![]() |
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) (/Thread-Aliens-vs-Predator-Requiem-AVP2--620) |
- Hitch - 09-09-2007 Dzieciaki nie kloccie sie. Irritator, ja jestem za przejmowaniem pewnych cech ale wraz mowienie ze te rury na plecach Obcego to gruczoly potowe...jest glupie. Gieferg: Ponieważ żywicielem jedynego w filmie Obcego był pies (w wersji reżyserskiej wół), Giger tym razem otrzymał zadanie zaprojektowania Aliena, poruszającego się na wszystkich czterech kończynach, z oczywistymi analogiami do zwierząt drapieżnych. Szwajcarski mistrz pracę przy filmie wykorzystał także do poprawienia i ulepszenia własnych pomysłów, które w filmie Scotta nie były zadowalająco zrealizowane, lub tym razem - ze względu na odmienny sposób poruszania - nie były potrzebne. Tak stało się z wypustkami na plecach Obcego. Giger je usunął z projektu, ponieważ podczas chodzenia na czterech łapach, długi tył głowy nie miałby się gdzie podziać. Dodano również długie, ostre szpony pomiędzy palcami. Przywrócono gładką powierzchnię głowy, odrzuconą przez Jamesa Camerona w poprzednim filmie. Wydłużono klatkę piersiową, tylne łapy, oraz zmodyfikowano wygląd morderczego, uzbrojonego języka. O tym, ze ten Alien pochodzi od psa i przejal jego pare jego cech pisze nawet Adi, czyli tak musialo byc w materialach dodatkowych Alien 3. - Mierzwiak - 09-09-2007 A może tłumaczyć te różnice inaczej? Chodzi mi oczywiście o te między Alienami z 1 i 3 filmu. Może nie chodzi o przejmowanie cech nosiciela, ale zwyczajnie o jakąś tam ewolucję, różny rozwój w zależności od tego w jakim Obcy zagnieździł się organizmie. Może niezbyt to mądre, ale chyba równie "naukowe" co teoria z przejmowaniem cech żywiciela. Wspaniale by było gdyby Scott powrócił do Obcego i pokazał co się stało na pokładzie statku space jockeya, jak wyglądał Obcy który z niego wyszedł, no i najważniejsze, samą planetę Obcych. Chociaż podejrzewam że ciężko byłoby dorównać oczekiwaniom nas wszystkich, w sumie sam nie wiem co chciałbym zobaczyć. - Anonymous - 09-09-2007 Cytat:O tym, ze ten Alien pochodzi od psa i przejal jego pare jego cech pisze nawet Adi, czyli tak musialo byc w materialach dodatkowych Alien 3.Jeśli dobrze pamiętam, to w komentarzu na DVD była mowa o tym że najpierw miał być wół, a potem zastąpiono go psem. whatever, pomysł chybiony tak czy inaczej. Cytat:Wspaniale by było gdyby Scott powrócił do Obcego i pokazał co się stało na pokładzie statku space jockeya, jak wyglądał Obcy który z niego wyszedł, no i najważniejsze, samą planetę Obcych. Byłoby c***owo. Cała tajemnica, jeden z najlepszych elementów pierwszego filmu zostałaby udupiona. Ja podziękuję. - Mierzwiak - 09-09-2007 Gieferg napisał(a):Byłoby c***owo. Cała tajemnica, jeden z najlepszych elementów pierwszego filmu zostałaby udupiona. Ja podziękuję.To prawda. Ale wszystko zależy od tego jakby to pokazano. - Mefisto - 09-09-2007 Irritator napisał(a):Nienawidzę traktowania Obcych jako przerośniętych mrówek i dlatego nigdy nie przyjmę takiego wytłumaczenia. Ale oczywiście ma ono jakiś sens. a kto je tak niby traktuje? Fakt, że jest królowa i całe gniazdo jej podwładnych to nie znaczy wcale, że to mrówki, bo nie tylko mrówki tak żyją. Taki układ to po prostu jedno z najlepszych rozwiązań w świecie zwierząt i nie jest to głupie rozwiązanie, żeby Obcy miał podobne. A że Tobie się jeno z mrówkami kojarzy, no to sorry - dołącz do Hudsona :P - D'mooN - 09-09-2007 Cudnie, Cameron nakręcił sequel, maszynka ruszyła do przodu i teraz tysiące fanbojów na świecie mogą spierać się o pierdoły. Dzięki chłopaki, skutecznie obrzydziliście mi Obcego na najbliższych parę miesięcy. - romeck - 09-09-2007 Dlatego D'mooN ja nie czytam większości postów z tego tematu. :) - military - 09-09-2007 A ja mam teorię co do różnic wyglądu. Choć prawda jest taka, że reżyserzy sequeli chcieli po prostu mieć inaczej wyglądającego potworka, ale załóżmy że: a) tak jak gruby, niski murzyn i szczupły, wysoki biały nie są podobni, tak alieny z A1 i A3 różnią się - bo tak i już... lub b) to kwestia wieku. w A1 chestburster po pieciu sekundach spierniczył ze stołu, żeby go nie zabili, potem miał kilkanaście godzin spokoju - mógł jeść i rosnąć. Nie widać stadium pośredniego. W A2 widać obcych mających po kilka tygodni - mają na głowach jakieś narośle itp. W A3 widać to pomiędzy A1 i A2. Potworek nie ma jeszcze rur na plecach, ma wciąż gładką głowę (jak w A1), jest blady jak chestburster, ale jako że mógł sobie poucztować w spokoju na nosicielu, od razu jest trochę większy. - Mefisto - 10-09-2007 D'mooN napisał(a):Dzięki chłopaki, skutecznie obrzydziliście mi Obcego na najbliższych parę miesięcy. jeśli to oznacza, że nie wybierzesz się na AvP 2 i nie nabijesz kasy 20th century, to mission accomplished :D - Dr_Bakier - 12-09-2007 inetresujące info na filmwebie Ciekawe jak będzie (hipotetycznie) wyglądała planeta Predów. Wiem że odezwą się głosy że to beszczeszczenie legendy (znowu gdyby nie dodano czegoś nowego do kanonu to znaleźliby się jacyś ludzie mówiący "że film bezczelniekorzysta z motywów z poprzednich części" :D ) ale to nadal jesy cholernie intrygujące. Nie pamiętam żeby nawet w jakimś komiksie pokazano rodzinny glob łowców. - Predator895 - 12-09-2007 pewnie dadzą jakiś 3 minutowy flashback i tyle ;] - Mierzwiak - 12-09-2007 Ewentualnie scena ta będzie na samym końcu filmu (co wydaje mi się oczywiste), np coś w stylu Predatorzy wracają na swoją planetę razem z facehuggerami na pokładzie... resztę można sobie dopowiedzieć samemu :wink: - Predator895 - 12-09-2007 AVP3: Return of the Predators ?? :) - military - 13-09-2007 http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=40175 - ze dwa nowe zdjęcia i dwa wycięte z trailera. Co mi się podoba to to, że Predator tutaj naprawdę wygląda groźnie, nie to co misiowe przytulanki z AVP. - Predator895 - 13-09-2007 nowy trailer niestety marna jakość: Fajna kolęda :D Przy okazji premiera przełożona na 18 stycznia 2008 :P - Oconnel - 16-09-2007 MAMY NOWE FAKTY ODNOŚNIE AVP-R Cytat:W wywiadzie udzielonym stacji MTV, bracia Strause, twórcy "Aliens Vs Predator: Requiem", zdradzają szczegóły produkcji. Fuck yeah, jestem za. Jeden Predator vs All, to mi się podoba :D - Hitch - 16-09-2007 A ja jestem przeciwko weterance wojny w Iraku... Jak to glupio brzmi. - military - 16-09-2007 A Ripley to weteranka walk z najniebezpieczniejszymi kosmitami w historii kina, więc leję na weteranki normalnych wojen. :) Może być. Chociaż... tyko jeden Predator? Wygląda wprawdzie świetnie, ale... jeden? Tytuł co prawda jest teraz adekwatny do treści, ale... jeden? - Oconnel - 16-09-2007 Więcj informacji: Cytat:Alien vs. Predator - Requiem directors Greg and Colin Strause have gone on the record with stunning candor about their sequel to Paul W.S. Anderson's Alien vs. Predator. Ja osobiście uważam że powinien być jeden Predator. Predator to ciężki kawał skyrczybyka, który powinien potrafić położyć w walce z tuzin alienów zanim padnie (o ile padnie). W przypadku pierwszego AVP tak nie było, i cały urok Predatora przygasł dosyć mocno. Miejmy nadzieję że tym razem będzie inaczej. - military - 16-09-2007 Jeden Predator był w P1 i P2, i w zasadzie też w AVP (bo pozostali przecież padli w pierwszej akcji). A ja chciałbym zobaczyć np. dwóch współpracujących Predów - bo to przecież nie są łowy, tylko zadanie zniszczenia zagrożenia. Ogólnie - taki powiew świeżości wprowadzić do licencji. Nie mówię o armii przecież, ani nawet o tuzinie. Dwaj łowcy byliby w sam raz. :) |