Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Szybcy i wściekli - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Szybcy i wściekli (/Thread-Szybcy-i-w%C5%9Bciekli--1172)

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 31-01-2020

Po H&S ktoś jeszcze chce oglądać Rocka w duecie ze Stathamem?
Co działało fajnie w małych dawkach w F8 zostało kompletnie zmasakrowane przez przedawkowanie w spin-offie.

A Han? Who gives a fuck about Han? Nawet jego filmowa "rodzina" miała ostatnio wyjebane :D
Jesli już, to tylko brak Briana może stanowić jakiś problem, ale F8 bez niego i tak było lepsze niż F7 z nim.

Czekam na zwiastun.

RE: Szybcy i wściekli - Danus - 31-01-2020

Tez nie ogarniam tego stwierdzenia, ze Han to jeden z wazniejszych organow tej rodziny, tego uniwersum. Arahan przestan brac co bierzesz.
Han nigdy nie byla taka postacia i kazdy ma w dupie Hana. Ktos go jeszcze pamieta?

RE: Szybcy i wściekli - Grievous - 31-01-2020

Han to najsympatyczniejsza postać w tej serii.

RE: Szybcy i wściekli - Trailery Srailery - 31-01-2020

Bardzo proszę...

RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 31-01-2020

Acha. Han żyje, Cena to brat Doma, a akcję z konwojem wzięli prosto z Deadpoola 2. No i Charlize pożyczyła fryzurę od Nicka z Backstreet Boys z lat 90.
Ja pierdole ...

RE: Szybcy i wściekli - Mental - 31-01-2020

Arahan, ja serio nie wierzę, że ty się emocjonujesz tym syfem. Przecież to jest nawet gorsze niż najgorsze marvelowskie gówno, co jest sztuką samą w sobie.

RE: Szybcy i wściekli - Grievous - 31-01-2020

Jestem rozczarowany, że nie było żadnej akcji w kosmosie :/ Może w dziesiątce.

Nie pamiętam gdzie widziałem to porównanie, ale ta seria to chyba najlepsza zachodnia adaptacja japońskiego shounena - zaczyna się skromnie lecz stopniowo eskaluje do absurdalnych proporcji, jest to tasiemiec bez końca, postacie zaliczają power upy za którymi nie stoi żadne logiczne wyjaśnienie (postacie zaczynały jako złodzieje odtwarzaczy DVD, kierowcy i mechanicy, a teraz są mistrzami sztuk walki i super hakarami), złoczyńcy mają syndrom Vegety i nikt tak naprawdę tutaj nie ginie.

RE: Szybcy i wściekli - Arahan - 31-01-2020

@Mental, nie tyle emocjonuje, co sprawiało mi to kiedyś dużo lekkiej, niezobowiązującej frajdy. I skończyło się kiedy zginął Paul. Mam do tej serii jakiś sentyment, lubię niektórych bohaterów (obecnie żadnego) i po prostu mnie to w pewien sposób uwiera. Jak kamień w bucie, albo kawałek mięsa między zębami ;)

Niby nic, a wkurwia.

RE: Szybcy i wściekli - SonnyCrockett - 31-01-2020

Czyli teraz w 10 części czeka nas petarda. Paul Walker żyje! Ukrywał się żeby nowa część przeskoczyła 2 miliardy. :)

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 31-01-2020

Pokazali chyba cały film łącznie z wszelkimi twistami. Chyba faktycznie na księżycu będą dopiero w 10-tce.
No nic, jestem w kinie.

Arahan napisał(a):Acha. Han żyje, Cena to brat Doma, a akcję z konwojem wzięli prosto z Deadpoola 2. No i Charlize pożyczyła fryzurę od Nicka z Backstreet Boys z lat 90.
Ja pierdole ...

Nie ma Hana, źle, jest Han - też źle, no nie dogodzisz... :D

RE: Szybcy i wściekli - Grievous - 01-02-2020

Han zagwarantował że w kinie zjawię się na 100%. Liczę na najbardziej niedorzeczne wyjaśnienie jego powrotu.

RE: Szybcy i wściekli - Gieferg - 01-02-2020

Gisele i Elena pewnie wrócą w 10-tce, nie zdziwi mnie już nawet Charlize przy rodzinnym stole w finale ostatniej części. W 9-tce zasiądzie tam z pewnością Cena :P

Jak myślicie, w której części dostaniemy CGI-plastusia Briana? 11, 12?

Myślę, że już w tej.

No i czekamy na obowiązkowe jojczenie w wykonaniu Shamara, który nie obejrzy z tym, że obejrzy.

Jako cameo - możliwe. Ale chyba poczekają aż technologia jeszcze nieco się rozwinie i stanieje, aby przywrócić go w pełnej roli. Idealne narzędzie do marketingu, plus początek nowego trendu z przywracaniem nieżywych aktorów w lubianych rolach.

RE: Szybcy i wściekli - Juby - 01-02-2020

Wielokrotnie zastanawiałem się jak będą chcieli przebić ściganie się po lodzie z łodzią podwodną, ale latania autami na linach jak Tarzan się nie spodziewałem. :D

Zły brat Doma wyjęty z kapelusza to motyw mniej głupi i bardziej w duchu telenowelowatości tej serii, niż zdrada Doma w zwiastunie ósemki. Bardziej nie pasi mi brak jakiejś charakterystycznej lokacji, jak Rio w piątce, czy Londyn w szóstce.

Skoro Han wraca, to tym bardziej mogą wybaczyć Stathamowi i znowu będzie w ekipie w części dziesiątej. : )

Ten komentarz mnie rozwalił na kawałki:

Cytat:Shaw got plastic surgery to pretend to be Han because he felt bad about killing him. It's so Diesel could get rid of Statham while bringing back Kang.

:D

RE: Szybcy i wściekli - patyczak - 01-02-2020

Cytat:Liczę na najbardziej niedorzeczne wyjaśnienie jego powrotu.

W 2:22 chyba cofają się w czasie według wskazówek doktora Emmetta Browna, więc w tym uniwersum raczej można już wszystko odwrócić :D

RE: Szybcy i wściekli - shamar - 01-02-2020

Nawet nie współczuję tym, którym takie gowno może się podobać i którzy nabija znowu kabzy producentom, którzy mają ich za idiotów.

(01-02-2020, 00:17)Gieferg napisał(a): No i czekamy na obowiązkowe jojczenie w wykonaniu Shamara, który nie obejrzy z tym, że obejrzy.

Nie obejrzałem już poprzedniego. Podtrzymam nową tradycję

RE: Szybcy i wściekli - marsgrey21 - 01-02-2020

Ten samolot z Charlize ścigający resztę już mial takie lekkie Ufo vibes, więc nie jest źle, a skoro przywracają Hana który najwyraźniej ledwo przytomny i połamany wydostał się z eksplodojuącego samochodu, to już można śmiało wyczekiwać powrotu Gadotki.