American Gangster
Des prosi i prosi i nikt go nie słucha. No to ja w końcu spełniam jego prośby, taki o właśnie jestem wspaniałomyślny.

Nie bardzo potrafię pisać o filmach, które wywarły na mnie ogromne wrażenie, bo sprowadza się to do powtarzania tych samych rzeczy w każdym akapicie. Skopiuję więc swoją wypowiedź z mini-recenzji:

Arcydzieło, cud miód, obraz kapitalny. Pod każdym słowem (o zgrozo) Hitcha podpisuję się rękami i nogami :) Film, który za 10 lat będzie określany klasykiem.

10/10 jakby ktoś miał wątpliwości.

Dodam tylko, że w życiu bym nie pomyślał, (patrząc na współczesną kondycję kina i zabijającą tendencję do "pegietrzynastkowania") że jeszcze kiedykolwiek zobaczę tak dobre, mocne, świetnie zrealizowane, trzymające w napięciu, bezpretensjonalne kino o tak wyrazistych, genialnie wykreowanych przez aktorów głównych i dalszoplanowych, postaciach. Naprawdę, kapitalna sprawa.

10/10 to za mało.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
prosze i prosze, bo film jest warty większej dyskusji zapewne, a nie chwilowego pojawienia się na 89 stronie mini-recenzji 8) tym bardziej, że ci, którzy AG widzieli, mają coś konkretnego do powiedzenia.

szybko pojawiły się dvd-screenery. ki diabeł?

Odpowiedz
Oscary 2008 - sezon uważamy za otwarty :)

Odpowiedz
hm trudno jest ocenić ten film jest dobry ale mógłby być lepszy, ma w sobie coś z Francuskiego Łącznika . Denzel raczej nie zawodzi Crow też daje rade ale czarna mafia to aż gryzie w oczy Uśmiech. Nienawidzę szpanerstwa nygasów chodzi o futra,gajery w których wyglądają jak klauny Uśmiech bez obrazy oczywiście. Sam Denzel gardzi takim postępowaniem i to lubię w nim najbardziej Uśmiech Niestety reszta nie podporządkowuje się Bosowi
Ogólnie film oceniam następująco 7/10

Odpowiedz
świetny film. więcej wkrótce.

Odpowiedz
Predator - A więc obniżasz filmowi ocenę, za to, że jest na faktach i te fakty oddaje? :)

Odpowiedz
nie obniżam po prostu pewne rzeczy irytują mnie nawet jeśli są na faktach autentycznychUśmiech
PS. Do kina wybiorę sie tak czy siak, jest w filmie kilka scen które chciałbym zobaczyć na wielkim ekranie.

Odpowiedz
Cytat:czarna mafia to aż gryzie w oczy. Nienawidzę szpanerstwa nygasów chodzi o futra,gajery w których wyglądają jak klauny

bez urazy Pred, ale to najgłupszy zarzut pod adresem filmu, jaki mogłeś spłodzić. ja rowniez nienawidze szpanerstwa i eloziomalstwa, ale takie zycie. chcialbys, zeby co? zeby Ridley pokazal gangsterke w szytych na miare garniturach? to nie Italia.

Odpowiedz
hm w sumie mantal muszę zobaczyć jeszcze raz bo ten screener jest trochę przyciemniały Uśmiech

PS. Dotrwałeś do końca napisów końcowych ?? bo jest niezła niespodzianka Uśmiech

Odpowiedz
widziałem. tak tez sie zastanawiałem, gdzie wtrynili ten motyw :) w zwiastunie był, w filmie nie ma.

Odpowiedz
Ja też dotrwałem! Swoją droga, cholernie długie te napisy. Chyba z siedem minut.

Odpowiedz
Ja tam przewinąłem :)

Odpowiedz
Mental napisał(a):w AG drugi plan jest wybitny
Rolę pierwszego partnera Richy'ego gra John Ortiz-rozpoznałem go jako tego,co grał w Narc epizod tego kolesia-ckrackheada z chorym penisem.Teraz czytam,że grał też w Miami Vice Yose Nero,choć wtedy go nie zczaiłem.
A sam film jest świetny-super się ogląda, a to nygerostwo mi nie przeszkadzało.
I'm smart and I want respect!

Odpowiedz
Cytat:Teraz czytam,że grał też w Miami Vice Yose Nero,choć wtedy go nie zczaiłem.

stary, rozwliles mnie ta informacja. serio. nigdy bym nie przypuszczal, ze to ta sama postac.

tak swoja droga, American Gangster i MV maja wiele wspólnego. po pierwsze, to dwa najlepsze filmy, jakie widziałem w XXI wieku. po drugie... zreszta walic po drugie - sa najlepsze i basta :)

Odpowiedz
...po drugie oba są nakręcone przez reżyserów o uznanej pozycji,którzy mają zrobionych sporo świetnych filmów.
I'm smart and I want respect!

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/American+Gangster+-+zobacz+10-minutowy+fragment,News,id=38672

10-minutowy klip. znakomity film. naprawdę wyborny.

Odpowiedz
Mental napisał(a):tak swoja droga, American Gangster i MV maja wiele wspólnego. po pierwsze, to dwa najlepsze filmy, jakie widziałem w XXI wieku. po drugie...

John Hawkes, John Ortiz, kokaina? ;)

Odpowiedz
Klip jest elegancki, ale ja bym się wściekł widząc go przed obejrzeniem filmu. właściwie streszczenie całego filmu w 10 minut.

Odpowiedz
Scena filmu Uśmiech Denzel idzie do gościa ze słoikiem upomnieć się o swoje 20 % Duży uśmiech mistrzostwo

Odpowiedz
to prawda, scena jest kapitalna i strasznie bym się wściekł gdybym zobaczył ją przed obejrzeniem filmu. a tak oglądając film czuło się napięcie i nie było pewnym jak to się zakończy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości