Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - Gal Anonim - 22-12-2018

No nie, trójke warto choćby dla Hana. Jak ktos bardzo nie chce to może ją obejrzeć po 6-tce, ale IMO warto, bo jest calkiem sympatycznym spin-offem.

A dwójki chyba nigdy nie obejrzalem.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 22-12-2018

Cytat:Jak ktos bardzo nie chce to może ją obejrzeć po 6-tce

Tak też zrobiłem.
Nie warto, jest gównianym spin-offem z totalnie antypatycznym głównym bohaterem.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 22-12-2018

(22-12-2018, 00:37)Kuba napisał(a): Z serii widziałem jeden film. Jeśli mam cokolwiek nadrobić to jedynie części od 5 (nie widzę żadnego powodu aby ogladać poprzednie). Widziałem konkretnie 7...

spore stężenie żenady. jak na 3 zdania.

(22-12-2018, 00:24)zombie001 napisał(a): No tak, ale jak to się ma do relacji Hobbsa i Shawa?
Nijak. Oprócz tego, że ten drugi też chciał zabić jego i Elene.
Ale mogłeś zapomnieć. W końcu to telenowela.

RE: Szybcy i wściekli - Kuba - 22-12-2018

(22-12-2018, 03:47)Gieferg napisał(a):
Cytat:pojedynek całej trójki

LOL

Chodzi ci o słowo "pojedynek"?

@shamar w twoim wydaniu taki komentarz brzmi nawet śmiesznie.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 22-12-2018

Tak, o pojedynek, który z definicji oznacza "jeden na jednego".

RE: Szybcy i wściekli - Kuba - 22-12-2018

Wiem, użyłem go z rozpędu, ale w sumie dzięki za zwrócenie uwagi, poprawiam.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 23-12-2018

(22-12-2018, 12:15)Kuba napisał(a): @shamar w twoim wydaniu taki komentarz brzmi nawet śmiesznie.

Ja przynajmniej się nie przyznaje, że oglądam serie od środka. A nawet nie - że ogladam jedynie środkowy film z serii.

RE: Szybcy i wściekli - Kuba - 23-12-2018

Jakby to było LOTR, trylogia Nolana czy Star Warsy to pewnie bym się nie przyznawał. Przy Szybkich i wściekłych? Chyba jakoś będe żył z tym ogromnym poczuciem wielkiego wstydu :) Oglądając (nadmienie, że nie z własnego wyboru) 7 nawet przez moment nie miałem wrażenia, że trace cokolwiek, serio. Szybko wszystkich istotnych powiązań między postaciami szło się domyślić. Jakiś związek emocjonalny też zbytnio potrzebny nie był.

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 23-12-2018

Nie mogłeś się domyślić bo tam przez 6 wcześniezych filmów trwała latynoska telenowela.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 31-01-2019

https://comicbook.com/movies/2019/01/30/dwayne-johnson-not-appearing-in-fast-and-furious-9/

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 01-02-2019

Wchodzą w SF na całego, Elba jako terminator... No ok, jakoś bardziej mnie to ciekawi, niż FF9. Zwłaszcza FF9 bez Rocka i Stathama :P

W pewnej chwili myślałem, że zrobią powtórkę z "Aim for the bushes" XD
No i są...

You just can't beat the classics :) Na dzień dzisiejszy jestem w kinie.

RE: Szybcy i wściekli - SonnyCrockett - 01-02-2019

Takie F&F tylko bez nadużywania słowa family. Czyli bez szans na kino bo szkoda kasy ale jak poleci za 3 lata w TV to rzucę okiem. :)

Szybcy i wściekli - srebrnik - 01-02-2019

Zawsze przy okazji nowego odcinka tej serii mam te same rozkminy. Zawsze urzeka mnie, że z prostej jedynki ewoluowało to w komiksową serię wielkich hitów kasowych. Nie da się ukryć, że jest to jakieś osiągnięcie.

Idą (przynajmniej w klimacie zwiastuna) w jakąś ogromną już samoświadomość. Zapowiada się na wielki hit i mnóstwo ludzi będzie się dobrze bawić.

Potencjał dramaturgiczny tu zerowy. "Family" nie pada tu ani razu. Wygląda na to, że Universal rozumie ideę spin-offów lepiej niż Disney.

RE: Szybcy i wściekli - nawrocki - 01-02-2019

Nie ma Diesla, pseudo-śmiesznych raperów, wiecznie skrzywionej Rodriguez i telenowelowego posmaku całości, została tylko głupkowata, bezpretensjonalna akcja, dwaj łysole i przegięty villain - tego właśnie potrzebowała ta seria. :)

RE: Szybcy i wściekli - Grievous - 01-02-2019

Prezentuje się to absolutnie kretyńsko - I like it. Brat to nazwał nieoficjalną adaptacją "Saints Row", z czym się w pełni zgadzam :P

RE: Szybcy i wściekli - Proteus - 01-02-2019

(01-02-2019, 19:26)Grievous napisał(a): Brat to nazwał nieoficjalną adaptacją "Saints Row", z czym się w pełni zgadzam :P

W punkt. Głupotka z sercem. Stawiam się w kinie.

RE: Szybcy i wściekli - Kuba - 01-02-2019

Wygląda jak głupia, absurdalna i zajebista rozrywka w której cała główna trójka aktorów zdaje sie świetnie odnajdywać. Na dodatek realizacja wygląda na odpowiednio przegiętą, ale i dobrą więc chyba już wyprawa do kina jest pewna :)

RE: Szybcy i wściekli - SonnyCrockett - 01-02-2019

Najlepsze jakby ten spin-off zarobił więcej niż ostatnie F&F, chyba by Dieslowi nie starczyło maści na ból dupy. :)

RE: Szybcy i wściekli - Snappik - 01-02-2019

Niech zarobi 1/10 tego co ostatnia część to będzie sukces.

Idealny komentarz z YT podsumowujący ten zwiastun -  Hobbs and shaw should meet the avengers in the next movie

W sumie dlaczego nie? ;)

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 01-02-2019

ja pier... Wyłaczyłem po 20 sekundach bo zaś będzie na mnie, że się wyzłośliwiam na guano, którego nawet nie obejrzę :)