeciwieństwo dla takiego np. "Iron Man 2", którego fabuła była pretekstem, żeby wprowadzić mocniej wszystkie wątki S.H.I.E.L.D. i mocno dać znać, że to wspólny świat dla różnych innych cudaków. Może teraz właśnie pora na krok następny, czyli film o kimś takim jak Venom. Czemu nie? No może dlatego, że to jednak Sony. To w sumie odpycha.

Ciąg dalszy doniesień, a wraz z nimi informacja, że podobno Holland od dwóch dni jest na planie.

Poza tym Hardy mógł niechcący zdradzić, że wrogiem Venoma w filmie będzie Carnage. Taka grafika pojawiła się i zniknęła

[Obrazek: DTqw_UeWkAIctxj.jpg]

RE: Venom (2018) - Mierzwiak - 17-01-2018

Kadr poniżej pochodzi z Prometeusza a Venom nie ma jeszcze trailera.

Coś jeszcze?

RE: Venom (2018) - tchopz - 17-01-2018

Skasowałem post zanim napisałeś.
Znów z komórki przeglądasz?

Coś jeszcze? ;)

RE: Venom (2018) - Badus - 17-01-2018

Jak ma być Carnage, to R'ka i szlachtowane gówniaki muszą być ;]
Nawet mam swój typ do obsadzenia - ten rudy brzydal z Watchmenów, pasuje jak ulał.

RE: Venom (2018) - Mierzwiak - 17-01-2018

@tchopz

Ostatnio zawsze :)

RE: Venom (2018) - Gieferg - 17-01-2018

Carnage jest typowym przykładem przeciwnika, jakiego się stosuje w pierwszych częściach więc pewnie się pojawi.

Venom (2018) - srebrnik - 17-01-2018

Mnie zastanawia w tym wszystkim jak zostanie przedstawiony Brock/Venom. Jako postać dobra? Zła? Biało-czarna?

Film z negatywną postacią jako głównym bohaterem to coś bardzi świeżego, ale nie wierzę, że Sony odważy się na takie coś. Prędzej będzie kazus "Suicide Squad".