![]() |
|
American Gangster - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Ridleya Scotta (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Ridleya-Scotta--62) +---- Wątek: American Gangster (/Thread-American-Gangster--295) |
American Gangster - Mush Room - 05-11-2007 Des prosi i prosi i nikt go nie słucha. No to ja w końcu spełniam jego prośby, taki o właśnie jestem wspaniałomyślny. Nie bardzo potrafię pisać o filmach, które wywarły na mnie ogromne wrażenie, bo sprowadza się to do powtarzania tych samych rzeczy w każdym akapicie. Skopiuję więc swoją wypowiedź z mini-recenzji: Arcydzieło, cud miód, obraz kapitalny. Pod każdym słowem (o zgrozo) Hitcha podpisuję się rękami i nogami :) Film, który za 10 lat będzie określany klasykiem. 10/10 jakby ktoś miał wątpliwości. Dodam tylko, że w życiu bym nie pomyślał, (patrząc na współczesną kondycję kina i zabijającą tendencję do "pegietrzynastkowania") że jeszcze kiedykolwiek zobaczę tak dobre, mocne, świetnie zrealizowane, trzymające w napięciu, bezpretensjonalne kino o tak wyrazistych, genialnie wykreowanych przez aktorów głównych i dalszoplanowych, postaciach. Naprawdę, kapitalna sprawa. 10/10 to za mało. - desjudi - 05-11-2007 prosze i prosze, bo film jest warty większej dyskusji zapewne, a nie chwilowego pojawienia się na 89 stronie mini-recenzji 8) tym bardziej, że ci, którzy AG widzieli, mają coś konkretnego do powiedzenia. szybko pojawiły się dvd-screenery. ki diabeł? - Mush Room - 05-11-2007 Oscary 2008 - sezon uważamy za otwarty :) - Predator895 - 05-11-2007 hm trudno jest ocenić ten film jest dobry ale mógłby być lepszy, ma w sobie coś z Francuskiego Łącznika . Denzel raczej nie zawodzi Crow też daje rade ale czarna mafia to aż gryzie w oczy . Nienawidzę szpanerstwa nygasów chodzi o futra,gajery w których wyglądają jak klauny bez obrazy oczywiście. Sam Denzel gardzi takim postępowaniem i to lubię w nim najbardziej Niestety reszta nie podporządkowuje się BosowiOgólnie film oceniam następująco 7/10 - Mental - 05-11-2007 świetny film. więcej wkrótce. - Mush Room - 05-11-2007 Predator - A więc obniżasz filmowi ocenę, za to, że jest na faktach i te fakty oddaje? :) - Predator895 - 06-11-2007 nie obniżam po prostu pewne rzeczy irytują mnie nawet jeśli są na faktach autentycznych ![]() PS. Do kina wybiorę sie tak czy siak, jest w filmie kilka scen które chciałbym zobaczyć na wielkim ekranie. - Mental - 06-11-2007 Cytat:czarna mafia to aż gryzie w oczy. Nienawidzę szpanerstwa nygasów chodzi o futra,gajery w których wyglądają jak klauny bez urazy Pred, ale to najgłupszy zarzut pod adresem filmu, jaki mogłeś spłodzić. ja rowniez nienawidze szpanerstwa i eloziomalstwa, ale takie zycie. chcialbys, zeby co? zeby Ridley pokazal gangsterke w szytych na miare garniturach? to nie Italia. - Predator895 - 06-11-2007 hm w sumie mantal muszę zobaczyć jeszcze raz bo ten screener jest trochę przyciemniały ![]() PS. Dotrwałeś do końca napisów końcowych ?? bo jest niezła niespodzianka
- Mental - 06-11-2007 widziałem. tak tez sie zastanawiałem, gdzie wtrynili ten motyw :) w zwiastunie był, w filmie nie ma. - Gal Anonim - 07-11-2007 Ja też dotrwałem! Swoją droga, cholernie długie te napisy. Chyba z siedem minut. - Mush Room - 07-11-2007 Ja tam przewinąłem :) - nowak - 08-11-2007 Mental napisał(a):w AG drugi plan jest wybitnyRolę pierwszego partnera Richy'ego gra John Ortiz-rozpoznałem go jako tego,co grał w Narc epizod tego kolesia-ckrackheada z chorym penisem.Teraz czytam,że grał też w Miami Vice Yose Nero,choć wtedy go nie zczaiłem. A sam film jest świetny-super się ogląda, a to nygerostwo mi nie przeszkadzało. - Mental - 08-11-2007 Cytat:Teraz czytam,że grał też w Miami Vice Yose Nero,choć wtedy go nie zczaiłem. stary, rozwliles mnie ta informacja. serio. nigdy bym nie przypuszczal, ze to ta sama postac. tak swoja droga, American Gangster i MV maja wiele wspólnego. po pierwsze, to dwa najlepsze filmy, jakie widziałem w XXI wieku. po drugie... zreszta walic po drugie - sa najlepsze i basta :) - nowak - 08-11-2007 ...po drugie oba są nakręcone przez reżyserów o uznanej pozycji,którzy mają zrobionych sporo świetnych filmów. - Mental - 08-11-2007 http://www.filmweb.pl/American+Gangster+-+zobacz+10-minutowy+fragment,News,id=38672 10-minutowy klip. znakomity film. naprawdę wyborny. - Jakuzzi - 08-11-2007 Mental napisał(a):tak swoja droga, American Gangster i MV maja wiele wspólnego. po pierwsze, to dwa najlepsze filmy, jakie widziałem w XXI wieku. po drugie... John Hawkes, John Ortiz, kokaina? ;) - Mush Room - 08-11-2007 Klip jest elegancki, ale ja bym się wściekł widząc go przed obejrzeniem filmu. właściwie streszczenie całego filmu w 10 minut. - Predator895 - 08-11-2007 Scena filmu Denzel idzie do gościa ze słoikiem upomnieć się o swoje 20 % mistrzostwo
- Mush Room - 09-11-2007 to prawda, scena jest kapitalna i strasznie bym się wściekł gdybym zobaczył ją przed obejrzeniem filmu. a tak oglądając film czuło się napięcie i nie było pewnym jak to się zakończy. |